| Alexskvr a întrebat:

De ce energizantele nu sunt bune?
Ce problema crează in corp după consum?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| anonimg a răspuns:

Anatomia înseamnă cunoașterea organelor ce compun organismul uman.
Fiziologia înseamnă cunoașterea funcționării organelor.
Tu trebuie să cunoști și anatomia și fiziologia. Acest lucru este obligatoriu pentru toți oamenii. Lipsa cunoașterii duce la spitale pline de oameni bolnavi care au mâncat și au trăit de capul lor, după plăcerile lor. Pentru că nu tot ce este plăcut este și sănătos. Asta pentru că ne-am obișnuit organismul să îi placă lucrurile nesănătoase.

Orice aliment și orice băutură, afectează în bine sau în rău mai multe organe interne. Iar când ajungem să vedem că organele externe sunt afectate, asta înseamnă că deja cele interne sunt terminate. Omul este deja un muribund; organele lui interne sunt aproape de moarte.

Băuturile la care te referi afectează în mod direct: inima, ficatul, pancreasul și stomacul. Acestea sunt organe vitale. Tot ce bem și mâncăm ajunge obligatoriu în sânge; nu mâncarea și băutura propriu zisă, ci substanțele din acestea.
Inima începe să bată cu putere, chiar și atunci când ea are nevoie de odihnă la bătăi normale. Este ca atunci când mergi o zi întreagă, iar când trebuie să-ți odihnești picioarele ești nevoit să alergi. Suprasolicitarea oricărui organ al corpului (fie inimă, picior, mână sau orice altceva) duce la slăbirea acelui organ. Oamenii trebuie să facă diferența dintre solicitare și suprasolicitare.
Ca și rinichii, rolul ficatului este de a filtra sângele și de a reține toxinele apărute în sânge (toxină este orice substanță neacceptată de organism, chiar dacă guvernele lumii o acceptă în alimente). Prea multe substanțe nocive distruge ficatul. Este adevărat că ficatul se regenerează; dar el poate face asta doar când în organism vor fi introduse alimente sănătoase. Este clar că cei care consumă băuturi nesănătoase ei nu consumă nici mâncare sănătoasă. Toxinele în sânge înseamnă moarte.
Pancreasul este organul care transformă mâncarea și băutura în energie. Pentru asta el produce insulină. Când i se dă prea mult dulce, el este obligat să producă mai multă insulină decât produce în mod normal când se mănâncă mâncare sănătoasă. Am zis mai sus că suprasolicitarea duce la slăbirea acelui organ. Așa este și cu pancreasul. Atunci când este obligat să facă o producție mai mare de insulină, la un moment dat nu va mai putea produce deloc. Astfel apare diabetul (adică pancreasul produce insulină foarte puțină, sau mai grav, nu mai produce deloc). Și fără insulină, poți să mănânci și să bei cât poți, că mâncarea și băutura nu-ți vor da energie deloc.
Băuturile acide distrug stomacul, la fel ca orice condiment. Stomacul este oarecum protejat de aciditatea gastrica care se produce obligatoriu chiar și când consumăm alimente sănătoase. Dar dacă îi mai dăm și alimente acide, atunci puterea lui de apărare împotriva acidității scade. Astfel apar dureri abdominale. Și vor fi mereu chiar și când vom consuma alimente sănătoase; pentru că deja rezistența stomacului împotriva acidității a fost slăbită. Revin iarăși: suprasolicitarea distruge orice organ intern sau extern.

Ce să mai vorbesc apoi că începem să obișnuim organismul cu băuturi nesănătoase.
În mod direct sau indirect, absolut tot organismul uman este afectat în bine sau în rău în funcție de ce bem, de ce mâncăm, de ce muzică ascultăm, de cuvintele care le vorbim, de filmele care le vedem, de aerul care îl respirăm. Partea psihică este în strânsă legătură cu partea fizică. Când există o suferință psihică, aceasta va afecta și organele fizice. Iar suferința fizică ne va afecta mental, psihic.

| doctorandus a răspuns (pentru anonimg):

Dupa tine daca mananci ceva cu piper sau mustar, o mierlesti. Sau de la usturoi, hrean si ceapa.

Eu mananc supe de taitei asa de iuti incat daca te-ar servi cineva cu ele ai zice ca e tortura.

Ia arata-ne tu niste studii medicale indexate pentru MEDLINE care arata ca a manca picant e daunator pentru stomac sau ficat.

Ce spui tu nu tine de stiintele medicale, ci de o profetesa mincinoasa. Ca sa vorbesc pe limba ta: era posedata.

https://web.archive.org/......ntar%C4%83

| doctorandus a răspuns (pentru anonimg):

"Băuturile acide distrug stomacul" probabil daca bei acid sulfuric sau acid azotic, ca acidul carbonic este un acid extrem de slab.

Iar acidul fosforic sau fosfatul se gaseste unde? In ADN. Fara el esti mort.

| anonimg a răspuns (pentru doctorandus):

Mucoasa gastrica care protejează stomacul este distrusă de aciditatea produsă în exces de diferite mâncăruri și băuturi, și medicamente.
Deja se produce aciditate când consumăm alimente sănătoase; ea va crește peste limită când consumăm alimente și băuturi nesănătoase, acidulate în cazul nostru.

| doctorandus a răspuns (pentru anonimg):

Citeaza surse medicale indexate pentru MEDLINE, ca nu dau nici doi bani pe credintele tale medicale (credinte sectare).

| doctorandus a răspuns (pentru anonimg):

Si ar trebui sa stii un lucru: stomacul are cam aceeasi aciditate cu o baterie pentru masina (cu acid sulfuric in ea).

Daca bagi acid fosforic in stomac: creste pH-ul.

Daca bagi acid acetic in stomac: creste pH-ul.

Daca bagi acid carbonic in stomac: creste pH-ul.

Deci ce spui tu ca alimentele acide cresc aciditatea stomacului este o halucinatie. Alimentele acide cresc bazicitatea stomacului, cu exceptia foarte rara a unor oameni care nu secreta (suficient) acid clorhidric.

Deci acid tare + acid slab = si mai acid: in general nu e valabil rationamentul.

Daca lucrurile astea ti le-a spus un medic, medicul respectiv trebuie internat la psihiatrie, pentru ca a uitat complet chimia de scoala generala. Ori sufera de dementa senila, ori de dementa precoce (schizofrenie). Este comparabil cu un matematician sau cu un inginer care a uitat teorema lui Pitagora.

16 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Pe scurt pentru ca energizantele contin pe langa o cantitate foarte mare de cofeina si multi aditivi nocivi organismului!
adica are ce este mai rau din toate: pe langa continut ridicat de "cafea" si multe substante care introduse in corp fac rau!

| doctorandus a răspuns:

Pentru adolescenti nu sunt bune. Eu sunt om matur si consum doua Red Bull fara zahar pe zi. Plus ca beau espresso de mai multe ori pe zi.

| doctorandus a răspuns:

Stie asta caruia i-ai dat funda anatomie si fiziologie cum ma pricep eu la reactoare nucleare.

Nu stie nici macar chimie pentru clasele V-VIII.

| relian a răspuns:

Nu sunt bune din pctul de vedere al unora care isi vad afacerile amenintate laughing Tu vinzi o bautura, apare o alta bautura noua, iti scade tie vinzarile, ba daca bautura respectiva e apreciata, s-ar putea sa dai si faliment.

Cam despre asta este vorba.restu is povesti. La vinzare, la consum nu is admise bauturi sau alimente care sa iti dauneze.
Dar cum si apa consumata in exces dauneaza, asa orice aliment sau baututra consumata in execes dauneaza.

Bauturile enrgizante nu dauneaza daca bei cit ar trebui sa se bea, cit spune fabricantul.
Si la cafea daca bei 10 cafele pe zi poti so mierlesti, asta inseamna ca cafeaua e rea?
Daca bei f multe lichide, apa curata, daca bei f multa si timp mai lung, poti muri linistit laughing poti sa spui ca e apa rea?

De exemplu Redbul, contine mai putina cofeina decat contine o cafea la aceiasi cantitate, cam jumate din continutul unei cafele.

Ce mai contine? Zahar, dar nu mai mult decat o ciocolata, sau bomboana laughing
Mai contine Taurine, o substanta fara de care nu putem supravietui. Cam astea contine de exemplu redbul un energizant, sau cel mai preferat de oameni.
Mai contine ceva vitama b12 care si aia e f importanta, astea combinate te ajuta, daca bei cantitate normala.

Un energizant baut una pe zi, nu iti cauzeaza nimic rau in organism, cauzeaza ce cauzeaza si alte bauturi sau alimente, dar nu in rau.

Daca bei de exemplu doar un redbul pe zi, te ajuta, te concetrezi mai bine, te simti mai bine.

Spun asta din experienta, din ce am citit, din analize, ce am spus mai sus nu-s de la mine, is de la cei care au analizat si au spus ce contine Redbul, de analize independente nu de parteneri, ori de concurenta.

Cind vrei sa stii ceva, cauta ceva informatii de la neutri, aia nu prea au de ce sa minta.
Apoi incearca si tu singur sa analizezi. Ce cauta o bautura care ar face rau la vinzare?

| Frank51 a răspuns:

Dacă ar fi creat vreo problemă după consum nu erau pe piață.

La fel ca și orice alt aliment care are 20 de ingrediente, nu te omoară acum poate nici în 10 ani, dar la bătrânețe plătești.

| StoicAnalysis a răspuns:

Energizantele ar trebui privite ca pe o solutie de urgenta in cazurile in care chiar ai nevoie de ele. Nu sa le bei ca pe suc, cum au baut si beau de obicei pustii. Eu cred ca initial au fost gandite special pentru cazurile in care cafeaua nu isi face treaba avand nevoie de un boost mare de energie intr-un anumit moment. Doar ca marile companii care au pus reclame cu ele incat sa fie privite ca niste sucuri sau cafele de dimineata, au pus profitul pe primul loc ca de obicei. Si din produsul care ar trebui sa fie privit ca ultima solutie in cazuri extreme, a devenit suc pentru copii si cafeaua de dimineata pentru unii...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Îți distruge sănătatea îți distruge întregul sistem imunitar îți distruge viața îți distruge ficatul și nu mai apuci Doamne Dumnezeule mare nici 30 îți distrugerea inima te poți îmbolnăvi de inimă de cel puțin 3 boli de inima cel puțin îți distruge stomacul din cauza la chimicale care le conține stomacul și organele talent in timp vor suferi enorme de grav probleme de sănătate poți face 100%la100% obezitate del al ori și ce fel de energizante poți Doamne ferește sa dai colțul să-ți spun așa îți distruge și rinichi îți afectează grav de mult rinichi orice fel de bătură energizantă îți afectează creierul și ți-l obosește ți-l distruge acum că ști 10000000%%%%%%% toate cazule Adevărate cu Adevărat mai îți dorești să consumi și să bei toate cancerigene și chimicale lor care suntel făcute cu bună știință să-l distrugă pe om și sănătatea sa garantată mai vrei să bei rahaturi astea? Daca doar un Redbul și ori-ce fel de energizante îți poate distrugerea viața garantată 10000%%% dacă mai și bei alcool și fumezi și Doamne ferește consumi și alte rahaturi droguri este gravă rău enorm de rău nu-ți bate joc de sufletul si inima și sănătatea ta boss fratele meu ce nu este de ajuns fratele meu? Sa nu-ți mai distrugi sufletul? ce nu este de ajuns Sâte oprești să-ți mai distrugi inima? Și sănătatea ți-o distrugi pentru ce?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Uită-te sa vezi cu ochii tăi câți tinerii mor din cauza energizante lor drogurilor fumatului alcoolului zi de zi milioane de oamenii mor din cauza energizante lor fumatului de țigări din cauza la băutură alcool din cauză la droguri și alte mizerii

| timidu89 a răspuns:

Creste pulsul, contin 4-5 cafele si mult zahar. Combinate cu alcool sunt pericol de moarte

| LisaJulie a răspuns:

Deshidratare, tulburari de somn, stari de greata, ameteala si lipsa puterii de concentrare! Alege tu happy

| MihaiMB a răspuns:

Ar putea să îți crească pulsu, adică inima ta să bată la un ritm foarte rapid de chiar poți face infarct.