|

De prin vara am sinuzita,plecam cu parul ud afara și iarna,vara, toamna, am o groaza de "flegme" mereu și am încercat sa scap de și sinuzita mergând la medic și luând pastile,am făcut radiografie și iar trebuie sa merg la medic, am încercat sa scap măcar pe moment de mucusul din corp dar degeaba, ați avut sinuzita? Cum scăpați măcar preventiv voi de mucus? Va trebui sa fac un rmn.

4 Raportează Evaluează
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| a răspuns:

Poti face spalaturi nazale cu clorura de sodiu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Mai poti incerca ACC sau acetilcisteina...E un supliment, derivat de cisteina(un aminoacid al corpului). Se eliberează si fara prescripție si curata căile respiratorii. Iti recomand comprimate, nu prafuri sau altceva care sa ti irite stomacul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca ne intrebai in vara si ne ascultai sa nu iesi cu parul ud, era mai bine.
Acum, doar sufli si sufli mereu nasul. Niciodata sa nu-l "tragi". Si tratament medicamentos. Mai poti face spalari nazale cu apa sarata.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Aerosoli si inhalatii. Incearca inhalatii cu ceai de musetel si daca ai aparat de aersol cu solutie de apa cu sare.
Poti lua de asemenea hrean - rade niste hrean, pune-l intr-o carpa si miroase-l din cand in cand- ustura pentru ca este puternic dar ajuta.
Alt leac babesc este - sare grunjoasa fierbinte- pune intr-un saculet de panza sau de bumbac (sau chiar o soseta proaspat spalata, desperecheatahappy ) sare cam cat un pumn, pune-o in cuptor cateva minute pana se face fierbinte. Depinde de ce tip de sinuzita ai (frontala, maxilara etc) pune saculetul pe fata in zona respectiva, amelioreaza presiunea si ajuta la eliminarea mucusului. Nu recomand dusurile nazale in cazul sinuzitei deoarece infectia se poate duce la o zona la alta cu ele iar avand canalele destul de blocate s-ar putea sa blochezi apa sarata prin canale si dupa aia racesti mai grav.
Medicul, depinde de ce ti-a iesit la radiografie iti va da tratamentul adecvat, intreaba si de picaturi de nas care sa nu usuce mucoasa nazala, de obicei bune sunt cele putin mai uleioase. Daca infectia e mare si/sau densa, iti va da antibiotic.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează