| Alex0260 a întrebat:

Dpdv medical, cum se citesc rezultatele de pe un tensiometru? Să zicem că avem rezultatul 121 sistolică și 80 diastolică, cum înțelege un medic dacă el îți zice rezultatul scurt ( 12, 13, 14, 16, 20,22 tensiunea)? Ajutați-mă să înțeleg. Iar pentru o tensiune de 22, care ar fi rezultatul afișat pe un tensiometru? Recent mama mea a fost la medic și a fost scoasă cu tensiunea 22. Pe tensiometru nici pe departe nu afișează cifrele acestea, 12 sau 20 tensiunea. La mama a fost pe baza de stres, mama având fobia halatelor albe. Între timp am cumpărat un tensiometru validat clinic, însă nu prea reușesc să înțeleg rezultatele afișate.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| Iote a răspuns:

Unele tensiometre de acum (si toate cele vechi) afiseaza tensiunea cu 3 cifre. Este mai aproape de adevar, pentru ca una este 121 si alta 129. Dar pe noile tensiometre care afiseaza doar doua cifre, va apare "12". Interpretarea este de... ultima cifra scoasa.
Tensinea data de tine exemplu 22, poate fi 220, 221, orice pana la 229.
Daca tu ii spui medicului 124 cu 65, el va intelege 12 cu 6. Doar daca nu vrea sa o faca pe-a nebunul si sa intrebe ce este aia. Tu ii spui 124/65 vechi sau 12/6 nou. Eu i-s mai aminti ca a invatat asta in facultate, dar tu (sau mama) nu ii poti spune. Da, multor oameni le creste tensiunea la intrarea intr-un cabinet medical. De aia e bine sa fie masurata si acasa.

1 răspuns: