|

Hei, ce cauzează durerea genunchiului când merg?
Sunt o persoana activa, obișnuiesc sa merg la sala, nu am avut probleme cu genunchii pana acum, dar am mers mai mult într-o zi și pe seara au început sa ma doara genunchii.
Sunt sigura ca ar fi ceva greșit în felul în care fac pașii, ce anume ar putea?
Am mers cam 10 km.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Apreciat de Editori
| a răspuns:

Ce ai tu este o suprasolcitare fizica. Toata miscarea de la sala plus mersul pe jos au dus la durerea de genunchi de care spui.

Nu e nimic gresit in felul in care faci pasii. Totul tine de efortul depus. Daca la sala alergi pe banda de exemplu, toata presiunea exercitata in momentul in care pui piciorul jos este absorbita de genunchi si cu timpul apare si durerea. La fel si cand mergi pe jos, presiunea este abosrbita de genunchi, sold si coloana.

Daca durerea nu dispare in 2-3 zile ar fi bine sa faci o pauza de la sala si sa incerci cat mai mult sa nu mai supui genunchii la efort pana dispare durerea. Nu de alta, dar cu timpul o sa-ti distrugi genunchii daca nu ai grija de ei, iar in momentul ala o sa fii nevoita sa faci o pauza mult mai lunga. Daca observi ca durerea nu trece dupa cateva zile de pauza iti recomand sa mergi la medic.

2 răspunsuri:
| a răspuns:

Poate fi de la acei 10 km intr-o zi, la fel cum la sala poti executa un exercitiu ceva care mai apoi sa faca sa te doara genuchiul.
De exemplu pe mine ma doare soldul de cateori fac la helcometru spate, cumva cand fortez sau pun o greutate mai mare scocul acela se "scurge" si-n genunchi si-n zona bazinului, fiind o mica problema acolo o artrita sa-i zicem, o inflamatie, de cate ori fac de atatea ori ma doare, am incercat sa ma incalzesc mai bine si numai este atat de suparatoare.
Deci da poate sa fie si de la sala, mai ales cand lucram cu greutati mari pentru cat putem noi sa ducem sau cand nu am facut incalzirea corespunzator.Lipsa unei incalziri corecte si suficiente duce chiar si la acceidentari, accidentari care nu sunt deloc usoare si de cele mai multe ori lasa sechele nefiind tratate acele accidentari corespunzator din lipsa de cunoastere a medicilor sau din lipsa de bani suficienti a pacientilor.

| a răspuns:

Bătrânețea