|

Hei! Eu sunt hipoglicemică de câțiva ani, de obicei am glicemia între 40-45 sau chiar sub 40 uneori. Este foarte rău, am des crize în care tremur și sunt moale, dacă nu mă întind undeva, cad din picioare. Respir greu și inima parcă îmi bate în cap, aud doar bătăile ei în mintea mea. Nu știu cine înțelege expresia, poate vi s-a întâmplat. Apoi văd în ceață puțin, nici să vorbesc nu mai sunt în stare în acele momente. Mai este cineva pe aici în aceeași situație? Eu nu știu ce să mai fac, poate îmi dați niște sfaturi sau idei cum să controlez crizele astea, cum să le fac să treacă mai repede. Am fost la medic, mi-a fost recomandat să mănânc dulciuri și alimente care conțin zahăr, am un "regim" practic. Ideea este că mănânc foarte multe dulciuri, cu scopul de a mă face bine, dar nu trece. Glicemia nu crește deloc! sad Credeți-mă că mănânc o ciocolată întreagă și parcă nu mă satur, mai vreau ceva dulce și mai vreau și mănânc. E foarte ciudat. sad Aveți în familie cazuri de genu? Cum s-au tratat de asta? Sau cum trăiesc așa? E greu. La facultate mă ia amețeala, nu mă pot concentra. Acum prefer să stau mai mult în casă, de frică să nu leșin pe undeva.

8 Raportează Evaluează
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| a răspuns:

Incearca Nutella, contine zahar in proportie de 57%.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Mananca si a doua ciocolata, daca simti nevoia. Nu te opri.
Si continua investigatiile medicale.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Am văzut la spital un bolnav ca tine. Mânca 7 prăjituri.
Dimineața era așa de lipsit de glucoză în sânge că nu se putea ridica din pat, nu îl ajutau mușchii.
Pentru crize, pentru prevenirea lor.
Să ai la tine o sticluță cu apă cu zahăr, sau cu ceai cu miere.
Simți că vine criza, tragi o dușcă, și îți revii.
Alimentatia recomandata in cazul hipoglicemiei se bazeaza pe cateva reguli simple: mananca portii mici, la fiecare 3-4 ore, pe parcursul zilei, in locul celor 3 mese mari; evita alimentele bogate in grasimi saturate sau grasimi trans; alege alimente cu un indice glicemic scazut; elimina din dieta ta sau consuma mai rar zaharurile rafinate sau procesate; alege carbohidrati complecsi si evita-i pe cei simpli;
Ce scrie aici? Alimente cu indice glicemic scăzut. De exemplu fulgi de cereale. De ce? Conțin hidrați de carbon, dar cu absorbție lentă. Astfel vor livra tot timpul câte u pic de glucoză de care ai nevoie.
Iar ca să te vindeci, cel mai bun remediu este o dietă cât mai puțin stresantă cu multe legume și fructe crude.
Cu cât mai puțină carne, lactate sau chiar deloc.
Vegan sau raw vegan. Alții o să zică că ești aiurea, dar tu vei scăpa de crize.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru sadrian46):

Știu cum e, am și eu momente de genul. Trebuie să mă așez, altfel nu rezist să stau pe picioare. E cea mai nașpa senzație, te simti neputincios. Mulțumesc, o să țin cont de tot ce ai zis, e important pentru mine.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Raluca9777):

E un fel mai puțin fericit de a lua contact cu tine însuți. Așa simți ce și cine eșt din cap până în picioare.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ciocolata nu are asa mult "dulce" cum se spune. Mai mult, nu are zahar ci inlocuitori care nu te ajuta deloc.
Mananca miere de albine (miere, nu inlocuitorul). Sa ai mereu la tine niste dropsuri. Macar astea sunt din zahar. Fa-ti singura dulceata (sa fii sigura ca are zahar si nu substante de inchegare) pe care sa o folosesti mereu la deserturi. Si altele dar naturale. Greu de gasit (nici nu mai stii azi ce e natural si ce nu, etichetele inseala) si cam scumpe. Dar pentru sanatatea ta, merita.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Iote):

Am la mine mereu ceva dulce, să iau repede în caz de mă ia amețeala. Da, azi nici nu mai știi ce e natural sau nu. Mersi, o să țin cont de sfat!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Am vazut raspunsul lui @sadrian46. E bun. Si mi-am amintit ca in comert se gasesc tablete de glucoza. Tablete asa cum e ciocolata. Te ajuta. Si sunt si mai ieftine decat ciocolata.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează