anonim_4396
| Anonim întreabă:

Hey TPU, stie vreo persoana in domeniu sau care a mai trecut prin asa ceva, cum sa fac sa devin sterila?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Apreciat de Editori
| Shandris13 a răspuns:

Hello! Sunt mai multe metode de contraceptie. Steriletul ar putea fi una dintre ele. Acesta, insa, trebuie schimbat o data la cativa ani.

Alta metoda ar fi ligaturarea trompelor uterine. Aceasta metoda este ireversibila.

Mai este si histerectomia (indepartarea uterului si a trompelor uterine), dar poate avea urmari destul de grave din punct de vedere hormonal si nu este recomandata.

8 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

I ti pui sterilet la ginecolog, alta solutie nu ai

| LovedbyGrace a răspuns:

Există niște intervenții chirurgicale pentru asta... însă de ce ți-ai dori? Dacă la un moment dat te va lovi visul de a fi mamă?

| GabiDumitrescu a răspuns:

Histerectomie...

| Kendyamor a răspuns (pentru LovedbyGrace):

Pur si simplu nu imi doresc sa fiu mama, nu am acel instinct matern, am vazut cum e viata cu copiii si e oribila, am alte planuri de viitor, alte preocupari, nici ultimul meu gand nu ar fi un copil, nu sunt facuta pentru a purta dupa mine lapte, pampers si un copil, nici sa ma trezesc la 3 dimineata din cauza unui copil care plange. In viata asta scopul nu este doar sa te casatoresti si sa faci copii.

| Kendyamor a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Multumesc

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Kendyamor):

Prea o iei dramatic. Nu contest alegerea ta, dar partea cu viata cu copii care ar fi oribila e un mare spanac. Care e scopul, altfel? Bun, nu faci copii, si daca nu faci copii atunci totul o sa fie ca o plimbare in parc in rest? Sint de acord ca sintem prea multi si e de preferat sa fii bun in ceea ce faci si sa ajuti poate copiii altora intr-un mod sau altul sa ajunga membri de valoare ai societatii, dar abordarea cu "vai ce greu e cu copii" mi se pare penibila.
Histerectomia e totusi un procedeu chirurgical care ar putea avea urmari imprevizibile dpv hormonal/psihic. Nu vrei copii? Excelent, abstinenta totala de la sexul cu barbati sau lesbianismul/autoerotismul e calea de urmat! Nu fac misto, o spun cit se poate de serios. Nu mi se pare de ris, sunt si astea niste alegeri, pana la urma.

| Andrei007007 a răspuns:

Nu esti pe creanga ta Jofi! Sti cine sunt, nu mai e nevoie de alte detalii.

| Kendyamor a răspuns (pentru Andrei007007):

Nu stiu.