Nu.
Isi pierde din proprietati daca nu este pregatit cum trebuie. De exemplu, ceaiul verde, ceaiul alb sau anumite plante precum iasomnia nu trebuie niciodata pregatite cu apa fiarta la 100 de grade. De regula, trebuie sa o lasi putin sa se raceasca pana o torni peste ceai. Vei observa chestia asta si la gust si la culoare. Daca prepari ceaiul verde cu apa prea fierbine, va prinde o culoare inchisa si gustul va fi amar. In mod normal ceaiul verde trebuie sa fie transparent si sa aiba o culoare usor galbuie si in niciun caz nu trebuie sa fie amar.
Pai nu isi pierde din proprietati, dar daca bei rece, adica rece de tot daca asta vrei sa spui, poti sa racesti.
Nu.
Ceaiul e acelasi si cand e rece si cand e cald.
Dar parerea mea este ca mai bine il bei cald decat rece.
Are alt gust atunci cand este cald, fata de cand este rece.
Dar faci cum vrei.
Fiecare cu gustul lui.