| lolium a întrebat:

In ce consta un control endocrinologic?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
| măcheamăăăî a răspuns:

Buna intrebare...si eu as vrea sa stiu caci am de facut unul. Momentan mie mi-a dat de facut doua analize(TSH, FT4) si cam atat.

| Cezar a răspuns:

Ca şi celelalte consultaţii, cea endocrinologică constă în anamneză (discuţia cu pacientul), examinarea generală, examinarea locală (palparea şi examinarea tiroidei), la care se poate adauga echografie, puncţie tiroidiană (examinări paraclinice) etc., în funcţie de rezultatele obţinute.

| lolium explică (pentru Cezar):

Am citit paragraful acesta deja din nu stiu ce articol. voiam ceva mai concret laughing

| Cezar a răspuns (pentru lolium):

Altceva mai concret nu cred ca vei gasi, doar daca te duci singur/a si vei afla!

| lolium explică (pentru Cezar):

Pe site-ul acesta sunt si doctori si cel mai probabil persoane care s-au dus deja la un endocrinolog

| anonim_4396 a răspuns (pentru lolium):

Buna!
Ai citit de pe www.sfatulmedicului.ro
http://forum.desprecopii.com/....../topic.asp
Te pup!

| BiuL a răspuns:

Control endocrinologic, adica se verfica functiea organelor endocrine de exemplu hipofiza, epifiza, glandele suprarenale etc
daca imi amintesc bine hormonii de care ai spus tu TSH, FT4 sunt secretati de tiroida si pentru a vedea ce valori au e nevoie de o banala analiza de sange.

| michelia a răspuns:

Obligatoriu va fi ecografia tiroidiana din care se vad eventualele dereglari ( hipo sau hiper).
Urmeaza un dialog mai amplu cu doctorul in care spui TOT ce te deranjeaza : stari de nervozitate, oboseala, slabire brusca, luare in greutate, acnee, pilozitate, crestere prea mare in inaltime etc.
Unele tulburari endocrine nu au legatura neaparat cu tiroida, sint si alte afectiuni tratate de catre endocrinolog ( si uneori depistate intimplator ).
Dupa ecografie, examinare corporala ( se uita la pielea ta daca e uscata, la par, iti ia si tensiunea ), urmeaza o trimitere la un laborator medical pentru un set de analize. Cind sint gata te intorci cu ele la medic si pe baza primei examinari si a rezultatelor iti pune un diagnostic si-ti da un tratament, in general de lunga durata.
Sanatate!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Uite aici: http://www.sfatulmedicului.ro/......ogie_29632