| ComandoFOS01 a întrebat:

In primul rând stiu ca nu e site-ul potrivit pentru a întreba, dar poate ma puteți ajuta cu niște sfaturi.
Salut tuturor, ma numesc Vlad și am aflat ca am tensiune arterială 150/70 și puls 60-70. Nu am dureri sau amețeli, tensiunea oscilează. Dacă o tot iau de câteva ori ajung la 135. Chestia e ca am luat tot felul de tratamente dar nu și-au făcut efectul. Parintii mei nu au tensiune, tata are 52 și mama 44. Au o tensiune destul de normala la vârsta lor. Am uitat sa menționez ca am 185cm inaltime și 92kg, nu sunt gras, am musculatura. Nu practic niciun fel de sport, am făcut atletism acum câțiva ani. Ce îmi recomandați pentru a scapa de tensiune? Si care credeti ca ar fi cauza tensiunii? Nu fumez și nici nu beau, doar ocazional și cu limita. Cafea absolut deloc nu beau, doar cola cam la 2 săptămâni beau.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| AwaZoh98 a răspuns:

Ce varsta ai? Si aceasta poate fi un factor important

Bula
| Bula a răspuns:

Tensiunea normala trebuie sa aiba raport aproximativ 3/2.
La tine, se pare, ai o problema cu acest raport, carepoate fi cauzata de miscare putina si greautate putin mare. Pulsul este normal.
Masoara-ti tensiunea arteriana in pozitie culcat pe spate, dupa o relaxare minima de 5 minute!
Daca raportul intre marimea mare si ceea mica nu revine spre 3/2, chiar masurat in diferite perioade ale zilei, atunci trebuie sa mergi la medicul de familie, sa te trimita la examinare cardiologica!

| ComandoFOS01 explică (pentru Bula):

Am fost, au venit doctori speciali de la Cluj sa ma verifice. am o inima perfect sănătoasă. am făcut mai multe analize atunci, pentru glanda am mai făcut și pentru rinichi. ca cică ar putea avea legătura cu tensiunea. dar toate au ieșit ok. am uitat sa Menționez ca am 19 ani

Bula
| Bula a răspuns (pentru ComandoFOS01):

Nu medicii trebuie sa mearga la tine, ci tu sa mergi la o clinica cardiologica (chiar la Cluj este una buna), unde sa ti sa faca diferite teste, inclusiv la efort.
Raportul de tensiune de 1/2 denota probleme de circulatie arteriana, care poate fi atat de la inima, dar mai ales din cauze arteriane (sau combinate).
Nu te lasa, pana ce nu se afla cauza si nu se trateaza pana la remediere completa!

| Girlfashioncat a răspuns:

Poate e genetic din partea bunicilor
Monitorizeaza zilnic si vezi cum e si anunta medicul
Mananci sarat?

| oz_1736 a răspuns:

Este ceva ce te poate ajuta. Nu trebuie sa ma crezi intereseaza-te prin carti, pe net. Ceai de vâsc, regleaza tensiunea foarte bine, ajuta la multe probleme. Treaba e ca trebuie cules in decembrie - ianuarie. Bobitele albe le strangi si le dai la gunoi, apoi rupi crengutele mai subtiri si frunzele le toci la o marime de 0, 5 mm si le lasi la uscat. Ceaiul se face la rece: pui seara o lingurita de planta tocata in 300/400 ml de apa rece si lasi pana dimineata. A 2a zi dimineata in decurs de 30 min bei ceaiul. Nu-l incalzesti niciodata, il bei la temperatura camerei. Daca vrei sa vezi vreodata ce efecte bune are, intrerupe tratamentul 7 zile si ia-ti tensiunea. Sanatate

Răspuns utilizator avertizat