| KarimIonuț11 a întrebat:

Ma doare capul acolo in doare la crestet Sau cum se zice + ma Dor ochii si ametit asa, sa fie si si din cauza ca nu prea dorm stau pe tlf, pc, cam mult? Ce sa fie astept raspunsuri. Analizele le am perfecte.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
10 răspunsuri:
| LPCTSTR a răspuns:

Clar e de la ochi.
Mai fă și tu pauze de 2-5 minute din 30 în 30 de minute cât timp folosești telefonul/calculatorul/sau te uiți la televizor.

| Iunix a răspuns:

Am avut aceeași problemă.
1) Du-te la farmacie și spune-i ce problemă ai și de la ce.
Mie mi-a dat „ visine classic " ( picături pentru ochi obosiți ) și mi-a trecut. Situația s-a ameliorat chiar de la prima utilizare. Citește prospectul înainte sau întreabă farmacista.
2) Ieși pe afară, renunță o vreme la telefon/ pc / tv etc.
3) Dă luminozitatea ecranelor la minim și contrastul puțin mai ridicat ( la PC, TV, Telefon )
4) Eventual poartă ochelari de soare.
5) Cică acest lucru se mai întâmplă și din cauză că atunci când privim un ecran ( la telefon, computer etc. ) clipim mult mai rar ( de vreo 6 ori mai rar parcă ). Deci, poți să ți minte chestia asta și să clipești tu voluntar mai dis din 3 în 3 secunde să zicem.


** 6) Urmează sfatul 1 și 2 dacă nu vrei să ajungi să porți ochelari de vedere toată viața.

| LPCTSTR a răspuns (pentru Iunix):

"Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament."
Îţi spune clar că doar dai păreri, nu-i spui omului să-şi amputeze singur piciorul acasă.

| Iunix a răspuns (pentru LPCTSTR):

Mai citește o dată răspunsul.

| LPCTSTR a răspuns (pentru Iunix):

Draga/dragul meu, în "du-te la farmacie şi spune-i ce ai" nu văd unde scrie "vizita la medic" aşa cum atenţionarea de mai sus spune.
Articolul 558 în cadrul "Legea nr. 95-Exercitarea profesiei de farmacist":
"(1) Exercitarea profesiei de farmacist se realizeaza prin urmatoarele activitati:
a) prepararea formelor farmaceutice ale medicamentelor;
b) fabricarea si controlul medicamentelor;
c) controlul medicamentelor intr-un laborator pentru controlul medicamentelor;
d) depozitarea, conservarea si distribuirea medicamentelor en gros;
e) prepararea, controlul, depozitarea si distributia medicamentelor in farmacii deschise publicului;
f) prepararea, controlul, depozitarea si eliberarea medicamentelor din farmaciile de spital;
g) acordarea de informatii si consultanta privind medicamentele.

(2) Farmacistul, in conformitate cu pregatirea sa universitara, este competent sa exercite si alte activitati profesionale precum:
a) colaborare cu medicul pentru stabilirea si urmarirea terapiei pacientului;
b) farmacovigilenta;
c) fabricarea, controlul, depozitarea, conservarea si distributia produselor din plante, suplimentelor nutritive, produselor igieno-cosmetice, dispozitivelor medicale, medicamentelor de uz veterinar, substantelor farmaceutice active si auxiliare;
d) analize in laboratoare de biochimie, toxicologie si igiena a mediului si alimentelor;
e) marketing si management farmaceutic;
f) activitati didactice sau administratie sanitara."
Eu nu văd unde scrie că farmacistul îşi poate da cu părerea asupra problemelor tale de sănătate.

| Bondarel99 a răspuns (pentru Iunix):

"6) Urmează sfatul 1 și 2 dacă nu vrei să ajungi să porți ochelari de vedere toată viața."

Cu câta convingere ai spus-o. Nu exista in prezent niciun studiu care sa demonstreze ca statul prea mult cu ochii in ecrane poate sa deterioreze vederea, ci doar poate sa obosească ochii. Nu îl mai speria.

| Iunix a răspuns (pentru Bondarel99):

Aha, și dacă acea problemă ( oboseala ochilor ) nu este tratată nu se întâmplă nimic, nu? Adică poate să stea liniștit că nu apar complicații. Când te doare ceva poți să stai liniștit că nu există niciun risc ca în timp partea corpului care te doare să se îmbolnăvească.

| Iunix a răspuns (pentru LPCTSTR):

Nu crezi că spitalele ar fi mult mai aglomerate dacă fiecare ar fugii repede la medic pentru orice problemă? Strănută, la medic, tușește, le medic, s-a zgâriat, la medic, îl doare capu, la medic, îl doare burta, la medic.

Din ce a spus el nu are de ce să meargă direct la medic din moment ce știe care e cauza.
În plus l-am trimis la farmacie, nu la vraci. Farmacista nu a terminat facultatea de litere. Dacă va considera că e o problemă mai gravă îl va trimite ea la medic.

** În plus după logica asta de ce nu se eliberează toate medicamentele DOAR pe bază de prescripție medicală? Astfel încât farmacistul dacă nu are competențele necesare să nu poată da niciun medicament fără recomandarea unui medic specializat.

| LPCTSTR a răspuns (pentru Iunix):

În al doilea paragraf ironizezi sau spui din "cunoștințele" tale?

| Bondarel99 a răspuns (pentru Iunix):

Știe și el ca nu e bine sa stea mult pe Gadget-urile astea, dar nu e nici chiar așa gravă problema, toată lumea sta. Cei care lucrează de atâția ani ca IT-isti sau mai știu eu ce nu au ajuns rău.
Poate ca durerea e de la ochi (pentru ca sta prea mult in lumina telefonului sau are deja o afecțiune oculara și ii trebuie ochelari), poate ca e din cauza nedormitului, oricum ar fi e prea mult sa spui ca dacă nu se duce la farmacie sa ii dea picături (pe care oricum farmacistul le da la toată lumea) și dacă mai sta pe telefon o sa poarte ochelari toată viața.
E ok sa dai sfaturi dar nu ești avizat sa afirmi aceste lucruri. Și chiar și un oftalmolog nu ar afirma niciodată așa ceva fără sa cunoască pacientul.