|

Mănânc foarte puțin. Nu am poftă de mâncare. Ce să fac în această situație?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Apreciat de Editori
| a răspuns:

Mai întâi de toate ar trebui să vezi care e cauza lipsei poftei de mâncare. Unele din ele de exemplu sunt: depresia, chestii care te neliniștesc, costumul de alcool sau droguri, stresul ori niște boli. Dacă ești de părere ca ceva e neregula cu tine in general... consultă un doctor!
Sportul e cea mai bună soluție pentru creșterea apetitului (nu spune nimeni sa te spetești muncind, ci câteva minute dimineața-seara). Dar dacă nu ești adeptul lucrurilor de genul, există alte ‘’remedii": consumă ghimbir, mentă, lapte, iaurt, brânză, nuci, fructe. Ele o sa îți deschidă pofta de mâncare.

8 răspunsuri:
| a răspuns:

Sa te apuci de un sport!
Nu glumesc! Facand un efort fizic, corpul cere sa se hraneasca si incepi usor-usor, sa mananci mai mult si sa asimilezi.

| a răspuns:

Persoanele care-şi pierd brusc şi inexplicabil apetitul pot suferi de boli grave, precum chisturi ovariene, stres, cancerul, sau de afecţiuni digestive, intestinale ori psihice. Mergi la medicul de familie si consulta-te cu acesta pentru ati da trimitere pentru un set de analize, echografie etc.
Asa am trecut eu acum multi ani in urma, imi pierdusem pofta de mancare, slabisem foarte mult intr-o luna si am ajuns la medic, descoperind la echografia abdominala 2 chisturi ovariene pe ambele ovare.

| a răspuns:

Sa mergi la medicul de familie eu mănânc de ex foarte mult din cauza depresiei.

| a răspuns:

Cat timp esti sanatoasa, ai energie, nu esti anemica sau bolnava foarte des e ok.
Daca ai stomacelul mic e normal sa te saturi repede si sa mananci putin.

| a răspuns:

Da sfaturi celor care nu stiu cum sa slabeasca. Numai pe aici is vreo 100

| explică (pentru alina2k18):

Da, după cât de puțin mănânc mă și gândesc, ce stomac mic am?

| a răspuns:

In primul rand niste analize generale(Sange/Urina. etc), sa excluzi o oarecare "patologie" ce s-ar putea ascunde in spate la acest simptom