| AvalohAlin a întrebat:

Mi-au iesit trigliceridele 268.Cum fac sa le scad? Ce trebuie sa fac? De la ce mi-au iesit asa? Cum se scad trigliceridele?
Colesterolul il am bun.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| aXy99 a răspuns:

De ce nu iti intrebi medicul de familie?

"Cele mai comune cauze ale cresterii trigliceridelor sunt obezitatea si diabetul care nu a fost tinute sub control. Daca pacientul este supraponderal si nu este activ din punct de vedere fizic, ar putea avea trigliceridele marite, in special daca persoana mananca multe alimente bogate in carbohidrati rafinati si zahar sau daca consuma mult alcool.

Consumul excesiv de alcool poate cauza cresteri bruste in ceea ce priveste nivelul trigliceridelor, iar aceste „varfuri" pot declansa inflamatia in interiorul pancreasului (pancreatita).

Alte cauze ale cresterii trigliceridelor sunt hipotiroidismul, afectiunile renale si anumite boli de stocare a lipidelor mostenite genetic."
De asemenea, daca mananci nesanatos, bogat in grasimi si zahar, e posibil sa le ai crescute, dar nu e obligatoriu.

1 răspuns:
Răspuns utilizator avertizat