anonim_4396
| Anonim întreabă:

Nu inteleg deficitul caloric si nu prea vreau sa incerc deoarece pana la 18 ani sunt intr-o continuă creștere, în loc de acest deficit o sa pot tine o dieta destul de agresivă in care trebuie sa consum multă apă și carne slaba cat si legume? (16 ani, 1.72)

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| RoCkKiD a răspuns:

Deficitul caloric e matematica. Exista tooluri online care in functie de varsta, greutate si alti parametrii iti spun cam cate calorii consuma oraganismul tau intr-o zi. Ideea deficitului astuia e sa consumi mai putine calorii decat valoarea aia iar in functie de cat de mare e diferenta slabesti ami repede sau mai incet.

Ideea e sa ai partea de putin ajutor specializat incat sa te asiguri ca acele calorii care le consumi sa fie bine balansate incat organismul tau sa primeasca toti nutrienii de care are nevoie.

| Anonim explică (pentru RoCkKiD):

Nu e nevoie neaparat de ajutor daca ai alimentele fixe pe care sa le consumi si esti sigur de ele dar nu înțeleg acele tooluri, de exemplu: myfitnesspal (aplicatie folositoare) nu o înțeleg deoarece nu stiu exact ce ar însemna chestia aceea de după plus, ar trebui să mă ridic in sus sau în jos Https://imgur.com/a/wc2QDxm

| RAY a răspuns:

E simplu cand consumam carbo de exemplu se transforma in zahar,acel zahar se duce in masa musculara daca tu nu faci un efort incat sa consumi acel zahar organismul il depoziteaza ca grasimi, dar,chiar daca nu faci vreun efort ai o rata metabolica care te sutine in viata,in principiu e bine sa consumam putine calori si ceea ce consumam sa fie ceva de calitate,proteinele sunt pentru celule, grasimile pentru hormoni si alte procese, dar, toate in caz de ceva folosesc ca energie, pentru creier avem nevoie de carbo in lipsa lor nu putem functiona, concentra

| RAY a răspuns (pentru RAY):

Https://www.calculator.net/calorie-calculator.html
aici iti calculezi rata metabolica si cat sa consumi daca vrei sa slabesti