| CojocaruMarius240519 a întrebat:

Poti purta lentile de contact daca ai dioptria 2.5?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Exista lentile de contact chiar si pana la 3 dioptrii, dar purtarea lor este foarte anevoioasa.
La o deviere de 2.5 dioptrii, mai mult ca sigur ai nevoie de lentile diferite pentru vedere la departare si la aproape (citire), ceea ce nu prea se poate rezolva cu o singura lentila de contact. Aceasta diferenta iti va crea probleme in permanenta.

| CojocaruMarius240519 explică (pentru Bula):

Nu am probleme cu vazutul de aproape, ci doar de la distanta

| Bula a răspuns (pentru CojocaruMarius240519):

Lentila de contact este in permanenta pe ochi, nu le poti pune si lua jos cand ai nevoie, "in timpul mersului", fiindca s-ar crea probleme: s-ar pierde /murdari usor.
Singurul avantaj este ca nu se vad, ca ochelarii. Insa rama de ochelari aleasa bine iti poate adauga o nota de "inteligenta" suplimentara, la aspect.

| Dolyta a răspuns:

Eu am lentile de contact cu dioptriile: -2, 50 la dreptul si -3, 75 la stângul, dar mergi la un consult oftalmologic ca sa întrebi si ce lentile iti recomanda medicul.