| KATANU a întrebat:

Am o problema.MI-au aparut niste pete rosii spre maro in zona inghinala, prima data mi-au aparut pe la 12 ani cred deasupea penisului cu vreo 5-6 cm,am s-au extins pe piciorul drept, dar si cate pete pe cel stang.Am citit ceva pe net si se pare ca am o ciuperca sau o infectie numita Eritrasma, am vazut mai multe poze cu niste pete de aceeasi culoare dar acestea semanau cel mai mult.Si un tratament ar fi niste antibiotice cu Eritromicina.Dar problema este ca eu am 13 ani (stiu ca o sa ziceti treci la somn coplias,dar asta e o problema serioasa) si nu pot sa le spun parintilor chestia asta, mai ales ca traiesc si la tara si va dati seama..Cat de mult se va extinde oare pana cand fac 18 ani? Ce asa putea folosi ca sa le mai diminuez,poate fi din cauza igienei gentala? la nceput am neglijato,dar acum nu mai fac aceeasi greseala,ce sa folosesc, ce fel de sapun,,,

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Depinde de aspect şi de simptomatologie!

În mod evident, este vorba de o afecţiune dermatologică ( probabil o dermatită ), dar pot fi diverse posibilităţi : eritrasma, vitiligo, dermatita/eczema atopica, psoriazis, neurodermita, keratoze actinice, pitiriazis/tinea versicolor, etc.

Trebuie să mergi la un control la medicul specialist dermatolog pentru stabilirea/confirmarea diagnosticului prezumtiv şi tratamentul adecvat.

Evident, ÎNTÂI mergi la medicul de familie pentru Trimitere la Dermatologie.


Toate cele bune.

| KATANU explică (pentru bursuc001):

Usor de spus, fiinda am 13 ani si nu le pot spune parintilor

| bursuc001 a răspuns (pentru KATANU):

Poţi să le spui liniştit şi părinţilor : pentru orice părinte este mai importantă SĂNĂTATEA copilului său happy