| AndreiHacm a întrebat:

Salut, am si eu o intrebare.Am 16 ani si am acnee+pete.Intrebarea este:Un adolescent/om cu, cosuri mai exista sansa sa aiba fata fina fara nici pic de pete/urme/acnee? Gen dupa ce trec de adolescenta asta..imi vor ramane pete/urme nu?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Apreciat de Editori
| autodidact a răspuns:

Teoretic și practic, acneea, o afecțiune dermatologică destul de perversă, poate lăsa urme vizibile, ca să nu mai spunem de urmele care nu se văd, la nivelul psihicului și al stimei de sine, ultimele aspecte cu atât mai amplificate în cazul adolsecenților pentru care imeginea este foarte importantă. Evident, depinde și de gravitatea acesteia, precum și de alte variabile. Aceasta este rezultatul unor dezechilibre hormonale, al unui regim alimentar necorespunzător care intoxică organismul, etc. Această afecțiune nu trebuie tratată după ureche, cu atât mai mult dacă este și o formă severă. Trebuie lăsate la o parte inhibițiile și consultat un dermatolog de încredere. De obicei, tratamentul este unul personalizat. Din punctul meu de vedere, un regim alimentar echilibrat, în care să predomine legumele, fructele, o hidratatare corespunzătoare, pentru a elimina toxinele din organism, interdicții (sau limitări) în ceea ce privește consumul de ciocolată și al produselor care au la bază cacao, băuturile carbogazoase, indeosebi pepsi și coca cola, energizantele, alcoolul, tutunul, carnea și mezelurile, alimentele prăjite (prăjelurile), snacksurile și chipsurile, este foarte important, chiar esențial. Bine, pentru a respecta un regim alimentar strict este nevoie de o voință puternică. Stresul și situațiile stresante reprezintă factori agravanți, într-o oarecare măsură, ai acestei afecțiuni, deci trebuie eliminate și situațiile stresante, chiar dacă nu ne confruntăm cu această afecțiune, este demonstrat științific că slăbesc organismul și imunitatea. Revenind la esența întrebării, da, acneea poate lăsa URME PROFUNDE la NIVELUL EPIDERMEI și, nu în ultimul rând, la nivel PSIHIC și de aici, al încrederii în sine, ceea ce este foarte important pentru un tânăr.

1 răspuns:
| Frank51 a răspuns:

Rămân urme, depinde de fiecare persoană cât de accentuat va rămâne.