|

Salut!

In ultima perioada am dormit tot mai putin noaptea. In fiecare dimineata m-am trezit cu dureri de spate. Poate fi din cauza ca nu ma odihnesc cat trebuie? Adica ca dorm mai putin decat e necesar? Sau sa caut cauzele in alta parte?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Apreciat de Editori
| a răspuns:

Salut!
Cateva motive si cateva solutii:
> Salteaua pe care dormi poate fi prea veche/uzata iar in felul asta te adancesti prea mult in ea, coloana vertebrala nemafiind intr-o pozitie corecta in timpul somnului.
>Dormi intr-o pozitie gresita fara ca tu sa constientizezi.
Daca dormi pe o parte incearca sa pui o perna de marime medie intre picioare, deasupra genunchilor, si flexeaza usor genunchii spre piept. Daca dormi pe spate, pune perna sub genunchi.
Nu dormi pe burta, asta va pune presiune pe coloana vertebrala.
>Lipsa odihnei este o mare problema, practic nu îi oferi corpului timpul necesar pentru recuperare..mai ales daca ai un loc de munca cu activitate fizica intensa.
Ai putea incerca cateva exercitii pentru coloana care ti-ar oferi mai multa flexibilitate, le poti gasi foarte usor pe internet (PROGRAMUL WILLIAMS), un set de exercitii care dureaza 5 minute.
Daca durerea persista mai mult de 2 saptamani sau se inrautateste, va fi cazul sa faci o programare cu doctorul.
Succes!

2 răspunsuri:
| a răspuns:

De la privarea de somn nu cred ca ai dureri de spate. Poate stai mult timp pe scaun sau ridici obiecte mai grele.

| a răspuns:

Poate nu ai o pozitie confortabila in pat.