|

Salut, nu e tocmai ok dar cer o părere...am o prietena care sesizează dureri in piept, dureri de cap, stare de vomă si simte o căldură interioară. Credeti ca este covid? I-am spus sa mai astepte cateva ore si sa meargă la medic daca persistă... însă eu nu cred ca este virusul acesta.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Buna! Din simptomatologia relatata de tine mai sus nu reiese ca prietena ta ar avea neaparat Covid-19. Simptomele specifice Covid-ului sunt: febra mare, dureri in gat, tuse seaca, stare generala alterata, oboseala accentuata, mialgii (dureri de muschi), cefalee (dureri de cap) etc. Este foarte important de stiut care este cu exactitate zona in care resimte durerea! Daca simte durere in "capul pieptului" ("gura stomacului") si daca asociem si celelalte simptome probabil ca este vorba despre o colica biliara (in acest caz mai poate sa apara gustul amar la nivelul gurii si varsaturile tipice de culoare verzuie) sau despre un sindrom dispeptic. Prietena ta este cumva o fire mai anxioasa? Daca da, putem vorbi probabil si de un atac de panica! O alta cauza care poate determina aparitia acelor simptome sunt afectiunile cardiace. In acest caz, este necesar efectuarea unui EKG! In cazul durerii de natura cardiaca, aceasta are urmatoarele caracteristici: apare in piept si poate iradia in umar/ membrul superior stang/gat/mandibula/interscapulovertebral/epigastru etc., durerea nici nu cedeaza dar nici nu se intensifica la schimbarea pozitiei si nu este influentata nici de respiratie! Daca simptomele nu se amelioreaza ii recomand sa consulte un medic. Avand in vedere situatia din spitale, nu ii recomand sa mearga la spital din prima! Poate sa solicite o ambulanta la domiciliu care sa o consulte (ii poate efectua inclusiv un EKG la domicliu) si care sa ii recomande mai departe ce are de facut.

| explică (pentru iulian1302):

Mersi mult, Iulian. Am vorbit cu ea si se simte ok, probabil a fost o stare de anxietate. Va multumesc oricum tuturor. Sănătate!

| a răspuns (pentru KonG):

Nu ai pentru ce!

7 răspunsuri:
| a răspuns:

Sa NU mearga la medic!
Doar sa sune TELEFONIC la medicul de familie sau la numarul centrului COVID / 112.

| a răspuns:

"I-am spus sa mai astepte cateva ore si sa meargă la medic "

cu cât mai repede, cu atât mai bine

| a răspuns:

Covid incepe cu temperatura, stari de voma, dureri de cap, tuse si greutate la respiratie.
Daca ea are, cu siguranta ai si tu si toti care ati intrat in legatura cu ea. Daca avenit din afara tarii sau a avut prieteni sau rude cu care a intrat in legatura, clar a luat.
Daca a stat numai in casa... pot fi si alte probleme de genul stresului si poate sa mai astepte. Altfel, daca stie ca a intrat in leg cu cei de mai sus, sa sune de urgenta la 112.

| a răspuns:

Nu, ar putea sa fie altceva, de obicei simptomele COVID-19-lui sunt următoarele: Durere de cap și gât, temperatura mai înaltă de 39°, respirație înceată sau daca poți respira doar cu gura. Poate avea altceva, sunt sute de probleme de sănătate care au aceeleași simptome, ar putea fi vorba despre o insolație, daca e așa eu zic sa stea undeva unde este "frig"winking și apropo daca chiar ar fi așa, și nu are alte probleme de sănătate nu trebuie sa se îngrijoreze

| a răspuns:

Indiferent ce are, simptomele nu sunt bune deloc. Nu ai facut bine ca ai spus sa mai astepte. Ca suna la urgente sau la medicul de familie, trebuie sa o faca imediat.