| Benyamin173 a întrebat:

Salut! Proteinele îngrașă? Sau ce as putea sa iau sa cresc in greutate?(Sunt foarte slab si destul de inalt pentru varsta mea)

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Kevinn2000 a răspuns:

Din câte am înțeles, suplimentul iMass, îți va suplimenta ceea ce nu ai reușit să mănânci ( o masă în plus pe zi ), dar asta nu înseamnă că trebuie să mănânci mai puțin, ci mănânci chiar mai mult decât mâncai de obicei, dar nu cu mult mai mult, asta în caz că mănânci puțin acum.
Nu e neapărat să iei acest supliment, nu te baza pe el, poți pur și simplu să mănânci mai mult, încât să intri în surplus caloric și te vei cântări în fiecare dimineață după ce ieși de la baie, iar după o săptămână vezi care este diferența, cât te-ai îngrășat. Dacă te îngrași 500 g pe săptămână e bine, sau chiar 1 kg.
Îți alegi un număr de calorii, iar mâncarea o cântărești cu un cântar alimentar și cauți pe google câte calorii are mâncarea pe care o mănânci.
Nu uita să mănânci mâncare sănătoasă și să dormi suficient dacă faci sală. Cam 7-8-9 ore pe zi.
Trebuia să menționezi și vârsta pentru mai multe detalii.

| Benyamin173 explică (pentru Kevinn2000):

14 ani si 1:70(sunt printre cei mai inalti de la mine din clasa si am 41 de kg, afectiv mi se vad venele in afata si oaselerolling on the floor

| Kevinn2000 a răspuns (pentru Benyamin173):

Și eu trebuie să mă pun kilograme pe mine, mai mult cu masă musculară. Am 51 kg, 1, 73, 20 de ani.
Dacă vrei să faci sală, eu aș zice să faci cam o lună sau mai mult chiar la aparatele acelea care sunt mai mult pentru începători, ca să te ajute să te obișnuiești cu efortul fizic de genul. Trebuie să faci cu cele mai mici greutăți la început, o perioadă destul de lungă, mai ales că ești slab. Îți recomand să începi cu 5 kg, adică minimul. ( Vezi că la un aparat pentru piept (( dacă este acel aparat la acea sală )) o să ți se pare ușor, poți face cu 10 kg la ăla.
Poți face la acele aparate până când mai pui vreo 5 kg pe tine, apoi mai crești.
Am puțină treabă acum, o să revin cu mesajul complet dacă mai am ceva de spus, mai târziu.

| Benyamin173 explică (pentru Kevinn2000):

Multumesc frumos de sfat!

| Kevinn2000 a răspuns (pentru Benyamin173):

Și apropo, măcar o lună sau 2 dacă îți permiți, plătește un instructor să te învețe cum și ce să faci.
Eu n-am avut instructor, dar am învățat singur, m-am informat pe internet și m-am uitat și la alții de la sală, și am și întrebat uneori.
Plus că la început, primele 2 luni am făcut sală cu un coleg de clasă și cu fratele lui, iar ei făceau deja sală de o lună, iar ei știau câte ceva de la instructorul acela, dar nu îl plătise, doar le spunea câte ceva, iar ei mie
Deci practic eu am avut cum să învăț destul și fără să plătesc un instructor.
Dacă nu ai posibilitatea, informează-te pe internet și uită-te la cei care sunt la sală ce exerciții fac pentru piept, biceps, triceps, trapez etc.
Cu plăcere, o seară faină.

| Benyamin173 explică (pentru Kevinn2000):

Ok,mersi!

5 răspunsuri: