| Viitorulapropiat a întrebat:

daca ai o forma mai avansata de depresivitate poti fi internat in spital? in ce "stadiu" te aflii atunci cand incepi sa te tai?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
11 răspunsuri:
| CuriousStuff a răspuns:

Esti internat doar daca reprezinti un pericol pentru tine si/sau cei din jur. Cand incepi sa te tai nu inseamna ca esti deprimat, inseamna ca suferi de lipsa de atentie. Mergi si vorbeste cu un psiholog daca simti ca ai probleme.

| untu a răspuns:

Exista terapie prin rugaciuni pentru depresivi pentru vindecarea depresiei!

| BlackRose03 a răspuns (pentru untu):

Exista doctori, spitale de boli mintale si psihiatri pentru vindecarea depresiei.

| tintareco a răspuns:

Stadiul acesta necesită internare urgentă pare depresie gravă.Du-te la un psihiatru.

| Mmonicuta a răspuns:

Salut,

Într-un stadiu FOARTE GRAV şi e păcat ca o persoană să recurgă la aşa ceva; nimeni şi nimic nu merită să faci asta.

Dacă este vorba despre tine te rog să ceri sprijinul şi ajutorul unui specialist, dacă nu, îndrumă persoana în cauză să consulte un psihiatru.

Adresează-te cu încredere familiei, apropiaţilor!

Sănătate,
Monica

| BlackRose03 a răspuns (pentru Mmonicuta):

Colegii mei o fac cu lama, dar NU pe vene.Si din ceea ce am auzit nu e dureros, te ustura la inceput.Nu trebuie neaparat ca esti bolnav sau in depresie s-o faci.Colegii mei care sunt si ei copii nu sunt bolnavi mintal sau sufera de vreo boala.Doar astia de varsta mijlocie si varstnicii exagereaza si spun ca esti in depresie sa te tai...
Dar nu e adevarat, pentru tineret e ceva normal.

| Mmonicuta a răspuns (pentru BlackRose03):

Nu e deloc normal, te rog asculta-ma.

Nu inteleg cum poate fi normal sa te automutilezi! Despre ce vorbim aici?

| BlackRose03 a răspuns (pentru Mmonicuta):

Nu am spus ca o fac sau ca as avea de gand s-o fac...dar colegii mei se automutileaza si sunt niste persoane normale.Cand o faci cu lama nu e dureros.
Pentru tineret(13-20 ani) nu e ceva iesit din comun.Chiar daca nu ai facut-o trebuie ca stii cateva persoane care o fac sa atraga atentie. Daca esti in scoala generala sau la liceu vei intalni des astfel de oameni si la un moment dat, fiind inconjurat de ei vei ajunge sa crezi ca-i normal, desi nu este.

| Mmonicuta a răspuns (pentru BlackRose03):

Am terminat liceul destul de recent, dar nu am intalnit, Slava Domnului, asemenea cazuri.

Daca auzeam, cu siguranta incercam sa ajut persoanele respective.

Ma bucur sa aud ca nu o faci si niciodata sa nu incerci sa te automutilezi, iubeste-te si respecta-te!

Iti doresc numai bine.

| BlackRose03 a răspuns (pentru Mmonicuta):

Din pacate eu am intalnit astfel de oameni si sunt destul de ingrijorata de ideile tinerilor din ziua de azi...(inca n-am terminat scoala).Dar incerc sa nu ma las influentata. happy

Mersi, si eu iti doresc sa ai parte de fericire si sanatate.Te pup. :*

| Stan_Gabriel_1982 a răspuns:

Exerciţiile fizice ar putea ajuta la diminuarea simptomelor produse de depresie, susţin oamenii de ştiinţă.

Cercetătorii care au analizat informaţii din mai multe studii anterioare au constatat că oamenii care au făcut mişcare „moderată" au experimentat o reducere a simptomelor produse de depresie, comparativ cu restul participanţilor implicaţi în studii, care au au aplicat altfel de metode pentru scăderea depresiei, precum tehnici de relaxare.

„Această analiză asigură o serie de dovezi care indică faptul că ar putea exista unele beneficii aduse de exerciţiile fizice", a explicat dr. Gillian Mead, autorul studiului de la Universitatea din Edinburgh.

O altă analiză realizată în 2009 de organizaţia internaţională Cochrane Collaboration, care evaluează cercetările medicale, a descoperit rezultate similare, însă de atunci şi până atunci multe alte studii au analizat această legătură între depresie şi mişcare.

„Am devenit conştienţi de unele noi studii şi, în general, analizele Cochrane ar trebui să fie actualizate dacă apar noi dovezi care ar putea schimba rezultatele anterioare", a declarat Mead.

În Statele Unite ale Americii, aproximativ unul din zece oameni susţin că sunt deprimaţi, potrivit U.S. Centers for Disease Control and Prevention. Cele mai populare tratamente pentru depresie includ medicamente antidepresive şi psihoterapie.

Cu toate acestea, Mead şi colegii săi au notat în The Cochrane Library că mulţi oameni preferă tratamentele alternative şi că mulţi medici recomandă exerciţiile fizice ca o potenţială opţiune.

Pentru noua lor analiză, oamenii de ştiinţă au căutat în baza de date toate studiile clinice realizate până în martie 2013 care comparau efectele exerciţiilor fizice asupra adulţilor suferinzi de depresie cu alte tratamente întâlnite.

În total, oamenii de ştiinţă au reuşit să combine informaţii din 35 de studii care au inclus 711 oameni ce au fost repartizaţi aleatoriu la un program de exerciţii fizice şi alţi 642 indivizi aleşi pentru un grup de control.

Deoarece studiile au folosit mai multe metode de evaluare a gradului de depresie, oamenii de ştiinţă le-au convertit într-un singur sistem de măsurare pentru a putea compara oamenii care făceau exerciţii fizice cu cei care nu făceau asta. Folosind acest sistem de măsurare, diferenţele dintre grupuri de 0, 2 reprezentau un efect minor, cele de 0, 5 reprezentau un efect moderat, iar cele de 0, 8 indicau un efect major.

Astfel, echipa coordonată de Mead a scos la iveală că între cele două grupuri exista o diferenţă de 0, 62 de puncte în ceea ce priveşte reducerea simptomelor specifice depresiei.

De exemplu, în unul dintre studiile din 2007, oamenii de ştiinţă au descoperit că 45% dintre indivizii care au luat parte la tratamentul prin exerciţii fizice, după patru luni nu mai împlineau criteriile specifice pentru diagnosticarea lor drept suferinzi de depresie, comparativ cu doar 31% dintre cei care primiseră o pastilă placebo.

Într-un alt studiu din 2002. 555 dintre participanţi au experimentat un declin semnificativ al simptomelor specifice depresiei după 10 săptămâni de exerciţii fizice, comparativ cu doar 33% dintre subiecţii care au recurs la tratarea prin discuţii informale.

Totuşi, diferenţa dintre grupuri au fost diminuate cu mult atunci când cercetătorii au analizat numai informaţii provenite din şase studii clinice considerate ca fiind de înaltă calitate.

Cu toate acestea, exerciţiile fizice par să reducă simptomele depresiei la fel de mult ca psihoterapia sau medicamentele antidepresive. Însă Mead a ţinut să sublinieze că aceste descoperiri sunt bazate doar pe date obţinute dintr-un număr mic de studii clinice.

„Există multe idei legate de potenţialele mecanisme care ar putea diminua depresia dar nu cred că există suficiente dovezi în literatură care să indice că un mecanism este mai bun ca altul", a adăugat Mead.

De asemenea, oamenii de ştiinţă nu au putut spune care tip de exerciţii fizice este cel mai potrivi, dar Mead a explicat că studii anterioare au recomandat ca oamenii să adopte un stilul de mişcare pe care îl pot realiza timp îndelungat.

Sursa: Reuters