| Sergiu130402 a întrebat:

Mananc destul de bine si nu reusesc sa pun pe mine niciun kg. Am 17 ani, 1.80 si 55 de kg si nu pot sa trec de 55 de kg. Sunt metode prin care as putea sa imi incetinesc metabolsimul dat fiind ca il am prea rapid? Intentionez sa imi maresc masa musculara. Voi ce manancati intr-o zi? Cum procedati?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
11 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

AnastasiaK eu sunt de parere ca cand afirmi ceva trebuie sa dovedesti, concluzile le trag si eu apoi si dovedesc, nu pui pe tine pentru ca kg nu vin peste noapte, eu am slabit 3kg in 3 saptamani si m-am ingrasat in 3 luni 5kg, pentru ca eram pe plus, nu recomand sa faci ceea ce faceam eu, rata metaboliza include, rata ta de repaus care e BMR = 1, 590 Calories/day
https://www.calculator.net/......lator.html

plus termogeneza alimentelor, sportul, la mine e asa, eu am 1700 rata, manc 1200 de calori, deja avem un minus de 500 calori, mai fac si sport dar mai rar, dar o sa merg la sala, in inanuarie consumam de 1600 cal, faceam sport =de 800 calori zilnic

tu trebuie sa nu pui grasime si masa musculara, du-te si baga culturism, 55 kg ori 2, 3 grame de proteine, consuma grasimi sanatoase =avocado, peste gras, nuci, caju, seminte

| RAY a răspuns (pentru RAY):

Da, poti sa iti incetinesti metabolismul mancand foarte putin o perioadă (in care automat o sa si slabesti), dar nu-ti recomand.

organismul se adapteaza, cum numai sunt atatea grasimi scade rata metabolica, de asta esueaza toate dietele, eu recomand 50% din calori din fructe, legume, 35% proteine =carne, oua, grasimi 15%
avocado,peste gras,seminte,nuci brazilene, normale, caju, branza, cascaval


O sursă importantă de grăsimi mononesaturate este reprezentată de uleiuri, însă nu orice sortimente, ci uleiul de măsline, uleiul de susan și cel de avocado. Țările mediteraneene în care consumul de ulei de măsline este unul mare sunt totodată și țările cu cea mai mică rată de boli cardiovasculare!

De asemenea, acestea se găsesc și în fructele oleaginoase (nuci, nuci de Macadamia, nuci braziliene, nuci pecan, alune, migdale, caju etc), deliciosul unt de arahide, măsline și fructul de avocado care totodată conține cu 40% mai mult potasiu decât bananele!

Grăsimile polinesaturate le găsești, în primul rând, în peștele gras și semi-gras (somon, macrou, hering, păstrăv, sardine și ton), semințe de floarea soarelui, semințe de dovleac și susan, dar și soia, lapte de soia, ulei de pește și ulei de șofrănel.

somon
Semințele și în special peștele gras și semi-gras conțin Omega 3 (mai exact tipurile EPA și DHA), acizi grași polinesaturati pe care organismul nostru nu îi produce, dar de care are nevoie pentru a funcționa corect.

Așadar, nu mai spune un "nu" hotărât grăsimilor, ci ai grijă ca cele pe care le consumi să fie sănătoase! Pe vegis.ro găsești o gamă variată de alimente din care îți poți lua necesarul zilnic de grasimi sanatoase. Descoperă oferta disponibilă!

https://vegis.ro/......i-mai-des/

| RAY a răspuns:

Proteine
Iata topul celor mai bogate alimente in proteine:

Pestele

In functie de specie, pestele poate contine pana la 94% proteine, cum este cazul tonului. Somonul, pe de alta parte, contine 46% proteine.

Pestele este totodata bogat in grasimi esentiale (Omega 3 si 6), care reduc inflamatiile, fluidizeaza sangele si sustin buna functionare a creierului.

Carnea slaba

Carnea reprezinta cea mai cunoscuta sursa de proteine, insa trebuie aleasa si preparata cu grija, pentru a nu da peste cap colesterolul.

Pieptul de pui fara pielita contine 80% proteine, carnea de curcan, 70% proteine, iar carnea macra de vaca, 53%. Alege sa o gatesti la gratar, la cuptor sau in vase din sticla termorezistenta.

Produsele lactate

Bogate in calciu si proteine de calitate, produsele lactele sunt ideale la micul dejun. O cana cu iaurt grecesc contine 29 grame de proteine, ele reprezentand 48% din aportul caloric.

Branza de casa, pe pe alta parte, contine 59% proteine, iar laptele dulce partial degresat, 21% proteine.

Ouale

Ouale sunt considerate cele mai valoroase surse de proteine. Si asta pentru ca albusul de ou contine albumina pura, o proteina etalon de foarte buna calitate.

Albuminele din oua se asimileaza foarte usor si reprezinta aproximativ 35% din totalul de calorii continute de un ou.

Un ou are 6 g proteine, aproape 12% din doza zilnica recomandata. Ouale mai contin aminoacizi, vitamina B12, vitamina A, vitamina D, calciu, acid folic si acizi grasi nesaturati Omega 3.

Soia

Contine 33% proteine vegetale, seamana la gust cu carnea si este foarte satioasa. Dintre produsele pe baza de soia, la mare cautare este branza tofu.

Ciupercile

Ciupercile contin 28% proteine si sunt considerate un hibrid intre proteina vegetala si cea animala, se aseamana la gust cu carnea, insa nu contin colesterol.

Ultimele studii arata ca un consum zilnic de ciuperci poate preveni cancerul de san.

Lintea

Indiferent de soi - portocalie, verde, galbena, maronie sau rosie - lintea este o sursa excelenta de proteine vegetale, acestea repezentand 27% din aportul caloric.

Lintea previne problemele cardiovasculare, scade nivelul colesterolului,, rau", ajuta sistemul nervos si regleaza tranzitul intestinal.

Fasolea boabe

Are 24% proteine si este considerata de multi nutritionisti "leguma perfecta", deoarece are multe fibre si foarte putine grasimi.

Cea mai sanatoasa este fasolea neagra si rosie, mult mai bogata in antioxidanti decat cea alba.

Alte alimente bogate in proteine

Nautul: la fel ca si fasolea, contine peste 20% proteine, minerale, vitamine si fibre. Previne aparitia bolilor cardiovasculare, preintampina constipatia si controleaza apetitul.

Avocado: contine cele mai multe proteine dintre toate fructele existente. Este excelent in cura de slabire.

Broccoli: contine 20% proteine vegetale de calitate.

Ovazul: contine 15% proteine si este foarte bun pentru cresterea masei musculare.

Fructele uscate: migdalele, nucile, fisticul, caju-ul sau alunele de padure sunt o sursa excelenta de proteine, vitamine, minerale, grasimi benefice si fibre. Procentul de proteine variaza intre 11% si 13%.

| RAY a răspuns:

10 surse sanatoase de carbohidrati, pe care sa le incluzi in dieta
Daca ii alegi pe cei buni, carbohidratii te pot ajuta sa iti mentii silueta si pot avea o serie de alte beneficii. Iata 10 surse bogate de carbohidrati sanatosi, care nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia ta!

Carbohidratii sunt macronutrienti, la fel ca si proteinele si grasimile. Asta inseamna ca organismul ii poate transforma in energie.

Iata 10 surse sanatoase de carbohidrati, care nu ar trebui sa lipseasca din dieta ta:

1. Quinoa – incadrata in clasa cerealelor integrale, quinoa contine o multime de proteine, fier, dar si fibre. Antioxidantii care se regasesc in semintele de quinoa pot combate stresul oxidativ, amanand astfel aparitia semnelor imbatranirii.


O portie de 170 de grame de quinoa contine 109 grame de carbohidrati, adica peste 30% din doza zilnica recomandata.

2. Ovazul – una dintre cele mai sanatoase cereale integrale, ovazul este alcatuit in proportie de 65% din carbohidrati. O portie de 156 de grame de fulgi de ovaz vine la pachet cu 103 grame de carbohidrati. Intrucat contine o concentratie mare de beta-glucan, ovazul reduce colesterolul si poate totodata sa stimuleze procesul de eliminare a kilogramelor in plus.

3. Cartoful – pe langa continutul mare de potasiu, dar si de vitamina C, cartoful este si o sursa importanta de carbohidrati. Consumati fierti sau in amestec cu legume proaspete, cartofii sunt benefici si nu pun sanatatea ori silueta in pericol.

4. Cartoful dulce – peste 20% din continutul unui asemenea cartof este alcatuit din carbohidrati, fie sub forma de zaharuri, fie sub forma de fibre sau amidonoase. In cartoful dulce se mai regasesc si antioxidanti, vitamina A, vitamina C si potasiu.

Citeste si
Ce sunt carbohidratii si cum alegem carbohidratii buni?
5. Banana – banana este o sursa notabila de carbohidrati, insa totodata acest fruct contine si vitamina C, potasiu ori vitamina B6.

6. Portocala – si portocala este o sursa bogata in carbohidrati, dar si de fibre. Consumul regulat de portocale imbunatateste sanatatea inimii si previne formarea pietrelor la rinichi.

7. Nautul – o portie de 164 grame de naut contne 45 de grame de carbohidrati, adica pana la 15% din doza zilnica recomandata. Un alt atuu al boabelor de naut consta in continutul mare de acid folic si mangan.

8. Nucile – atat nucile clasice, cat si migdalele, nucile caju or cele pecan contin cantitati importante de carbohidrati. In medie, 144 grame de nuci vin cu un aport de carbohidrati de pana la 32 de grame.

9. Orezul brun – o cantitate de 185 de grame de orez brun contine peste 145 de grame de carbohidrati, adica aproape jumatate din doza zilnica recomandata. Orezul brun este considerat un aliat de pret al siluetei, fiind adesea consumat in curele de slabire.

10. Lintea – sursa bogata de proteine, lintea contine si carbohidrati, dar si acid folic si potasiu. Se recomanda consumul acesteia in supe, salate sau sub forma de garnitura pentru un fel principal.

Consumul de carbohidrati asigura organismului energia necesara pentru desfasurarea activitatilor zilnice. Carbohidratii si-au capatat o reputatie proasta, insa este important de mentionat ca cei simpli pot afecta silueta si pot favoriza problemele de sanatate. Zaharurile simple si glucidele rafinate fac parte din categoria carbohidratilor simpli, care nu sunt recomandati mai ales daca se doreste scaderea in greutate.

Pe de alta parte, carbohidratii complecsi, adica glucidele/ zaharurile cu eliberare lenta, sunt chiar recomandati in curele de slabire, intrucat acestia sunt absorbiti mai lent de organism, ceea ce inseamna ca ofera energie in mod constant, pe tot parcursul zilei. Cerealele integrale si leguminoasele fac parte din aceasta categorie de carbohidrati.

O dieta sanatoasa si echilibrata te va ajuta sa iti mentii silueta, dar si sanatatea. O asemenea dieta contine si carbohidrati.https://doc.ro/......i-in-dieta

| zilog a răspuns:

Minți! nu mănânci! Nu mai minți! Ascultă-mă pe mine care am ajuns la 140 Kg, iti fac poza pe privat la mine si cantar daca nu ma crezi!

UITE REȚETA
BAGA CEVA MUNCĂ FIZICĂ ÎN FIECARE ZI dar asa câteva ore carat lemne mergi la o piața descarca încarca mergi la un depozit ceva.

DESPRE MANCARE

1 cola 2 litri la fiecare masa
la fiecare masa obligatoriu 1 pizza de 4 persoane cea mai mare carnivora de la jerry pizza
tot timpul sa ai ciocolate africana pe langa tine si sa nu te opresti din mancat bucatele de ciocolata tot timpul

cremsnit 4 bucati / zi
1 sticla de sampanie

seara 4 copane cu pulpa cu tot cu mujdei de usturoi cu smantana si marar

plus carnati de plescoi
plus jumari vezi ca se gasesc jumari la cutie sunt bune prajite incalzite coapte

plus in fiecare weekend doar tu sa mananci 4 kg de gratar

plus in fiecare zi sa treci pe la cofetarie sa iei macar 3 inghetate PARFE facute in cofetarie nu de fabrica

mai baga ceva prajituri

daca nu ai baut 2 sticle de cola de 2 litri / zi nu stam de vorba tot la categoria mincinos te las
ca asta nu inseamna ca mananci cum mananci tu
vezi ca la pranz in afara de pizza aia mare trebuie sa mananci macar 2 cutii de pateu de ficat din ala de la mandi din ciuperci cu macar 1 paine intreaga doar tu singur

sa nu te prind cumva ca exista masa la care sa nu mananci doar tu 2 paini
bine cu exceptia mesei unde manci pizza de 4 persoane neaparat de la jerry pizza carnivora

acum in weekend trebuie sa treci si pe la obor sa bagi in tine 2 pesti ca sa diversifici macrou cu mujdei

sa ai pe langa tine biscuiti tot timpul sa nu ai gura goala deloc

si daca te arde pe gat de la atata cola baga CONTROLOG ca sa iti ia arsurile


nu uita cara de geanta aia de scule cara si tu ceva greu de 20 kg macar 6 km pe zi ca sa nu faci doar sunci

iar dupa fiecare masa ar fi bine sa faci macar 1000 de pasi daca nu ii faci nu o sa ti-se mai ridice surubul si nu o sa te mai placa femeile!
degeaba te ingrasi ca acum nu mai sunt la moda obezii

| Iote a răspuns:

Stai cuminte, ai timp sa te ingrasi. Nu incerca sa arati acum ca un cocalar umflat cu teava.

| AnastasiaK a răspuns:

Da, poti sa iti incetinesti metabolismul mancand foarte putin o perioadă (in care automat o sa si slabesti), dar nu-ti recomand.

Dupa cum ai realizat si tu, in realitate nu mananci atat de mult pe cat crezi. Ca sa iti fie mai usor, alege alimente cu densitate mare calorică.

| AlexElektro1987 a răspuns:

Salut. Daca vrei sa mai iei in greutate si sa iti maresti si masa musculara, recomand exercitii de tip full body pentru ca esti la inceput ( le poti face la sala dar poti face si acasa ) + proteine de tip Mass Gainer ( te ajuta sa cresti si in masa musculara si ajuta si la creșterea in greutate continand un numar mare de kcal ) + un program alimentar ce se bazeaza pe un aport caloric mare, in jur de 3000-3500kcal pe zi ( nu conteaza ce mananci dar evita consumul excesiv de zahar si de grasimi pentru ca dauneaza sănătății ).

| Andrei200202 a răspuns:

Pai ia spune cat mănânci? Impresia asta o aveam si eu, ca mananc mult si nu ma ingras. Chestia era ca mancam o data si bine pe zi+ceva gustări si atât. Ca sa te ingrasi trebuie sa mananci 3000+calorii. Ia legatura cu userul RAY

| Sergiu130402 explică (pentru Andrei200202):

Am numarat cate calorii am mancat azi si mi-au iesit 2500 (Cam putin). Intr-adevar, trebuie sa mananc ceva mai mult pentru a pune pe mine. Multumesc pentru raspunsuri!

| AnastasiaK a răspuns (pentru Andrei200202):

Nu am nimic cu userul RAY, dar sa dea copy/paste de pe 20 de site-uri, sa bage pe translate informatia in engleză si sa ia iar copy/paste si sa puna aici poate orice user. Mai bine ia legatura cu cineva care chiar are experienta/studii in nutritie si sport.