anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut,
Vreau sa ma ajutati cu niste sfaturi.
Eu cu un prieten mergem in fiecare dimineata la un teren de fotbal de la mine din oras si alergam destul de mult.
Ideea este ca eu nu sunt gras sunt un fel de skinnyfat dar nu acel gen care are sani barbatesti si burta.
Vreau sa imi spuneti ce as mai putea combina cu alergatul sa mai pun niste masa musculara.
Vreau sa va spun ca nu imi permit sa merg la sala sau sa imi cumpar alimente sa imi gatesc singur.
Mananc ce gatesc parintii mei.
Am 16 ani si 1.82 cm.
Mananc si dulciuri in fiecare zi.
Ok, deci nu stiu, niste sfaturi daca aveti sa reusesc si eu sa mai pun niste masa musculara si sa am acel sixpack pe care mi-l doresc de mult timp.
Multumesc anticipat!

Răspuns Câştigător
| AnastasiaK a răspuns:

Nici nu stiu cu ce sa incep... Hai ca le iau la intamplare:

1. S-ar putea sa nu ai niciodata 6-pack...numarul de "patratele" e genetic. Arnold avea 4 spre exemplu.

2. Abdomenul vizibil se obtine prin slabire. Tu ai deja muschii abdominali acolo, doar ca sunt acoperiti de grasime si nu se vad.

3. Daca nu iti permiti alimentatie pentru masa musculara si nici antrenament pentru masa musculara, raspunsul e simplu => nu pui masa musculara. Ce intrebi tu aici e un fel de "cum slabesc fara sa fac miscare si mancand dulciuri si fast food la fiecare masa?". Sigur ca pot sa vina tampiti sa recomande ceaiuri si pastile minune pentru intrebarea asta, la fel cum si la intrebarea ta au venit unii sa recomande aplicatii, flotari, abdomene si genuflexiuni. Singura problema e ca nu functioneaza asa.

21 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Am sa-ti spun un secret, in afara de tine si de cativa baieti, nimanui nu-i pasa de "sixpack".
Fetele nu sunt interesate de muschii baietilor, ci de ce au in cap si cum se comporta cu ele.
Nu te mai stresa din atata lucru, fiindca nu coteaza muschii!
Masa musculara creste cu sport si proteina (carne).

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Numai un medic nutritionist te va putea ajuta, el o sa i ti faca o schemă de regim si de exercitii fizice adecvate varstei tale si istoricului familial, nu o sa pui masă musculara pe tine mincînd dulciuri, o sa devii obez.

| Cosmin86 a răspuns:

Dupa cum a zis Anastasia:
"Daca nu iti permiti alimentatie pentru masa musculara si nici antrenament pentru masa musculara, raspunsul e simplu => nu pui masa musculara."

SIMPLU! Nu-ti permiti, NU faci muschi.

| MadRaven a răspuns:

Din păcate pătrățelele în bucătărie le faci. Sportul e important pentru sanatate si pentru stilul de viata dar cand vine vorba de modelarea corpului bucataria conteaza mult mai mult. Bineinteles ca sportul e important si doar un regim corect n-o sa-ti aduca un corp de invidiat stand pe canapea toata ziua, dar degeaba faci sport daca nu ai grija de alimentatie. Sunt interdependente si se completeaza reciproc.
Vorbeste cu mama ta si stabiliti impreuna un meniu zilnic care sa iti asigure aportul necesar de carbohidrati ca sa ai energie la sport si proteine de calitate ca sa nu duci lipsa de niciun aminoacid.
Iar pentru sport daca nu poti merge la sala o sa fie la fel de dificil. Una e sa alergi in jurul terenului si sa arzi calorii de unde vrea corpul, alta e sa fie nevoie sa iti "rupi" muschii țintit ca sa le asiguri creșterea mai apoi. Gasesti pe Youtube diverse workout-uri pentru acasa dar neavand acces la greutati ca sa cresti intensitatea, va trebui sa cresti progresiv numarul de repetitii ca sa compensezi.

| SLS92 a răspuns:

Skynny fat >

| SLS92 a răspuns:

Nu inteleg de ce nu mi s-a postat comentariu, alearga pana la 18 ani si dupa te duci la sala, nu inteleg exact ce fel de tip somatic esti, daca esti slab ca batzu pe brate o sa iti cam BLESTEMI ZILELE MERGAND LA SALA ( ai de tras ani de zile pana iti scoti ficatii din tine )

| Cosmin86 a răspuns (pentru SLS92):

Oricum ai de tras ani de zile, sala e un stil de viata, cunosc oameni care trag de peste 25 de ani happy

| SLS92 a răspuns (pentru Cosmin86):

Ca ectomorf nu vreau sa ma pronunt, cel mai groaznic blestem ca baiat e sa primesti acest tip somatic la nastere

| SLS92 a răspuns (pentru Cosmin86):

Mai aud pe unii ca nu e asa grav, poti sa iti faci un corp atractiv, asta e adevarat, ca ectomorf, dar dupa ce induri ani de zile de chin, plus ca n-ai sa vezi in veci rezultate ma refer ca marime exagerata a bratelor datorita structurii oaselor sad e ca si cand te duci ani de zile la sala ca sa arati ca un mezomorph care poate s-a dus la sala de distractie intr-un an sau doi, asta inseamna sa fii SLAB genetic

| Cosmin86 a răspuns (pentru SLS92):

Stii ca peste 50% din cei care spun ca sunt ectomorfi, de fapt nu mananca suficient de mult? happy

| SLS92 a răspuns (pentru Cosmin86):

Nu e vorba de asta, incearca tu ca ectomorf sa bagi 6 mese serioase pe zi, sa vedem reusesti? daca intelegi ce vreau sa zic

| RoberTsau a răspuns:

Îți recomand să mănânci mai mult decât de obicei, să te uiți pe Youtube la exerciții fizice gen flotari, abdomene, genoflexiuni și alte chestii și să te apuci de treaba, poți să îți improvizezi și 2 gantere dacă îți pui mintea la contribuție

| jakaMali1234 a răspuns:

Ai putea incepe sa faci si exercitii fizice de pe Youtube sau sunt aplicatii la care nu ai nevoie de nimic, sau totusi sa incerci sa faci exercitii clasice cum ar fi genoflexiuni, flotari, abdomene, tractiuni. Ajuta

| GinaAde a răspuns:

Foarte simplu. Sunt foarte multe antrenamente pe Youtube care te pot ghida. Exercitii HIIT, bodyweight.

| Cosmin86 a răspuns (pentru GinaAde):

Daca era asa simplu si muschii se faceau DOAR cu exercitii, vedeai o gramada de oameni cu muschi pe strada laughing

| GinaAde a răspuns (pentru Cosmin86):

Nu m-am referit ca e foarte simplu sa ti faci muschi, m-am referit ca este foarte simplu, sa cauti pe YouTube exercitii pentru a te ajuta sa pui masa musculara.
Intr adevar e foarte mare filozofie sa dai un search si sa te informezi putin in legatura cu alimentatia si exercitiile pe care trebuie sa le practici.

| SLS92 a răspuns (pentru GinaAde):

Dreacu ca ectomorf sa bagi 6 mese pe zi e ceva de SF, pana se obisnuieste stomacul cu alimentatia corecta iti ia ceva timp

| Cosmin86 a răspuns (pentru GinaAde):

Ai nevoie de cativa ani sa te informezi despre alimentatie. Sa vezi ce tip somatic esti, ce metabolism ai, sa-ti faci un jurnal de alimentatie (sa vezi cate proteine, grasimi, etc. pe kg-corp functioneaza pentru tine) si multe altele.

+ Sa-ti obisnuiesti stomacul cu 6 mese pe zi, intre care 4 fripturi si altele, dureaza.

Esti doar un copil mic care isi da si el cu parerea despre "nutritie" si muschi, nu?

| GinaAde a răspuns (pentru Cosmin86):

In primul rand, ai o atitudine de om arogant care crede ca le stie pe toate. In al2lea rand nu sunt un copil am 27 de ani si tot ce am scris aici a fost din experienta mea personala si eu am avut probleme cu kilograme in plus si nu mi-a trebuit ani de zile sa ma informez, mi-a trebuit cateva saptamani sa inteleg care este treaba cu alimentatia, caloriile si exercitiile. Sa stii cand vrei un lucru, chiar este posibil, nu iti trebuie ani sa te prinzi de ceea ce este bine sa mananci si ce exercitii trebuie sa faci.sunt foarte, foarte mult informatii pe internet si aplicatii in care poti sa tii tii jurnalul de alimentatie, sunt calculatoare cu care poti sa tii calculezi macro nutrientii, etc.
Daca ar sta toata lumea sa creada ce spui tu si sa astepte ani sa se prinda de niste informatii, nu s ar mai apuca nimeni de sport.
Si data viitoare nu ti mai da tu cu parerea despre mine, ca nu sunt vreo mucoasa pe care o iei tu la rost. hater ce esti, dispari de pe retelele de socializare daca nu stii sa porti o conversatie frumos si te crezi prea destept!

| GinaAde a răspuns (pentru Cosmin86):

Si omul a avut o intrebare, ce exercitii sa combine cu alergatul ca sa puna masa musculara, ai inceput tu cu teoriile de om destept ca sa nu mai inteleaga baiatul nimic... a specificat clar ca nu isi permite sa mearga la sala si alte combinatii, voi ce debitati acolo si deraiati de la subiect doar ca sa va dati ceea ce nu sunteti!
Nu in asta consta inteligenta, ci in faptul de a stii a raspunde frumos, indiferent ca nu esti de acord cu argumentul altora! Ca nu impresionezi pe nimeni cu arogantele tale! Nu ne am tras de sireturi baiete!

| Cosmin86 a răspuns (pentru GinaAde):

"Daca ar sta toata lumea sa creada ce spui tu si sa astepte ani sa se prinda de niste informatii, nu s ar mai apuca nimeni de sport."

Dar macar nu ar esua 80% din cei care s-ar apuca happy

Iar pentru masa musculara e mai complicat decat spui tu, spre exemplu poti sa mananci 4-5 fripturi pe zi + 4-5 farfurii de cartofi/orez fara sa ai probleme de digestie?

p.s.: daca nu-si permite sala, CUM o sa-ti permita o alimentatie pentru masa musculara care e de 12-13 ori mai scumpa decat sala?

Sa pui masa musculara costa BANI, nu e ca la slabire!