| salutadw a întrebat:

Salut! Vreau sa va cer ajutor in legatura cu ticurile mele, am extrem de multe ticuri care ma streaseaza pentru un motiv foarte mult si nu pot sa imi controlez creierul sa nu le mai fac.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| slayer09 a răspuns:

De obicei tic-urile sunt pe sistem nervos, adica stres interior, nu iti convine ceva atunci cand ai un tic, te agiti. Iar rezolvarea e sa incerci sa fii calm, sa gandesti la rece, sa te obisnuiesti sa fii tu insuti, asa cum esti tu, nu cum vrei tu sa pari. Incearca sa te obisnuiesti sa te concentrezi pe un singur task, citeste mult, incearca sa fii concentrat la ceea ce citesti, si cu timpul creierul se va obisnui sa fie concentrat doar la ceea ce ii dai sa fie concentrat si o sa iti dispara din ticuri. Dar e de munca cu tine insuti. Si invata sa ai rabdare, rabdare, rabdare tu tine. Incearca sa fii constient si prezent cu tot ce e in jur.

3 răspunsuri:
| Metisul a răspuns:

Ce fel de tic ai? Asta e tulburare obsesiv compulsiva, cel mai indicat este sa o tratezi la un psihoterapeut cognitiv -comportamental. Gândurile, stresul, da TOC, trebuie sa faci ceva cu care sa îți ocupi timpul și gândurile.

| Edges a răspuns:

Posibil ADHD. Primul pas este sa le conștientizezi, apoi să le elimini rând pe rând. Poți, sigur că poți!

| Minodora32 a răspuns:

Poti sa consulti un medic specialis.

in rest putem sa ne dam toti cu parerea.

daca vrei gasesti si pe net info:

tratament cu musetel pentru adhd:
https://www.esanatos.com/......l81235.php
https://www.mediculmeu.com/term/despre-a-d-h-d.php
https://www.creeaza.com/familie/medicina/ADHD-la-adulti883.php

sper sa ajute