| DevilZoneX3 a întrebat:

Salutare. Am baut apa foarte rece si am racit putin, acum 2 zile a inceput sa ma doara gatul, dar beam ceva fierbinte si parca nu mai simteam. De ieri ma doare in ultimul hal, nu pot sa inghid de durere, sa beau ceva fierbinte nu mai functioneaza. Am incercat si cartofi cu spirt la gat si toooot. Va rog ajutati-ma, este putin umflat gatul.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| WhiteLife a răspuns:

Daca bei ceva fierbinte pe gâtul iritat faci doar sa agravezi situația (îl iriti mai tare). Du-te la un control la medicul de familie, el îți va stabili tratamentul. Până atunci bea multe ceaiuri calde (nu fierbinți! Orice parte a corpului se distruge daca pui ceva fierbinte pe ea) și ia Decaeept/strepsils/orice pastile de gat.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Buna, ceai de ceapa ai incercat?laughing Lasa leacurile babesti pentru ca doar iti prelungesti suferinta, analgezicele se iau pentru durerea de gat. Mergi la medic pentru tratament si nu iti mai irita gatul cu bauturi fierbinti, bea ceaiuri calde. Evita alimentele iuti si mancarea fierbinte.

| Neindemanatul a răspuns:

Ce spui tu aici este amigdalita de care am suferit si eu foarte grav in 2017, am fost la ORL consultatii medicamente bla bla.a trecut cam in 3-4 spt.Primele 2 sunt mai nasoale.Scuipam in lighean abia mancam si daca mancam era piure, supa, beam doar apa etc..Mergi la control cat se poate de repede dar e sigur amigdalita, am patit o de 2 ori, a doua oara in 2018.Insanatosire grabnica.