|

Salutare! Eu nu locuiesc la oras si din acest motiv nu am apucat sa imi cumpar pastilele anticonceptionale atunci cand mi le-a prescris doctorul, am reusit sa le iau decat acum. Am un ciclu menstrual dereglat, ultimul s-a incheiat in urma cu 7 zile iar urmatorul o sa fie undeva prin 10 martie aproximativ. Problema e ca vreau sa incep sa iau pastilele de azi, cu conditia sa respect cele 7 zile in care trebuie sa folosesc si alta forma de protectie. A avut cineva experiente negative daca a inceput in afara menstruatiei sa ia pastilele? Se poate intampla ceva grav in afara de dereglari, pe care oricum le am de cand am inceput?

Precizez ca am 20 de ani si nu am mai luat pastile inainte. Multumesc anticipat!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Este unanim acceptata indicatia conform careia in cazul in care se folosesc pentru prima data pastilele AC ca metoda de protectie contraceptiva, administrarea acestora sa se faca pe cat este posibil incepand din prima zi de menstruatie, sau pana cel mai tarziu in cea de a 5-a zi a ciclului si niciodata mai tarziu. Aceasta indicatie precizare, se bazeaza pe faptul ca in cazul unui ciclu menstrual foarte dereglat, OVULATIA poate avea loc chiar din a 7-a zi a ciclului menstrual. De asemenea este foarte precis stabilit si faptul ca instalarea protectiei contraceptive definitive se produce doar dupa folosirea celei de a 8-a pastile AC. Astfel ca in cazul in care ai folosi prima pastila probabil cam prin cea de a 12-13 zi a ciclului menstrual (5-6 zile de menstruatie + 7 zile care au trecut deja) la care s-ar mai adauga si cele 7-8 zile cat timp este necesar sa se instaleze protectia contraceptiva a primelor AC folosite, exista posibilitatea de a se produce OVULATIA si sa se formeze o sarcina chiar si in cazul in care se administreaza pastilele AC. Fiindca exista un risc destul de mare sa se intample cele explicate, din acest motiv este indicat ca in astfel de situatii sa se astepte pornirea unei noi menstruatii. Sau pe intreaga perioada de administrare a PRIMELOR 21 de pastile + 7 zile de pauza, sa se practice doar acte sexuale protejate prin intermediul prezervativului si doar din momentul inceperii urmatorului blister cu pastile AC sa se intretina sex neprotejat. Multa sanatate!

1 răspuns: