| 4evergentleman2023 a întrebat:

Suferă careva de transpirație excesiva? Hiperhidroza? Cum se poate scăpa de asa ceva? Ma face de ras în societate ca eu arat a Rrom la culoare, eu ma spăl zilnic dar degeaba transpir rău de tot și lumea crede ca sunt nespălat simt asta eu, mai m-am dat și cu un parfum Eros Dylan Blue plus transpirația aia excesiva cine știe ce miros a generat dar era o fata rroma azi la magazin și cu o fetita de 10-12 ani și fetita aia după ce am stat eu în spate începea sa tușească într-una nu știu dacă tusea ca miros eu urat sau de la parfumul ala,după scurt timp tipa de lângă ea ii șoptite ceva la ureche acelei copile sigur i-a zis ceva negativ de mine legat de igiena,dar e tragic sa te știe lumea un nespălat cand eu fac baie zi de zi,nu îmi scăpa nici o zi nu pot ieși din casa dacă nu fac baie! Dar hiperhidroza asta ( transpirația excesiva) ma face de ras, mai ales ca sunt mai brunet! Transpirația asta mi-a distrus viata o am de mic copil, vara îmi transpira grav de tot fata și în zona spatelui mult dar și picioarele mai ales ca mănânc și numai prostii îmi prăjesc slănină si mănânc des ceapa roșie! Imi vine sa întru în pământ de rușine ca eu chiar fac baie zilnic alții nu fac baie nici 5 zile si nu miros mi se pare foarte nedrept atâtea lovituri și depresie de 17 ani și anxietate sociala groaznica ce nu are leac, tinitus, probleme cu spatele și transpirația asta ce îmi pătează imaginea în societate, pe lângă ce o face anxietate prin tremur sub lovit și de transpirația asta groaznica! Nu mai pot lupta cu atâtea probleme e prea mult, mi se pare incredibil prin ce suferințe trec de atâția ani și nu mi-am pus capăt! E timpul sa o fac ca nu mai pot rezista asa! Si asa unii ma considera nebun de la anxietarea asta groaznica ca tremuram acum și nespălat cu anxietatea hai ca o fi adevărat dar nu e vina mea ca transpir mai mult de 20-30 de ori de cât un om normal la fata in special,deja mi rușine sa mai ies în oraș sa îmi caut de lucru din cauza de cum ma vad lumea, adică eu zi de zi ma spăl nu ca alții la o săptămână și am problemele astea nu știu dacă transpirația e urat mirositoare ca în bromhidroza dar e nedrept, adică când trăia mama mea ma și certa ca fac baie prea des, făceam și de 2-3 ori pe zi pe atunci și tot asa transpiram și pe atunci!
Nu mai pot psihic sa lupt cu atâtea afecțiuni, nu înțeleg de ce nu am tupeu sa ma sinucid? Voi nu ați fi rezistat nici 1 an cu atâtea probleme sa nu mai zic atâția ani, sunt oameni care se sinucid din lucruri penibile nesemnificative eu care am o groaza de probleme de ce nu am curaj sa o fac? ce naiba ma retine sa nu o fac ca deja am început sa ma urăsc ca nu am curaj sa termin cu tot! Sănătate nu am părinți nu am,bani nu am, și eu aveam totul și pe mama și ogramada de bani fără sa ridic un deget acum nu mai am absolut nimic, aveam lumea la picioare și acum nu mai am nimic mai sunt dependent și de păcatele, dar vad ca pot sta departe dacă îmi pun ambiția!
Toate le pot tolera ca suferință cumplita dar asta cu igiena nu pot trece peste ca știu ca e nedrept ca eu stau și 15-25 de minute la dus alții își da cu putina apa și săpun 2 minute și aia e, mi se pare foarte nedrept ce mi se întâmplă, prea multe mi se întâmplă! Poate sunt și eu un om de nimic ca nu m-am dus la munca dar nu merit atâtea pedepse ori de la Dumnezeu, ori karma cert este ca primesc prea multe lovituri de la viata, pana și anxietarea mi-o merit ca am umblat cu golani dar asta ca sunt nespălat mi se pare prea strigător la cer când eu zi de zi ma spăl, eu am o problema medicala dar lumea nu știe ei judeca ce vad, bine nu mi-a zis nimeni în fata dar simt ca nu sunt nici prost, nici nebun nu am nici 15 ani!
Cum imi pot face curaj sa sar de pe un bloc? Eu nu mai vreau sa trăiesc cu atâtea probleme! Si anxietarea ma face de ras și transpirația asta, poate era mai bine sa nu ma dau cu parfum!
Azi când tusea fetita aia lângă fata de etnie după un scurt timp tipa care era cu ea ii șoptea ceva la urechi! Ma întreb dacă nu ii șoptea ca miros sau ceva de genu dar de bine sigur nu i-a zis ceva! Ma tot gândesc ce sa iau între antigel și otrava de șoareci ca nu vreau sa dau greș și sa rămân cu handicap pe viata sa supraviețuiesc, dar e prea mult chiar și pentru mine, numai prin operație de scoaterea a glandelor sudoripare cred ca pot scăpa dar nu îmi permit financiar.
Nu exista ceva tratament natural pentru transpirația asta? Ce sa mai schimb părerea la oameni ca cu părerea asta o sa rămână și dacă o sa scap de transpirația asta ca prima impresie contează! De ce mi se întâmplă atâtea, de ce morții mei trebui sa îndur toate astea? Ca nu fac rău nimănui! Nu deranjez pe nimeni! Stau cuminte în casa mereu de o perioada, de ce atâtea lovituri? Mai bine aveam cancer muream și scăpam de toate suferințele, nicinun soldat de elita nu ar putea rezista cu atâtea probleme
Toate le acceptam dar asta cu igiena mi se pare prea multsad ca eu stau și 30 de minute la dus zi de zi dar degeaba! Hiperhidroza e cumplita!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
36 răspunsuri:
| dullcat a răspuns:

De citit:
https://www.doc.ro/sanatate/remedii-naturiste-pentru-transpiratia-excesiva

https://www.catena.ro/......-tratament

Cel mai probabil nu ai curaj sa te sinucizi fiindca o parte considerabila din tine inca vrea sa traiasca! Deci de ce o ignori si dai mai departe curs gandurilor negre? Cu siguranta te pazeste si cel de sus, poate chiar parintii tai te vegheaza si nu te lasa sa faci cea mai mare prostie ever.Gandeste-te bine...

| 4evergentleman2023 explică (pentru dullcat):

Sa ma gândesc bine ca lumea ma considera nespălat cand eu fac baie zilnic, si alții nu fac de 2 săptămâni și nu au problema asta!? Da sigur! O parte din mine e retardata dacă vrea sa supraviețuiesc! Deja se ferește lumea de mine prin magazine! Cum sa nu ma gândesc la asa ceva? Dacă eram împuțit si nu făceam baie era altceva dar eu fac zi de zi cum nu face nimeni și ma face de ras, probabil ca uneori eman si un miros urat! Ca mănânc numai prostii, mâncare grasa, procesata! Dar o am de când sunt mic hiperhidroza dar sa agravat la maturitate, eram si fotbalist și nu scăpasem de problema asta transpiram cât toți jucătorii la un loc când aveam meciuri sau antrenamente și eram mic, e oribil te face de ras, trebuie sa umbli cu frigiderul după tine vara, toamms nu se manifesta asa horror dar lumea deja a rămas cu impresie proasta și eronata despre mine!

| dullcat a răspuns (pentru 4evergentleman2023):

Nu este retardata, ci e instinctul uman propagat de mii de ani...Esti liber sa faci cum doresti in continuare.

| 4evergentleman2023 explică (pentru dullcat):

Instinctul supraviețuirii. Păcat ca îl am.

| trophin a răspuns:

Ce nu scrii o carte happy nu exista, asa e natura ta sa transpiri. nu poti schimba asta

| 4evergentleman2023 explică (pentru trophin):

Ce carte? Ca nu sunt inteligent, nici măcar deștept!
Natura mea ma face de ras lumea crede ca sunt nespălat si eu îmi spăl hainele foarte des și fac dus zilnic asta e natura mea sa fuga lumea de mine când eu eram certat de mama mea ca fac baie prea des uite prin ce clipe dramatice trec! Sunt un prost ca nu îmi pun capăt ca am ogramada de probleme de sănătate nici un soldat de elita nu le-ar face fata! Nu știu de ce nu am curaj sa îmi pun capăt ca nu am nimic de pierdut, chiar am de câștigat. As lua antigel dar nu sunt sigur ca unii au supraviețuit, chiar m-am saturat sa lupt cu atâtea și cu depresia și cu anxietatea si cu transpirația excesiva și cu tinitus, probleme cu coloana pai ce naiba ca nu sunt batman! Dacă tu ai face baie zilnic și lumea pe la spate te ar considera nespălat cum te-ai simți când tu știi ca faci baie zilnic? Devii marginalizat! Fuge lumea de tine, uite ce face natura mea ( hiperhidroza)

| trophin a răspuns:

Nu purta tricouri poliester!
bumbac, sa nu se vada ca transpiri

| 4evergentleman2023 explică (pentru trophin):

Pai de bumbac port dar degeaba! Si ma dau si cu antiperspirant la subraț și tot degeaba!

Răspuns utilizator avertizat
| OSLOMELBOURNE a răspuns:

Injectii cu toxina botulinica

| 4evergentleman2023 explică (pentru OSLOMELBOURNE):

Nu funcționează decât la axila și picioare în tălpi dar nici acolo doar la axile eu transpir enorm peste tot, la fata vara enorm cât 10 oameni la un loc se vede ca sunt tot transpirat, arat oribil! Si anxietarea și tratamentul cu xanax o agravează dar na, sunt condamnat la moarte! Dacă eram împuțit sa nu fac baie lăsăm capul jos de ce spune lumea nu ma afecta dar eu fac baie zilnic și afecțiunea asta rara hiperhidroza îmi strica imaginea, nu era suficient ca ma face de ras anxietatea ca tremur acum și asta ma pune într-o situație și mai penibila. Lumea crede ca sunt nespălat și eu îmi spăl frecvent hainele și ma spăl în fiecare zi ce zici ce soarta amara am? Pai sa nu te sinucizi în condiția asta? Numai operația e valabila de scoaterea a glandelor sudoripare, nu mai asa se poate scăpa complet nu mai transpiri deloc dar nu îmi permit financiar

| OSLOMELBOURNE a răspuns (pentru 4evergentleman2023):

Da, poți sa nu te sinucizi. Și eu am hiperhidroza. Evit cafeaua, condimentele picante, fac dus fix înainte de a ieșii din casa, deodorant de calitate, parfum și evit stresul.

| 4evergentleman2023 explică (pentru OSLOMELBOURNE):

Eu nu am cum ca am anxietate sociala grava, plus ca m-au traumatizat păcanelele! Am pierdut acum 2 săptămâni jumate 6000 de lei de atunci a urmat iadul, acum 3 zile din nou am pierdut 1200 de abia acum m-am cumințit! De aia transpirația care era foarte abundenta a crescut de la stres și traume de 30 de ori. Chestia grava e ca arat și a țigan, ca-n te vede lumea asa de transpirat automat cu gândul acolo se duc ca sunt certat cu apa.
Eu ma dau cu antipersporante din comerț Nivea sau altceva dar degeaba, nu mai suport! Asta e ca eu mănânc picant și ceapa des! O sa le eviți de acum dar nu le mai pot schimba părerea unora care cred ca sunt nespălat! Asta ma distruge psihic!
Nu o sa scapi decât cu operație scoți glandele sudoripare și problema e rezolvata definitiv!

| 4evergentleman2023 explică (pentru OSLOMELBOURNE):

Oricum trebuie sa lucrezi cu oamenii și lucri 8-12 ore dar tu nu cred ca ai hiperhidroza grava si asta e pe grade ca și gravitate, adică nu toți transpira mega exagerat. Dacă esti alb nu te bănuie nimeni dacă ești mai închis la culoare asociază cu nespălatul, ca asa sunt țiganii nespălați! Faina mentalitate avem nu ne mai rade ăștia de pe fata pământului ca noi pe unde mergem în Europa ca romani numai rău facem.

| dullcat a răspuns (pentru 4evergentleman2023):

Incearca sa alegi deodorante care nu contin ingrediente toxice pentru sanatatea ta (care au scor cu verde inchis, spre deosebire de cele cu rosu care contin ingrediente ce actioneaza ca perturbatori endocrini, afectandu-ti si mai mult problema ta cu transpiratia).

https://incibeauty.com/search/k/nivea%20deodorant

Poti instala aplicatia pe telefon si iti arata scorul dupa ce scanezi codul de bare al produsului, la raft.

| 4evergentleman2023 explică (pentru dullcat):

Mersi. Problema e ca eu transpir excesiv la fata și pe spate acolo nu ai ce sa faci nici cu botox nici cu deodorante doar cu operație. Dacă eram deștept aia 6000 de lei ce i am pierdut la păcatele ii dădeam sa ma opereze, poate era mai mult dar mai făceam eu rost, mai mult de 9000 de lei nu cred ca costa

| CorleoneGyovanny a răspuns (pentru 4evergentleman2023):

Salut boss anxietatea ta sociala e într-un stadiu avansat?

| 4evergentleman2023 explică (pentru CorleoneGyovanny):

Da,este! Tremur rău în public dacă nu iau xanax ma face praf și sunt ditamai omul, eu ar trebui sa inspir frica nu sa îmi fie frica. Am încercat ogramda de tratamente și degeaba. Nu o sa mai scapam de ea iti garantez ca e pe viata. Te sinucizi si scapi nu ești obligat sa trăiești cu asa ceva nu încurajez dar nu o sa mai scapi asta viata nu mai e decât teroare cât cuprinde, suntem actorii propriului film al vieții noastre și genul e horror, extrem horror, suntem prinși în matrice în Matrix, nu mai exista evadare e ca un labirint

| CorleoneGyovanny a răspuns (pentru 4evergentleman2023):

Locuiesti singur?, ce varsta ai?

Răspuns utilizator avertizat
| CorleoneGyovanny a răspuns (pentru Sportacus123):

Eu cred ca asta cu anxietatea sociala e doar în capul nostru, am experimentat, am ieșit odata în oraș și nu m-am gândit la anxietatea sociala si nu am mai avut acele simptome, tremurat, transpirație etc, trebuie doar sa nu te gândești sa gândești pozitiv și ea v a trece

| 4evergentleman2023 explică (pentru CorleoneGyovanny):

32 și da locuiesc singur! Am studiat anxietatea la nivel amplu ori o accepți asa ori te sinucizi, cert e ca nu mai scapi de ea.
Eu pe baza unor traume cu țiganii o am s-o de la un soc emoțional, îmi apărea pe fata cicatrici din senin acolo a fost picătură care a umplut paharul, nici ca-n a murit maica-mea nu am avut asa soc, plus ca un dermatolog a zis ca sunt suspect de o boala autoimuna foarte grava numita sclerodermie, pe baza cicatricilor apărute din senin mi-a pus acest diagnostic incert și eu chiar credeam ca sufăr de asa ceva, uitate la imagini cum arata oamenii cu sclerodermie si te crucești eu credem ca o am 99% deja ma vedeam ca aia gen ca o.sa arat și eu asa ca aia și o sa fiu în scaunul cu rotile și cu degetele de la mâini îndoite, deformate, asa ipohondrie aveam ca credeam ca am vreo 50 de boli, eram sigur ca le am, am scăpat de ipohondrie dar de anxietare, agorafobie NU!
Avem medici de nota 10 invers, din cauza medicului mi sa agravat anxietatea cu diagnosticul lui aerian

| 4evergentleman2023 explică (pentru CorleoneGyovanny):

Te gândești ca gândurile nu vin de la tine ci de la cortex acolo e o defecțiune și la neurotransmitatori, nu tine de noi. Asa câteodată nu am nici eu dar tot acolo e, revine la stres, supărare, îngrijorare, e cronica face parte din personalitatea noastră, e ca o extensie, nu poți sa scapi de ea poți sa mergi cât vrei la psihologi ca nu scapi!

| 4evergentleman2023 explică (pentru dullcat):

Tu nu ești fica lui Violeta? Ca prea des te vad pe aici, toată ziua, de fapt 24 din 24 laughing
Nu te ocupi cu nimic?

| dullcat a răspuns (pentru 4evergentleman2023):

Da, sunt sora ei.laughing)

| 4evergentleman2023 explică (pentru dullcat):

Ești o fata inteligenta, sper ca nu ești neam cu ea ca prea atentezi la rank 1 săptămânal! Sau și tu ai anxietate și nu te poți duce la work? laughing

| 4evergentleman2023 explică:

Citește ce e hiperhidroza, poți face și 50 de dușuri tot transpiri enorm cât 15 oameni la un loc! Poate și de la alimentația grasa eman un miros nasol de la transpirație nu știu cert e ca eu îmi spăl hainele frecvent si fac baie zilnic și uite ca îmi compromite imaginea în societatea hiperhidroza asta! E groaznic sa trăiești cu asa ceva, nu contează de câte ori faci baie se manifesta la fel!

| Anee1667 a răspuns:

Sunt fată și am aceeași problemă(inclusiv hiperhidroză palmară). Nu mă deranjează.
Să o luăm cu începutul.
Gândești prea mult asupra unor lucruri fără importanță. Transpirația este un proces fiziologic normal pe care îl poți diminua sau nu. Nu este greșit să cauți soluții, soluții care nu sunt nocive, o să-ți dau câteva exemple: pudră de talc(pe care să o folosești după duș pe zonele afectate), antiperspirante naturale, începe o dietă mai sănătoasă, bea mai multă apă, fă băi cu bicarbonat de sodiu, și bineînțeles te poți informa mai mult dând o căutare pe internet cu " remedii naturale transpirație excesivă„. Nu sunt lucruri pentru care garantez, dar pot diminua și scăpa de mirosul neplăcut.
Totuși de ce atât de multă nesiguranță din cauza transpirației? De ce ți se pare atât de jenant, un lucru atât de firesc? Toți oamenii transpiră unii mai mult, alții mai puțin, e un proces normal de reglare a temperaturii corpului și de eliminare a toxinelor. Dacă oamenii au lucruri de comentat, ce? Învață să-ți iubești corpul, învață să ai încredere în tine, învață să accepți că unele lucruri sunt firești, încetează să te mai gândești la ce vor spune oamenii despre tine.
Continuă să ai o igienă mai deosebită iar când mergi undeva ia-ți un rucsac cu lucruri care îți trebuie : șervețele umede, antiperspirant, iar pentru psihicul tău îmbracă haine (de bumbac preferabil) de culori mai închise pentru a nu se vedea petele de transpirație sau foarte deschise( negru, albastru, alb).
Nu toți oamenii trebuie să te iubească, iar bârfele vor continua să apară oricât de perfect ai fi pentru că ele vin de la oameni de nimic care nu-ți cunosc situația. A transpira nu înseamnă o igienă necorespunzătoare.
Capul sus, în ansamblu e doar transpirație, nimic anormal.
Am 20 de ani, sunt fată, transpir excesiv și nu îmi este rușine, am o igienă mai deosebită, însă nu-mi este rușine să ridic brațele pentru o pată de transpirație în zona axilelor, atâta timp cât nu miros. E firesc. De asemenea știu o multitudine de persoane care transpira excesiv și vizibil și nu se jenează.
Te informez că există și „absorbante " speciale de pus pe haine în zona axilelor și că nu ar fi rău să strângi niște bănuți pentru un control la cineva specializat, strict pentru sănătatea ta, să vezi dacă această transpirație nu este cauzată de stres sau de alte afecțiuni, în plus există posibilitatea ca medicul respectiv să-ți dea niște recomandări, respectiv un tratament.
Există și injecții cu toxină botulinică care au un efect mai îndelungat însă sunt costisitoare.
Multă sănătate!

| 4evergentleman2023 explică (pentru Anee1667):

Posibil sa fie urat mirositoare și lumea din jur sa sesizeze de aia atâta agitație și supărare, la tine poate nu emana miros urat la mine cu siguranță a emanat de unii par deranjați. E trist. Ei nu știu ca eu fac dus zilnic. Asta e ca nu am mâncat sănătos si de aceea transpirația era urat mirositoare, acum nu mai am cum sa le schimb părerea oamenilor oricum de mulți ani o am, de mic copil, înainte nu ma interesa ca nu aveam anxietsre sociala acum am și ma gândesc grav la acest gând ca lumea ma percepe un nespălat! De fapt la mijloc e hiperhidroza dar lumea nu știe ca eu am o problema medicala, probabil am. avut de la transpirație și mirosuri neplăcute, deranjante, prea exagerat transpiram mai ales la fata si spate. E pur și simplu umilitor atâta tot. Nu ajuta toxina doar lui zona axilelor. Operația e valabila dar bani low batery, pe 0! laughing

| Anee1667 a răspuns (pentru 4evergentleman2023):

Fără grijă! Părerea mea este să încerci tratamente cât mai naturiste și sa nu-ți fie jenă. Toată lumea transpiră. Nu sesizează nimeni, ce importanță are cum te percepe lumea? Mai multă încredere în cine ești, o dată cu această anxietate apare si mai multă transpirație, te îmbolnăvești mai mult din cauza acestor gânduri. Oamenii din jur mereu ne pun o etichetă, asta nu înseamnă că ea ne definește. Crede-mă că de multe ori am observat și eu cum din cauza faptului că aveam pete de transpirație pe haine, poate si firești, la cele 30 de grade, lumea mă privea de parcă căzusem din nava extraterestră, dar cui îi pasă până la urmă? Nu e un lucru voit, e ceva firesc și i se poate întâmpla oricui. Privește lucrurile cu mai mult optimism. Există oameni care nu au igiena pe care o ai tu și chiar dacă nu transpiră asta nu însemnă că nu trebuie să se spele. Să fim serioși dacă am trăi gândindu-ne doar la ce spun alți oameni despre cine suntem nu am ajunge nicăieri. Capul sus

| 4evergentleman2023 explică (pentru Anee1667):

Sesizează ca sunt transpirații în hiperhidroza care emana miros urat,de multe ori de la o alimentație defectuoasa. Nu toate transpirațiile sunt blânde și fără miros! Mai transpira omul dar nu în halul ala in care transpir eu! Degeaba am făcut baie acum sunt perceput ca fiind nespălat, cum sa mai am încredere dacă am văzut ca unii se fereau de mine în magazine? Sa ma mint? Nu pot sa ma mint, sa mint ce e evident, realitatea! Acum și mai rău sa agravat anxietatea, sinuciderea e singura situație sa scap de toate dar nu am curaj, nu pierd absolut nimic dacă nu mai exist, absolut nimic, am pierdut totul deja!

| CorleoneGyovanny a răspuns:

Eu cred ca de la anxietate transpiri in halul ăsta,nu e vorba ca nu ai o igiena corespunzătoare, e vorba de fobia socială care te afectează și te face sa transpiri,când iesi pe strada nu te mai gândi ca lumea o sa te ia de nebun,prost,nespălat, gândește te ca ești tu, ai încredere in tine, și eu m-am luptat cu anxietatea si acum ma simt mai bine, nu te sinucide că doar o viata avem, sinuciderea e ceva gen curaj sau frică, dacă te sinucizi lumea va zice ca nu ai avut curaj sa te lupți cu etapele vieții și te ai dat bătut, și venind vorba de păcatele nu te mai gândi la trecut, da I dracu de banii ca aia se fac, sănătatea ta nu se mai reface dacă nu gândești pozitiv și trăiești în trecut, știu cum e sa ai anxietate e groaznic, e un chin psihic dar dacă vei scapa de anxietate vei scapa si de alte probleme, capul sus boss și nu uita, ai încredere in tine orice ai face

| MihaelaMarinescu82 a răspuns:

Buna ziua. Am raspuns intrebarii dumneavoastra printr-un articol https://beauty-room.ro/......-si-stil/. Multa sanatate. Speram ca am adus un pic de claritate