Întrebare recomandată |

Tot nelamuriri am. dupa ce m-am tot plans ca de 2 luni nu mai am cm, dupa 14 mai am ciclu si nu se mai opreste.Am fost la medic, nu a stiut sa dea o explicatie, iar concluzia a fost: aspect ecografic sugestiv pentru retroversie uterina, uter cu modificari de adenomioza, endometru aparent gros de 12.26 mm; chist simplu ovar stang probabil functional.se recomanda monitorizarea metroragiei; in cazul persistentei metroragiei se va efectua biopsie endometriala. Deci ce sa cred? Mi-a dat de inteles ca nu datorita chistului am ciclu de 3 saptamani.

3 Raportează Evaluează
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Trebuie sa faci ecact ce ti-a sp[us medicul: chiuretaj bioptic endometrial. Nu din cauza chistului ai aceasta sangerare, ci din cauza endometrului care arata ciudat (ori faci o tumora acolo, ori e hiperstimulat hormonal)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

As fi zis ca daca esti in primii doi ani de menstruatie e normal sa fie neregulat dar tu ai mai multe probleme. Metroragie inseamna sangerea aparuta in afara cm deci cam ce ai tu, si daca continua sangerarea asta iti va efectua o biopsie endometriala, deci va lua o bucatica microscopica din endometru (mucoasa care captuseste uterul) pentru a fi analizata la laborator, deci momentan nu trebuie sa faci nimic, doar sa fii atenta zilele urmatoare ce se intampla. Uterul normal ar fi sa fie in anteversie dar la tine e retroversie, adica pur si simplu e asezat putin altfel (http://www.sfatulmedicului.ro/dictionar-medical/uter-retrovers_2573). chistul nu ai spus cat e de mare, se poate sa se absoarba de la sine, sau poate sa creasca si atunci din pacate e nevoie de operatie ca sa il scoata. edometru aparent gros inseamna ca s-a ingrosat tesutul ala care captuseste uterul in interior, asta se intampla in perioada menstruala, dar daca tine de atata timp cred ca indica ceva boala de genul endrometrioza (http://www.sfatulmedicului.ro/......etru_1111)
nu sunt doctor, nu ma pricep dar am mai citit si eu una alta si am facut si eu eco la viata mea si cam asta imi dau eu seama din ce ti-a zis tie. eu iti recomand sa mai mergi la un medic, chiar si la cel de familie, desi ideal ar fi tot la un specialist, ginecolog, ii duci rezultatul de la eco sa se uite, eventual mai stai o saptamana, poate ai noroc si inceteaza sangerarea si atunci normal ar fi sa elimine si tesutul ala endrometrial in exces.
Oricum sanatate multa! Deocamdata nu are rost sa te sperii, ca tot ce ti-am zis eu acolo is chestii foarte des intalnite, mai ales chisturile ovariene si se trateaza.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Bună!

În PRIMUL rând, vă recomand să mergeţi URGENT la medicul de familie să vă prescrie Maleat de ergometrină pentru OPRIREA menstrei ( 3 săptămâni de menstruaţie sunt DESTULE )!

Vezi Prospectul la linkul :
http://medicamente.romedic.ro/maleat-de-ergometrina-0-2mg-1ml-x5fi


Apoi, CIUDAT este faptul că DOAR acum s-a depistat uterul retrovers!

Doar NU este prima ecografie pe care o faceţi : dacă ar fi fost vorba de uter retrovers, s-ar fi depistat până acum...

Totuşi, este posibil ca retroversia să fi intervenit RECENT şi să fie generată de un fibrom, diverse tumori, sau de o endometrioză ( ori un sindrom : Sindromul Allen-Masters/sindromul congestiei pelvine, Congestia pelvina/sindrom Taylor )!


Vezi detalii despre uterul retrovers la linkul :
http://www.romedic.ro/uter-retrovers-retroversie-uterina

http://www.mamicamea.ro/preconceptie/uter-retrovers.html


De asemenea, dacă în cazul dvs., sunt prezente SIMULTAN semne de dismenoree ( menstruaţie dureroasă ) şi menoragie ( menstruaţie prelungită ), atunci este posibil să fie vorba de adenomioză - vezi linkul :
http://www.ginecolife.ro/adenomioza/


O altă problemă ar putea fi endometrul îngroşat, ceea ce poate semnifica o endometrioză, care poate fi GENERATĂ de un fibrom uterin - vezi detalii la linkul :
http://www.sfatulmedicului.ro/......metru_1111

http://www.sfatulmedicului.ro/Uterul-si-probleme-lui/fibromul-uterin_1112

http://www.contraboli.ro/endometrioza-cauze-simptome-diagnostic-tratament/

http://infertilitate.com/......ometrioza/


Vă recomand să efectuaţi cât mai curând o biopsie endometrială pentru a elimina orice bănuială - vezi detalii la linkul :
http://proceduri.romedic.ro/biopsia-de-endometru


De asemenea, vă recomand să efectuaţi o Laparoscopie pentru diagnosticarea eventualei endometrioze.


Amenoreea ( lipsa...2008 - 2159 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează