| Mara6392 a întrebat:

TRX-ul ajută la durerile de spate?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Nu stiu sa iti zic exact pentru ca nu am facut asa ceva, din cate vad pe Youtube nu prea cred ca te ajuta cand ai o problema la coloana!
Insa ce te ajuta pentru durerile de spate este kinetoterapia si fizioterapia, mai ales exercitiile fizice pe care le inveti acolo si este recomandat sa le faci si acasa, de obicei sunt exercitii care se lucreaza cu propriul tau corp, unele pe saltea, altele cu benzi elastice, baston etc (bine pe cele care se pot face acasa)
Depinde la la problema la problema, insa putini stiu faptul ca anumite probleme la coloana se rezolva corectand postura coloanei, deci lucrand efectiv muschii spatelui!

| Garni28 a răspuns:

Daca vrei sa practici un sport, este binevenit! Dar daca ai dureri deja existente cel mai recomandat este sa faci exercitii speciale pentru a le atenua. Poti merge la medic si iti va da un bilet de trimitere catre recuperare medicala unde vei vorbi cu un kinetoterapeut care te invata exercitiile standard pentru problema ta. Este gratuit prin casa de asigurari, mergi doua saptamani zilnic si apoi continui exercitiile acasa. Incearca sa iti gasesti singura un exercitiu care te ajuta cel mai bine in a atenua durerea. Fizioterapia nu ajuta atat de mult la varste fragede, dar depinde de ce ai tu. Oricum, nu strica, insa cel mai bine este sa te misti cat mai mult!

Întrebări similare