| cedry2kkk0 a întrebat:

Voi mai creste in inaltime? Nu am mai crescut de un an.Acum am 1.83 si vreau sa am macar 1.85. am 17 ani. Stretching-ul ajuta?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

La 17 ani mă îndoiesc că mai crești prea mult, dar oricum ești destul de înalt zic eu.

| Floareasoarelui26 a răspuns:

Inaltimea este dictata genetic, iar factorii externi doar minimizeaza sau maximizeaza acele valori care au fost determinate inca de cand, cel mai probabil, mama ta inca nu stia ca este insarcinata cu tine.
De exemplu, daca genetic ai fost programat sa cresti intre 1, 70 si 1, 75, printr-o alimentatie proasta, anumite afectiuni, vei ajunge sa masori 1, 70 sau foarte aproape se aceasta valoare.
Daca ai o alimentatie bogata, faci sport, esti sanatos, iti maximizezi sansele sa ajungi la 1, 75.

Baietii de varsta ta, adica care deja au implinit 16 ani, mai cresc intre 0, 5-2cm pe an pana la varsta de 20 de ani, deci este posibil ca in ultimul an sa fi crescut acel minim de 0, 5cm si sa nu iti fi dat seama, insa exista sanse sa ajungi la 1, 85, cu toate ca si inaltimea pe care o ai acum este una foarte buna.

| Admiral0 a răspuns:

Bucură-te de înălțimea ta. Eu din clasa a 10-a am rămas la 1.70, nici un centimetru n-am mai crescut.

| MereuRespinsa93 a răspuns:

La 17 ani deja 1, 83m?! Mandreste-te, ești perfect! Îmi amintești de un personaj masculin dintr-un anime care are 16 ani și 1, 80 m love struck love struck