| Frrramboise a întrebat:

Buna TPU
AM pofta de ceva buuun. Si rapid. Si sa nu contina prea multe ingrediente ca nu vreau sa fac ravagii in bucatarie (din nooou ). Deci ce-mi recomandati?
Va voteeeez si va dau funda numai ziceti.

Răspuns Câştigător
| deyutzadeya a răspuns:

Poti sa faci o budinca sau bomboane cu nuca de cocos(ambele sunt usoare). Funda?

7 răspunsuri:
| Frrramboise explică:

Multumesc tuturor. Am facut budinca ca se face cel mai rapidwinking. dar va votez pe toti pentru ca ati avut idei foarte bune :X mersi

| BlaaBlaa a răspuns:

Spaghete. Paste, plic de la Maggi

| ġคвÿ a răspuns:

Clatite... se face rapid

reteta :

Ingrediente:


pentru. 10 clatite
250 ml lapte
3 oua
60 g unt sau margarina
125 g faina
20 g zahar
arome (lamaie,
rom,
portocala,
vanilie etc. )

Preparare:
Punem la incalzit laptele cu untul astfel incat untul sa se topeasca dar laptele sa nu dea in clocot. Se lasa la racit si intre timp amestecam celelalte ingrediente... se freaca ouale cu zaharul se adauga faina si amestecam bine cu un tel, punem aromele, varsam laptele caldut dar nu fierbinte si amestecam incetisor pana obtinem un amestec omogen.

Punem o tigaie anti-adeziva, o ungem cu ulei si lasam la incins... luam cu un polonic din compozitie si varsam cam 3/4 in tigaia incinsa si apoi cu miscari circulare intindem aluatul in tigaie si lasam pana se rumeneste, apoi cand incepe clatita sa se desprinda de pe vas o intoarcem sa se coaca si pe partea cealalta.

Serviti cu dulceata, branzica dulce de vaci, crema ciocolata etc.
Pofta buna!
Timp Preparare: rapid


FUNDA? love struck

| Cenusareasa09 a răspuns:

Poti sa faci raffaelo in casa. Este foarte usor si nici nu trebuie sa coci dau da fierbi ceva.
Ingredientele pentru raffaelo
- 200 g lapte praf
- 150 g zahar pudra
- 400 g nuca de cocos
- 250 g unt/ margarina
- 2 foi de napolitana
Preparare
Amesteci untul cu laptele praf si cu zaharul pana obtii o spuma mai groasa.
Adaugi 200 g nuca de cocos ( restul se folosesti pentru decorare) si amesteti. Rupi foile de napolitana in bucatele mici si le adaugi in compozitie si amesteci. Apoi faci niste bile din aceasta compozitie ( marimea cam cat o bomboana) si le dai prin nuca de cocos ramana.
Bafta.

| frumushik45 a răspuns:

6 albusuri
200 g nuci macinate fin
200 g zahar tos
100 g faina
150 g unt
zeama de la o lamaie, coaja de lamaie rasa fin
1 lingura rom sau esenta de rom
gem (acrisor) sau marmelada de caise
Pentru glazura:6 galbenusuri
140 g zahar pudra
1 lingura zeama de lamaie
2 plicuri zahar vanilinat
1 lingura nuci taiate cu cutitul
Mod de preparare: