| adrianboss2011 a întrebat:

Sall, As Vrea Sa Gatesc Ceva Bun Retete Usoare Am 13 Ani. Funda PS:Ceva Bun Insemnand Ceva Dulcebig grin Funda

5 răspunsuri:
| ingerpufos a răspuns:

Http://www.reteterapide.com/ astea cred eu ca sunt cele mai usoare spor la facut mancare funda?

| Limo a răspuns:

Pai ai putea incerca sa faci Tiramisu. E destul de usor. Eu fac asta de mult si m-am obisnuit.

| natalie9am a răspuns:

Alege de aici :) http://bianqua.blogspot.com

| RoxiePoxie a răspuns:

Poti sa faci briose : http://delly.garbo.ro/......riose.html
sau clatite: http://www.reteteculinare.ro/carte_de_bucate/dulciuri/clatite-2796/
Sau mai este o prjitura care se face la microunde, iti trebuie:
4 linguri de faina
3 linguri zahar
2 linguri cacao
1 ou
3 linguri lapte
3 linguri ulei
1 plic zahar vanilat
optional: 3 linguri fulgi ciocolata

Modul de preparare a retetei:
Intr-o cana mare de ceai se amesteca zaharul, cacaoa, faina, zaharul vanilat. Se adauga uleiul si laptele si se amesteca bine, apoi se inglobeaza fulgii de ciocolata.
Se pune cana in cuptorul cu microunde, pentru 3 minute, la 1000 W. Se lasa apoi sa se raceasca in cana si se rastoarna pe o farfurie. Prajitura se poate orna cu frisca, crema de vanilie, bucati de ananas.

funda? :d

| RoxiePoxie a răspuns:

Poti sa faci briose:

Ingrediente:

2 cani de faina
1 cana de zahar
o jumatate de lingurita de sare
1 pliculet de praf de copt
1 pliculet de zahar vanilat
1 cana de lapte sau iaurt
2 oua mari
Ulei pentru tapetat tava
Hartie de copt pentru briose

Mod de preparare:


Bateti albusurile si apoi amestecati restul componentele pana la omogenizare. Ungeti tava cu ulei si tapetati-o. Adaugati hartia de copt in adanciturile tavii si apoi turnati compozitia.
Cuptorul trebuie in prealabil incins.
Briosele trebuie lasate la copt pentru aproximativ 25 minute (pana se rumenesc). Odata scoase de la cuptor trebuie lasate cateva minute sa se raceasca pana sa incercati sa le scoateti din tava.
Puteti presara zahar pudra peste ele, fulgi de ciocolata… orice.
Exista miliarde de variatiuni de la aceasta reteta (care este cea mai simpla). Practic, poti adauga cam orice in briosele tale – de la gem de orice fel si ciocolata pana la nuci, vanilie si fructe. Imaginatie sa ai!

Sau poti sa faci clatite:
Ingrediente:
pentru. 10 clatite
250 ml lapte
3 oua
60 g unt sau margarina
125 g faina
20 g zahar
arome (lamaie,
rom,
portocala,
vanilie etc. )



Preparare:
Punem la incalzit laptele cu untul astfel incat untul sa se topeasca dar laptele sa nu dea in clocot. Se lasa la racit si intre timp amestecam celelalte ingrediente... se freaca ouale cu zaharul se adauga faina si amestecam bine cu un tel, punem aromele, varsam laptele caldut dar nu fierbinte si amestecam incetisor pana obtinem un amestec omogen.

Punem o tigaie anti-adeziva, o ungem cu ulei si lasam la incins... luam cu un polonic din compozitie si varsam cam 3/4 in tigaia incinsa si apoi cu miscari circulare intindem aluatul in tigaie si lasam pana se rumeneste, apoi cand incepe clatita sa se desprinda de pe vas o intoarcem sa se coaca si pe partea cealalta.

Sau poti sa faci o prajitura la microunde:

Ingrediente prajitura 5 minute:

4 linguri de faina
3 linguri zahar
2 linguri cacao
1 ou
3 linguri lapte
3 linguri ulei
1 plic zahar vanilat
optional: 3 linguri fulgi ciocolata
Modul de preparare a retetei:
Intr-o cana mare de ceai se amesteca zaharul, cacaoa, faina, zaharul vanilat. Se adauga uleiul si laptele si se amesteca bine, apoi se inglobeaza fulgii de ciocolata.
Se pune cana in cuptorul cu microunde, pentru 3 minute, la 1000 W. Se lasa apoi sa se raceasca in cana si se rastoarna pe o farfurie. Prajitura se poate orna cu frisca, crema de vanilie, bucati de ananas.