| marinelamarin a întrebat:

datimi si mie idei de mancare gatita.cat mai multe idei de mancare.cel mai bun raspuns primeste funda

Răspuns Câştigător
| MinnieKids a răspuns:


INGREDIENTE PENTRU MAZARE CU ARIPIOARE DE PUI:
1 punga mazare congelata, 10 aripioare, 2 cepe, 1 ardei gras rosu, 1 conserva de rosii in bulion, sare, piper, 2 foi de dafin,marar
Preparare mazare cu aripioare de pui
Se fierb aripioarele in apa cu delikat,cateva minute, apoi se prajesc in ulei. Se caleste ceapa si ardeiul gras, in uleiul in care au fost prajite aripioarele. Se adaoga mazarea si supa obtinuta din fierberea aripioarelor(atat cat sa acopere mazarea). Se lasa la fiert.Separat se calesc rosiile taiate. Cand mazarea este fiarta,se adaoga rosiile calite,aripioarele, piper, marar si frunzele de dafin. Se mai lasa sa mai fiarba cateva minute. Pofta Buna!


INGREDIENTE PENTRU PIEPT DE PUI CU OREZ:
2 piepti de pui intregi dezosati, 4 rosii,, chilly, curry, 300 g orez, 2 cuburi concentrat de pui, apa, 2 linguri smantana UHT, 1 legatura patrunjel verde, piper, sare, ulei de masline.
Preparare piept de pui cu orez
Se fierbe orezul in apa cu sare timp de 10-12 minute. Intr-o tava din portelan sau yena pentru microunde se pune putin ulei de masline. Se prepara 800 ml de supa de pui din cuburile de concentrat de pui, se adauga condimentele, smantana, patrunjelul, apoi orezul fiert si pieptul de pui taiat cubulete. Se tin la cuptor 10 minute pe 800 w, timp in care se scoate si se amesteca dupa fiecare 5 minute. Dupa 10 minute de tinut la cuptorul cu microunde se adauga rosiile taiate marunt si se mai lasa 5 minute la 800 w.

NUMAR DE PORTII: 4-5
INGREDIENTE PENTRU PESTE LA CUPTOR:
1 kg macrou, hering sau altfel de peste proaspat, 2 cepe, 5 rosii, 5 linguri pasta de rosii, 2 ardei grasi, 1 lamaie, o cana vin alb, 1 lingurita boia de ardei dulce, cateva fire patrunjel verde, cimbru macinat, sare, piper, ulei.
Preparare peste la cuptor
Se curata pestele, se sareaza si se pipereaza, se pun in interior cateva felii de lamaie si se aseaza intr-o tava pentru cuptor unsa cu putin ulei. Ardeiul si ceapa se toaca marunt si se adauga in tava. Apoi se dau la cuptor timp de aproximativ 15 minute la foc mediu. Peste macrou se adauga rosiile taiate rondele, pasta de rosii amestecata cu putina apa, vinul alb, usturoiul taiat bucati mai mari, cimbrul si verdeata tocata marunt. Deasupra se mai pun cateva jumatati de felii de lamaie si se mai tine apoi la cuptor timp de 10 minute pana macroul este patruns.


NUMAR DE PORTII: 4
INGREDIENTE PENTRU GULAS DE PORC:
300 g felii groase de fripturi de porc taiate fasii, 1 ceapa mare tocata, 2 catei de usturoi taiati marunt, ulei, 1 lingura faina, 800 g rosii, 129 ml vermut alb sec, 2 linguri boia de ardei rosu, 1 lingurita seminte de chimen, 1 lingurita zahar, 1 cub concentrat de porc, 1 ardei gras tocat, 200 g varza rosie tocata marunt, sare, piper.
Preparare gulas de porc
Intr-o cratita se calesc in ulei ceapa, usturoiul si carnea e porc, cateva minute. Se amesteca faina cu 4 linguri de suc de rosii, pana formeaza o pasta. In cratita se adauga vermutul, boiaua de ardei, semintele de chimen, zaharul si se amesteca. Apoi se adauga rosiile taiate bucati, cubul concentrat de porc si amestecul cu faina, amestecand pana sosul se ingroasa. Se adauga ardeiul gras si varza rosie si se amesteca bine. Se da focul mai mic, se acopera cratita si se fierb inca 15 minute sau pana este fiarta carnea. Se condimenteaza cu sare si piper.


NUMAR DE PORTII: 4-6
INGREDIENTE PENTRU MANCARICA DE VARA/LEGUME:
3 cepe verzi potrivite 2 morcovi 2 ardei grasi 1 vinete 1 dovlecel 3-4 rosii 2-3 linguri de bulion marar piper cimbru sare/delicat
Preparare mancarica de vara/legume
1. Se prajesc foarte putin vinetele( cat sa se rumeneasca pe o parte si pe alta), se scurg pe servetele uleiul deoarece absorb foarte mult ulei si mancarea nu necesita mult ulei. 2. Se caleste ceapa, morcovul si ardeiul gras, peste care se pun rosiile taiate felii, se lasa la calit pana sunt gata. 3 Intr-o cratita se pun legumele calite, vinetele si dovlecelul taiat felii si curatat de coaja si seminte. Apoi se toarna apa cat sa le acopere si se lasa la fiert amestecand din cand in cand ca sa nu se lipeasca. dupa ce au fiert toate acestea se pune bulionul, sarea, piperul, cimbrul. daca doriti ca mancarea sa iasa mai groasa amestecati o lingura de faina cu putina apa si turnati in compozitia gata facuta, dupa care mai lasati la fiert cateva minte pentru legare. Puneti mararul la sfarsit pentru aroma. spor la gatit Pofta buna!


INGREDIENTE PENTRU SPAGHETE CU SOS DE ROSII AROMAT:
500 g spaghete, 800 g rosii decojite taiate cubulete, 3 lingui busuioc maruntit, 2 ardei iuti tocati, 2 catei de usturoi tocati, 4 linguri ulei de masline, cateva capere, 50 g parmezan ras, sare, piper.
Preparare spaghete cu sos de rosii aromat
Se amesteca rosiile cu busuiocul, caperele, usturoiul si ardeiul iute, se adauga ulei, sare, piper si se lasa la marinat in ulei peste noapte. Pastele se fierb in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert se aseaza intr-un vas, se adauga sosul rece si se presara parmezan.

INGREDIENTE PENTRU ARDEI UMPLUTI CU CIUPERCI:
8 ardei grasi goliti de seminte, 200 g orez, 100 g ciuperci, ulei, 1 ceapa tocata fin, 150 g suc de rosii, 3 rosii taiate felii, frunze de marar si patrunjel tocate marunt, sare, piper.
Preparare ardei umpluti cu ciuperci
Se spala orezul si se caleste cu ceapa tocata si ciupercile taiate. Se adauga 50 g suc de rosii si 100 ml apa. Se fierbe pana se umfla putin orezul, se ia de pe foc si se amesteca cu verdeata tocata si 100 ml apa. Se adauga sare si piper dupa gust. Se umplu ardeii cu aceasta compozitie si se aseaza cu gura in sus intr-o cratita, pe un singur rind. Se pun capace din feliile de rosii. Sucul de rosii ramas se dilueaza cu apa si se toarna deasupra cat sa acopere ardeii. Se pun pe foc, cu capac deasupra cratitei. Se fierb la foc potrivit 25 min dupa care se verifica daca s-au fiert. Se servesc calzi

INGREDIENTE PENTRU CORNULETE CU MAGIUN DE PRUNE:
300 g faina, 200 g unt, 100 g zahar, 1 oua intreg, 100 ml lapte, 350 g magiun de prune, 2 linguri nuci macinate, zahar pudra pentru ornat.
Preparare cornulete cu magiun de prune
Se freaca untul cu zaharul, se adauga oul, laptele si se amesteca bine. Apoi se adauga faina si se framanta. Aluatul format se lasa deoparte 15-20 de minute. Din aluat se intinde o foaie de 0, 5 cm grosime, se plieaza la jumatate si se intinde iar. Operatiunea se repeta de 3 ori. Aluatul se tine la rece 30 de minute apoi se intinde o foaie de cca 0, 3 cm grosime si se taie triunghiuri cu latura de 10 cm. Se amesteca magiunul cu nucile macinate, se pune cate o lingurita din amestec pe fiecare triunghi de coca si se ruleaza dinspre baza spre varf. Cornuletele se aseaza in tava unsa cu unt si se coc la cuptor timp de 30 minute. Dupa ce se racesc se pudreaza cu zahar pudra.


INGREDIENTE PENTRU SUPA DE ROSII:
1 ceapa si 1 catel de usturoi tocate, 1 morcov ras, busuioc, ulei de masline, 6 linguri de smantana, 1 lingura de otet de vin rosu, 2 galbenusuri, 1 kg rosii, 1 l de supa de pui sau de legume, sare, piper.
Preparare supa de rosii
Usturoiul, morcovul, uleiul si busuiocul se fierb intr-o oala cu apa timp de 20 de minute. Se amesteca smantana si galbenusurile intr-un castron. Se introduc rosiile in apa oparita, se decojesc si se taie marunt. Se amesteca toate ingredientele, peste se adauga supa si se fierb 20 minute. Se condimenteaza cu sare si piper.

Sper ca te-am ajutat... Funda?

5 răspunsuri:
| Mussette a răspuns:

Sarmale, din acelea ca de Craciun. N-ar fi rau si cu cateva jumari. big grin

| PeFuga a răspuns:

Cel mai simplu este sa iei cateva picioare de gaina, le bagi intr-o punga speciala (gasesti in magazine "punga magica" la knorr sau la maggi), amesteci cu condimentul din interior si lasi la cuptor 30 de minute, dupa care tai punga si mai lasi inca 20 minute. Iese o fripturica condimentata si facuta fara ulei si fara stres tongue

Răspuns utilizator avertizat