| BoOoMbOnik a întrebat:

Stie cineva cum pot sa obtin aluatul acela de covrigi ca la covrigarie? mai exact la covrigaria georgi? sunt cei mai buni si as vrea sa incerc sa fac cremvusti in aluatul acela de covrigi. Fundita si voturi! retete proprii as vrea va rog nu luate de pe internet.

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna!
COVRIGI
160 ml lapte caldut, 7 g drojdie uscata, 1/2 lingurita zahar, 190 g faina, 1/2 lingurita sare, 60 g unt topit, 1 ou, seminte de susan.
Amesteci intr-un bol drojdia cu zahar si laptele caldut si lasi sa creasca intr-un loc cald 10 minute.
Amesteci intr-un bol faina cu sare si faci o fantanita in mijloc.Adaugi maiaua si untul topit.Framanti un aluat moale si putin lipicios.Formezi o bila din aluat si pune-l la dospit timp de 60 de minute intr-un bol uns cu ulei si acoperit.
Dupa ce si-a dublat volumul, il descoperi si ii "tragi un pumn" pentru a se desumfla.Se mai framanta putin si se imparte in 12 portii egale.Fiecare potie se ruleaza pe masa in bastonase subtiri din care se invartesc covrigii asa:
-asezi bastonul sub forma de potcoava cu deschizatura spre tine;
-prinzi capetele si le invartesti de doua ori;
-prinzi capetele de bolta potcoavei si le lipesti usor cu degetele;
-Se pun covrigii pe o tava.Se ung cu ou batut cu o lingura de apa rece si se presara cu susan.
Se dau la cuptor 15 minute.
Se scot si se lasa sa se raceasca putin.
Se pot consuma si a doua zi.
Te pup!

6 răspunsuri:
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Reţeta de covrigi ca la "Covrigăria Georgi" NU o vei găsi aici şi cred că îţi dai seama că au o reţetă "proprie" pe care nu o să ţi-o dezvăluie.

Cel mult poţi alege o reţetă de pe net...

| faramatania a răspuns:

Vezi aici o retetă de covrigi(retetă proprie"a la Georgi", nu cred să aibă nimeni), dacă te interesează:
http://www.e-retete.ro/retete/covrigi-pretzel

| CautNume a răspuns:

Daca ti-ar iesi exact ca la Georgi toata lumea ar face si nici n-ar mai avea vanzare.

| Cristi_8211 a răspuns:

Incearca pe gusto