Buna!
COVRIGI
160 ml lapte caldut, 7 g drojdie uscata, 1/2 lingurita zahar, 190 g faina, 1/2 lingurita sare, 60 g unt topit, 1 ou, seminte de susan.
Amesteci intr-un bol drojdia cu zahar si laptele caldut si lasi sa creasca intr-un loc cald 10 minute.
Amesteci intr-un bol faina cu sare si faci o fantanita in mijloc.Adaugi maiaua si untul topit.Framanti un aluat moale si putin lipicios.Formezi o bila din aluat si pune-l la dospit timp de 60 de minute intr-un bol uns cu ulei si acoperit.
Dupa ce si-a dublat volumul, il descoperi si ii "tragi un pumn" pentru a se desumfla.Se mai framanta putin si se imparte in 12 portii egale.Fiecare potie se ruleaza pe masa in bastonase subtiri din care se invartesc covrigii asa:
-asezi bastonul sub forma de potcoava cu deschizatura spre tine;
-prinzi capetele si le invartesti de doua ori;
-prinzi capetele de bolta potcoavei si le lipesti usor cu degetele;
-Se pun covrigii pe o tava.Se ung cu ou batut cu o lingura de apa rece si se presara cu susan.
Se dau la cuptor 15 minute.
Se scot si se lasa sa se raceasca putin.
Se pot consuma si a doua zi.
Te pup!
Reţeta de covrigi ca la "Covrigăria Georgi" NU o vei găsi aici şi cred că îţi dai seama că au o reţetă "proprie" pe care nu o să ţi-o dezvăluie.
Cel mult poţi alege o reţetă de pe net...
Vezi aici o retetă de covrigi(retetă proprie"a la Georgi", nu cred să aibă nimeni), dacă te interesează:
http://www.e-retete.ro/retete/covrigi-pretzel
Daca ti-ar iesi exact ca la Georgi toata lumea ar face si nici n-ar mai avea vanzare.