| Chrissy92 a întrebat:

Vreau si eu cat mai multe rete de spaghete. Funda :d

Răspuns Câştigător
Răspuns utilizator avertizat
7 răspunsuri:
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Spaghete á l’Andra - ITALIA :

Ingrediente:o ceapă, un ardei gras, 4 roşii decojite, o cutie de ciuperci, 300 gr pastramă de pui, sare, piper, cimbru, zahăr, o cutie de pastă de roşii, un pachet de spaghete

Mod de preparare:Se fierb spaghetele andante (înainte), după care se pregăteşte sosul. Se căleşte ceapa tăiată solzişori împreună cu ardeiul gras. Se adaugă ciupercile şi pastrama şi apoi pasta de roşii şi condimentele. Se lasă la fiert şi apoi se adaugă peste spaghete.

Atenţie : Nu se amestecă, se răstoarnă prin scuturare!
---------------------------------------------------
Spaghetti ala Bolognese - Italia :

Ingrediente:250g carne tocata de porc, 250 g carne de vitel, 1 kg Spaghetti, 6 cuti de rosii (pelati), sare, piper, usturoi, busuioc, patrunjel, ulei de masline 2 linguri, parmesan, 1 dl de vin alb.

Mod de preparare:Se caleste ceapa marunta (2 cepe mari), nu trebuie sa se inegreasca, se adauga carnea tocata, cu care se caleste mai departe toul la foc mijlociu, se adauga usturoiul pisat (3 catei). Dupa ce se evapora apa de la carne se adauga vinul alb. Se lasa sa se evapore vinul dupa care se pun rosiile date prin sita, fara simburi, rosiile trebuie sa devina ca un sos inante de a fi puse peste carne. Se lasa totul la fiert timp de doua ore.Cind sosul este aproape gata se pune la fiert o oala cu apa pentru pasta, la care se adauga o lingura de sare si o lingura de ulei de masline. Cind apa clocoteste se pune pasta si se lasa la fiert de la 6 la 8 minute (Spagehtti Barilla), pasta trebuie sa fie al dente. Dupa care se scurge se pune intr-un castron in care era deja sos, apoi se amesteca cu sosul de rosi. In momentul cind se serveste se adauga din cratita o lingura mare de sos iar pe deasupra se pune parmesanul dat deja inainte prin razatoare.Se insoteste cu un bun pahar de vin rosu. Va urez pofa buna. Atenţiune tot secretul sta in coptura sosului nu mai putin de doua ore.
---------------------------------------------------
Spaghete cu broccoli - ITALIA :

Ingrediente : 160 g spaghete, sare, 600 g broccoli desfacute in buchetele, 4 lingurite ulei, 2 ardei iuti mici, 400 ml concentrat de legume (Delikat+apa), piper, 4 lingurite seminte de susan (circa 20 g).

Mod de preparare : Se fierb spaghetele al dente in apa cu sare. Se prajeste putin broccoliinuleiul incins si se adauga ardeii iuti, curatati de seminte si nervuri si tocati marunt. Se prajesc si ei cateva secunde, se sting cu zeama de zarzavat si se lasa sa se dunstuiasca, in continuare, circa 10 minute. Se amesteca cu spaghetele scurse de apa, se gusta de sare si piper si se presara cu semintele de susan rumenite intr-o tigaie fara grasime.
---------------------------------------------------
Spaghete cu carne - Italia :

Ingrediente - Pentru 6 persoane : 300 gr spaghete, 2 linguri de ulei, 1 ceapa taiata marunt, 1 morcov mediu taiat marunt, 1 ardei gras taiat felii, 1/2 ardei iute taiat rondele, 1 ardei capia copt, taiat fisii, 400 gr ciuperci proaspete, 150 gr cirnat afumat 300 gr carne tocata, 400 gr rosii tocate ( sau 4 rosi mari, decojite si taiate marunt), sare, 1/2 linguita praf de usturoi ( sau 1 catel de usturoi pisat), 1/4 lingurita piper, 1/4 lingurita boia iute, 1/2 lingurita busuioc uscat, 1/2 lingurita oregan uscat, 30 gr unt, 250 gr cascaval ras

Mod de preparare:Spaghetele se pun la fiert in multa apa cu sare. Intr-o tigaie mai mare se incinge uleiul si se caleste ceapa cu ardeiul gras si ardeiul iute. Se adauga cirnatul afumat decojit si maruntit si carnea tocata. Se adauga rosiile cu suc cu tot, ciupercile, morcovii si ardeiul copt. Se presara mirodeniile (usturoi, piper, boia iute, busuioc, oregan, sare). Se lasa sa fiarba incet la foc mediu-mic. Spaghetele fierte "al dente" (putin tari) se scurg de apa si se amesteca cu untul. In caserola care merge la cuptor se asaza spaghetele, deasupra continutul tigaii si se acopera totul cu cascavalul ras. Se lasa la cuptor 20 de minute la foc iute (200 gr) pina cind cascavalul este complet topit si un pic rumenit).
---------------------------------------------------
Spaghete cu ciuperci :

Ingrediente:300 g spaghete, 500 g ciuperci, 1 ceapa, 150 g masline, 2 linguri ulei, un pahar suc de rosii, sare, piper.

Mod de preparare:Se fierb spaghetele in apa cu sare. Se toaca ceapa (ajutor)si se caleste impreuna cu ciupercile proaspete(curatate in prealabil), se adauga sucul de rosii, piper si sare. Maslinele se pun intr-un vas si se dau intr-un clocot. Se scurg spaghetele de apa si se pun in farfurii apoi se pune deasupra sosul iar apoi maslinele.
---------------------------------------------------
Spaghetti cu ciuperci :

Ingrediente: 500g spaghete (sau taitei lati), 100g unt (margarina), 200g parmezan ras, 300g ciuperci (din cutie)

Mod de preparare: Spaghetele se prepara in mod obisnuit. Dupa ce s-au scurs, se pun la foc mic si se adauga untul. Dupa topire se adauga parmezanul ras si ciupercile taiate. Se amesteca tot timpul. Mincarea este gata dupa citeva minute de la adaugarea ciupercilor. Se serveste calda
---------------------------------------------------
SPAGHETE CU MĂSLINE ŞI CAPERE :

Ingrediente : 200 g spaghete, sare, 16 masline fara samburi, 1 capera mica, 2 catei de usturoi, 2 l.s. ulei de masline,piper alb proaspat macinat, boia de ardei, 2 l.s. cascaval parmezan

Mod de preparare : Spaghete se fierb in apa cu sare si se lasa intr-o strecuratoare sa se scurga.Maslinele se taie in bucati mici, capera si usturoiul se taie marunt. Uleiul se pune intr-o tigaie la incins, se prajeste usturoiul apoi maslinele si capera, se adauga spaghetele si se amesteca totul. Se condimenteaza totul cu sare, piper si boia. Se serveste cu cascaval presarat deasupra. Se consuma cu salata de ridichi.
---------------------------------------------------
Spaghete cu muşchiuleţ şi ciuperci - Italia :

Ingrediente:500 gr. pachet spaghete, o cutie ciuperci, 1/2 pachet margarina, 200 gr. muschiulet, 50 gr.
masline, 100 gr. pasta tomate, 100 gr. cascaval ras foarte fin pipe, condimente dupa gust.

Mod de preparare:Se fierb spaghetele in apa cu sare, cam 10-15 minute, dupa aceea se trec printr-un jet de apa rece. Intr-un ceaun se pune margarina, muschiuletul, ciupercile taiate foarte fin, condimentele, piperul dupa gust, pasata de tomate, putina apa. Se obtine un sos dens.In acesta se toarna spagetele, se amesteca pina sint acoperite foarte bine cu sos, iar apoi se pune cascavalul. Se amesteca totul, iar la sfirsit se pot pune 2-3 linguri smintina.Se servesc calde.
---------------------------------------------------
SPAGHETE CU OUĂ ŞI SOS DE ROŞII :

Ingrediente (pentru 6 persoane): 400 g spaghete, 3 ouă, 1 Iingură unt, 1 lingură brânză. Pentru sos: aceleaşi cantităţi ca mai sus.

Mod de preparare : Se fierb spaghetele în apă cu sare, se scurg şi se amestecă cu o lingură de unt. Se fierb ouăle răscoapte. Din timp se pregăteşte un sos de roşii, foarte picant. Se unge bine cu unt o formă rezistentă la foc, se pune un rând de spaghete, unul de felii de ouă şi câteva linguri de sos. Se continuă până se umple forma. Se presară brânza rasă şi se dă la cuptor să se rumenească.
---------------------------------------------------
Spaghete cu sos de carne :

Ingrediente: 2 linguri de ulei, 125 g de carne tocata, 1 catel de usturoi, 2 cepe verzi, 1 morcov, 4 linguri de pasta de rosii, 75 ml de vin rosu, 75 ml supa (din cub), 4 linguri de cascaval ras, 200 g de spaghete, cimbru, oregano, sare, piper macinat, delikat dupa gust, busuioc.

Mod de preparare: Se prajeste carnea in ulei. Se zdrobeste usturoiul si se amesteca cu carnea. Ceapa verde si morcovul se taie cubulete si se amesteca cu carnea. Pasta de rosii se dilueaza cu vin si cu supa din cub si se toarna peste carne, se acopera si se lasa aproximativ 20 de minute sa fiarba. Se condimenteaza cu cimbru, oregano, sare, piper, delikat. Intre timp se fierb spaghetele in apa sarata si se toarna sosul peste ele. Se presara cu cascaval ras si busuioc taiat marunt.
---------------------------------------------------
Spaghete cu sos de ciuperci şi brânză :

Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 linguri unt, 2 cepe, 2 catei de usturoi, sare, 250 g ciuperci proaspete, 100 g rosii, 150 g smantana dulce (frisca nebatuta), 1 pahar branza de vaci, piper, 1 legatura busuioc, verdeata. In plus: 300 g spaghete, 1 lingurita sare, 3 linguri ulei de masline.

Mod de preparare: Se-ncinge untul intr-o cratita si se caleste ceapa tocata marunt, pana ce devine sticloasa. Se adauga usturoiul zdrobit si frecat cu sare si se lasa sa se dunstuiasca putin. Ciupercile curatate se taie - in functie de marime - in doua, in patru sau felii, se pun in cratita si se calesc si ele impreuna cu ceapa si usturoiul. Se adauga rosiile taiate, se dunstuiesc cateva minute, apoi smantana si branza, se amesteca bine toate si se lasa sa dea cateva clocote. Se sareaza, se pipereaza si se incorporeaza busuiocul tocat marunt. Se fierb spaghetele (al dente) in apa cu sare si ulei, se toarna peste ele sosul, se garnisesc cu cateva frunzulite de menta si se servesc imediat.
---------------------------------------------------
Spaghete cu sos de legume - ITALIA :

Ingrediente : 3 tulpine de telina (200 g), 3 morcovi (200 g), 2 cepe (100 g), 2 linguri unt, 2 linguri ulei de masline, 1 cutie rosii decojite (800 g), sare, piper, 1 lingurita busuioc uscat, 400 g spaghete, 40 g cascaval ras.

Mod de preparare : Se spala telina si morcovii, se curata si se taie cubulete, iar ceapa curatata se toaca marunt. Se pun la incins untul si uleiul si se calesc legumele, curatate si taiate, circa 10 minute, amestecand intruna. Se taie rosiile bucatele, se toarna - impreuna cu zeama - peste legume, se adauga busuiocul si se lasa sa fiarba incet, la foc slab, o jumatate de ora. Se fierb spaghetele al dente in apa cu sare si se lasa sa se scurga. Sosul de legume se gusta inca o data de sare si piper, se toarna peste spaghete si deasupra se presara cascavalul ras.
---------------------------------------------------
Spaghete cu sos de usturoi - ITALIA :

Ingrediente (pentru 4 persoane): 400 gr. spaghete subtiri, 2 capatani de usturoi nou, 2 linguri ulei de masline, 100 ml zeama de legume (Vegeta + apa), piper.

Mod de preparare: Se fierb spaghetele in apa multa (sa nu fie prea moi). Se curata usturoiul, se toaca marunt si se caleste in uleiul incins. Se stinge cu zeama de zarzavat, se fierbe - cu capac - circa 5 minute, se gusta de sare si piper. Se scurg bine spaghetele si se amesteca cu sosul
---------------------------------------------------
Spaghete milaneze :

Ingrediente:250 g de spaghete, 4 linguri de unt netopit, 150 g de sunca sau costita, 150-200 g de ciuperci, 6 linguri de smintina, 2 galbenusuri, 6 linguri de cascaval, sare si piper

Mod de preparare:Intr-un vas cu apa ce clocoteste, in care ati pus si o lingurita de sare, puneti la fiert spaghetele. Adaugati o lingura de ulei sau de unt, pentru ca acestea sa nu se lipeasca intre ele. Dupa 20 de minute de clocote mici, macaroanele sint gata. Luati-le din vas cu o strecuratoare, tineti-le 3 minute sub jet de apa rece si lasati-le apoi sa se scurga. Separat pregatiti ciupercile astfel: spalati-le foarte bine, stropiti-le cu putina zeama de lamiie, apoi tocati-le fin si inabusiti-le putin in unt. Dupa 10 minute, cind lichidul lasat de ciuperci a scazut, combinati ciupercile cu macaroanele. Adaugati in acelasi vas sunca taiata in cuburi mici, smintina, sarea si piperul dupa gust. Lasati vasul in cuptor, cu focul mic, 10 minute. Luati vasul la o parte si cind compozitia s-a mai racit, puneti unul cite unul galbenusurile, combinate cu cascavalul ras. Dati din nou vasul la cuptor, dar numai pentru 5 minute. Se poate servi imediat.
---------------------------------------------------
SPAGHETTI CU SOS DE ROŞII ŞI CIUPERCI :

Ingrediente : 250 g ciuperci champignons, mici, 1 ceapa, 3 l.s. unt; 5-6 l.s. frunze de patrunjel, taiate marunt; 500 g rosii taiate bucati (din conserva),sare,piper negru macinat, putin zahar, 400 g spaghetti, 3 l.s. parmezan proaspat ras

Mod de preparare : Ciupercile se taie in fasii inguste. Ceapa se curata si se taie in cuburi. Ceapa, ciupercile si patrunjelul se calesc in 1+1/2 lingura de unt aproximativ 5 minute. Se adauga rosiile, se condimenteaza totul cu sare, piper si zahar. Sosul se
lasa 1/4 ora sa fiarba sub capac. In acest timp se fierb spaghetti 10-12 minute, apoi se lasa sa se scurga, se amesteca cu restul de unt si in final cu sos. Inainte de servire se presara cu parmezan. Se consuma cu salata mixta.
---------------------------------------------------
Spaghetti cu sos de roşii şi usturoi :
Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 pachet de spaghetti (600 g), 6 rosii mari, 6 catei de usturoi, 2 lingurite de ierburi provensale (ierburi aromate, gata preparate se gasesc in comert), 2-3 linguri de untdelemn.

Mod de preparare: Se fierb macaroanele al dente, se strecoara si se tin la cald. - Se oparesc rosiile, se curata de pielita si se toaca marunt. Se curata cateii de usturoi si se zdrobesc in mojar de lemn. - Se pune untdelemnul la incins, se caleste in el usturoiul, apoi se adauga rosiile. Se lasa sa dea in 2-3 clocote, apoi se presara deasupra sarea si plantele aromate. Se mai dau intr-un clocot, se serveste sosul turnat peste macaroane. (Plantele aromate sunt foarte necesare, fiindca dau mancarii o aroma specifica.)
---------------------------------------------------
Spaghetti cu usturoi :
Ingrediente:spaghetti, 10-15 catei usturoi, 3 linguri ulei, 5 linguri sos tomat, 1 frunza mica de dafin, salam(facultativ)

Mod de preparare:Se fierb spaghetti si se scurg. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins, se adauga usturoiul maruntit, salamul taiat cubulete, sosul tomat, foaia de dafin si o lingurita de Delikat. Dupa ce s-a calit tot amestecul, se adauga apa(cca o cana)si se fierbe, aprox. 7 min., apoi se toarna sosul peste spaghetti.Se poate servi cu ketchup.
---------------------------------------------------
Spaghete cu usturoi şi ardei - Italia :

Ingrediente:5 catei de usturoi mari, ulei dublu rafinat de masline, un ardei iute sau boia, spaghete (80 g/persoana), apa, sare grunjoasa

Mod de preparare:Intr-o tigaie antiaderenta se incalzeste uleiul de masline si se adauga usturoiul pisat sau taiat cit mai marunt. Cind e aurit, se adauga ardeiul taiat marunt sau boiaua si dupa un alt minut se stinge focul. Trebuie multa atentie sa nu se arda usturoiul, pentru ca ar deveni totul amar. Spaghetele se pun in apa sarata si deja in clocot si se fierb cit indica pe pachet (de regula 8-9 minute). Odata scurse de apa, se amesteca cu condimentul mai sus prezentat si se pun din nou pe foc mediu pentru un minut, amestecind usor.Se servesc imediat ce se iau de pe foc.

Răspuns utilizator avertizat
| Xxandreea011xX a răspuns:

Macaroane, bors, cu chiftele spaghetele. iti dau reteta? happy big grin