|

Salut

Am fost acum 2 zile la un market si am cumparat 3 doze de suc in valoare de 3 lei una.

Eu pe card am 9.60 lei, am ajuns la caseriță am pus dozele de suc pe banda rulanta si i-am dat cardul. Ea o pus cardul pe ceva senzor si o facut "bip"

Si dupa mi-a dat cardul inapoi.

Cand ma duc la bancomat sa vad cati bani am pe card tot 9.60 de lei aveam pe card.

Aceasi chesti am facut-o si ieri si mi-o luat cardul l-o pus pe senzor o facut "bip" mi-o dat cardul inapoi dar nu am introdus codul pin pentru ca nu mi-a cerut sa il pun. de asta oare nu mi-a luat banii? ca nu am introdus codul pin?

Am card VISA la Banca TRANSILVANIA.

Se intampla ceva

5 Raportează Evaluează
5 răspunsuri:
| a răspuns:

Codul pin nu ti l a cerut pentru ca tranzactia s-a facut pe modul contactles care functioneaza pana la suma de 100 lei.
Daca tranzactia nu se efectua cu succes atunci nu iti mai vindea produsul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru suntserios):

Imi poti explica mai altfel? ca nu inteleg.
adica daca eu am 9.60 si cumpar de 7-8 lei nu ar trebui normal sa imi ia de pe card?
Sau cand primesc bani pe card imi ia din ce cheltuisem atunci?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Poseidon69):

Eu ti am explicat de ce nu a trebuit sa bagi pinul. Acum cati bani ai tu pe card nu sti sa iti zic. Normal trebuia sa iti ia cei 9 lei de pe card.

treaba cu iti ia banii din ce ai cheltuit cand primesc se intampla doar la cardurile de credit nu cele de debit

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

E un card contactless, nu trebuie sa introduci pin daca faci cumparaturi pana in 100 lei(1milion) Iar banii ti-i va lua numai ca nu s-a putut face atat de rapid tranzactia! deci stai calm ca nu ai baut gratuit laughing Iar daca ai cheltuit peste suma care o avea-i pe card se va extrage de pe card cand vei mai pune bani pe ea dar atunci se va aplica si o dobanda laughing

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Multe tranzactii contactless (care sunt fara PIN daca valoarea tranzactiei este sub 100 lei, in limita a 3 tranzactii pe zi) se fac in modul OFFLINE adica POS-ul comerciantului nu mai converseaza cu banca emitenta a cardului ci doar inregistreaza valoarea tranzactiei si numarul cardului reglarea facandu-se de obicei la sfarsitul zilei de lucru. De aceea nu vezi nicio tranzactie pe cardul tau atunci.
Poti intra foarte usor cand nu ai bani in contul de card in ceea ce se cheama in limbaj bancar overdraft (tragere in descoperit in romaneste) adica ai cheltuit mai multi bani decat aveai in cont. Banca te "imprumuta" cu acesti bani dar cu un anumit cost. Daca contul respectiv este cu overdraft atunci se percepe o dobanda anuala similara cu cea a unui credit de consum dar daca contul curent nu are aceasta facilitate se percepe o penalizare care poate fi destul de mare. Sfatul meu e sa mergi la banca sa-ti alimentezi contul cu o suma suficienta si sa ceri un extras sa vezi daca si cat te-a costat experienta asta. Pe viitor incearca sa te limitezi la banii din cont, eventual incarci contul in aceeasi zi daca ai intrat pe minus. Bancile nu sunt institutii de binefacere, orice ban pe care ti-l da banca nu e gratis, vine cu un cost atasat.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează