| RTDRomania a întrebat:

Salutare,as avea si o intrebare,daca merg pe strada,cu un pistol de airsoft (CO2, greengas,arc,electric),e ceva ilegal?

Răspuns Câştigător
| Salontanul a răspuns:

Da. Replicile de air-soft sunt de trei tipuri, din punct de vedere al modului de propulsie a bilei:
a) pe baza de gaz (CO 2, "Green Gas" sau "Red Gas" (propan cu cantitati diferite de lubrifiant siliconic in compozitie, gaz "134a" sau un alt tip de gaz);
b) pe baza de arc (aerul este comprimat, printr-o duza, cu ajutorul unui mecanism cu arc si piston actionat manual), denumite si spring-uri sau spring-ere.
c) cu propulsie electrica (contin sisteme mecanice care folosesc motoare electrice pentru a actiona un piston cu arc (aceste replici sunt cunoscute si ca AEG-uri).
Aceste arme sunt destinate agrementului si nu autoapararii si orice expunere in zone publice poate conduce la confiscarea lor, politia fiind foarte sensibila in ceea ce priveste acest aspect, fiind absolut interzisa utilizarea acestora impotriva persoanelor sau animalelor, asa ca va recomand sa o transportati intotdeauna descarcata, in husa/geanta speciala sau in cutie de transport.
Uite un citat din lege: "(4) Armele neletale destinate agrementului şi tirului sportiv pot fi folosite în spaţii delimitate care nu sunt accesibile publicului sau în spaţii special amenajate, în astfel de condiţii încât să nu pună în pericol integritatea corporală sau viaţa persoanelor.
(5) Sunt interzise portul şi folosirea armelor prevăzute la alin. (4) în locuri publice.
(6) Armele prevăzute la alin. (1) - (4), pot fi transportate de la domiciliul, reşedinţa sau, după caz, locul de rezidenţă al deţinătorului la locul unde urmează să se desfăşoare activităţile pentru care sunt destinate, numai dacă acestea sunt ţinute în husă sau bagaj şi nu sunt încărcate cu muniţie."

1 răspuns:
| paulpaul25 a răspuns:

Nu este ceva ilegal sa mergi cu el pe strada, in contextul in care il ai depozitat in siguranta in cutia speciala in care vine de la producator.

Ilegal devine in momentul in care ai pistolul la vedere, il scoti intr-un spatiu public sau mai rau il folosesti pentru intimidare sau in mod intentionat pentru atacarea unei persoane sau a unui animal.