|

Am primit mesaj pe telefon cum ca cineva este posibil sa se fi conectat la contul meu Microsoft folosind adresa de email xy... @yahoo.com.

Primele doua litere din adresa de email corespund, apoi apar stelute. Se presupune ca ar trebui sa iti stii adresa se email si ai idee despre ce este vorba.

Problema e ca am o adresă de email care incepe cu acele litere, dar nu am un cont Microsoft. Am verificat cu toatr adresele de e-mail pe care le am sau avut vreodată și nu am un cont Microsoft, ci doar unul pe o adresă de email care incepe cu alte litere si cu numărul meu de telefon.Ati mai patit? Despre ce ar putea fi vorba? Îmi e ca cineva sa nu incerce sa imi sustragă anumite date si informații personale.

| a răspuns:

Bună,

Există posibilitatea ca cineva să fi încercat să folosească adresa ta de email pentru a își crea un cont. Dacă nu ai făcut tu acest lucru, atunci nu e nevoie să faci ceva în privința emailului.

Pe viitor, te sfătuim să fii foarte atent la astfel de mesaje - să te uiți cu atenție la adresa expeditorului, să verifici dacă aceasta este o adresă oficială, să vezi dacă conținutul mailului are vreo legătură cu activitatea ta online și să eviți să deschizi atașamente sau să dai click pe linkuri primite odată cu astfel de emailuri - ele pot fi înșelătorii sau pot conține viruși și malware.

Pentru siguranță, schimbă parola emailului ținând cont de sfaturile https://oradenet.salvaticopiii.ro/......eni-contul

Ora De Net
7 răspunsuri:
| a răspuns:

Daca nu ai cont Microsoft, atunci ignora acel scam!
NU accesa nici un link sau site care ti se sugereaza acolo!
Ti-as sugera totusi, sa-ti schimbi parola la adresa aia de email, pune ceva mai lung si mai complex (18-20 caractere), cu litere si cifre amestecate.
Atentie, noteaza undeva noua parola, ca sa nu o uiti!

| a răspuns:

Este posibil sa ai adresa de e-mail la Microsoft prin aplicatia Skype (eventual vreo alta aplicatie preluata de Microsoft). In momentul ce te registrezi la un produs MS, automat ti se cere (sau se creaza) un cont MS cu care sa poti avea acces si asistenta, la nevoie.

| explică:

Update: se pare ca am totuși o adresa Microsoft care începe cu xy...@yahoo.com.
Am recuperat parola, insa la istoricul conectarilor si activitatilor imi apar doar activitatile de acum cateva minute realizate de mine, nicio alta invercare de conectare de la alta locatie. E posibil ca mesajul primit pe telefon sa fie o greseala?

| a răspuns (pentru AutumnDay):

Nu cred că este greșeală. Se poate întâmpla asta dacă ai avut vreun telefon mobil și l-ai vândut fără să îți ștergi conturile de email cu care te-ai logat.
Pentru siguranța ta, intră în contul Microsoft de pe un calculator și schimba parola. (noteaz-o undeva să nu o uiți).

| a răspuns (pentru AutumnDay):

E posibil ca cineva cu o adresa asemanatoare, sa o fi uitat si sa fi scris adresa ta. Schimba-ti parola si nu vor fi probleme.

| a răspuns:

S-ar putea să fie un hacker!