| tonyc7 a întrebat:

Buna, TPU. Ce metoda cat mai sigura cunoasteti pentru a ma asigura ca in computerul/windowsul meu nu exista vreun program-spion, vreun virus ori alta smecherie hackereasca ascunsa care are acces si-mi monitorizeaza toate datele mele din computer? Inclusiv activitatea ce o desfasor pe net.
Pun aceasta intrebare pentru ca atunci cand fac o reinstalare de windows, de exemplu, computerul meu ajunge pe mana altei persoane.

8 răspunsuri:
| Simpatik a răspuns:

Ca sa fii ferit de hackeri trebuie sa ai cunostinte avansate de IT, programare, cybersecuritate etc
Ca sa fii ferit de virusi si malware in general ai nevoie de o solutie antivirus complexa recomand cu licenta pentru ca ai portectii multiple la toate formele de malware printre care si ransomware, pe langa antivirus poti folosi de asemenea si malwarebytes desi mie nu mi se pare la fel de performant in prezent ca varianta de acum cativa ani. Mai exista zeci de solutii cuc are poti scana un PC sa vezi daca a fost/este infectat sau nu precum Hitman Pro de exemplu. Dar solutiile pe care ti le-am zis sunt suficiente.
Cineva de aici mi-a recomandat acum ceva timp ca antivirus Avast free si vad ca isi face treba destul de bine plus ca stie si si antimalware, trojan, virusi, wormi, ransomware etc este destul de bun.

| SpiridusulTuca a răspuns:

Monitorizeaza traficul

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Windows Defender

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Ce a spus Gabico e bun, Insa sa nu uiti de un lucru : In windows se salveaza "silentios" mare parte din activitatea ta in special cautariile tale de pe internet ->Aceste informatii pot fi accesate de cineva care are acces fizic la pc-ul tau si are cunostinte superioare in IT. Asta nu are legatura cu virusii, ci asa este facut windowsul, si nu cred ca se poate sterge
Btw Windowsul il poti reinstala si tu cu mare usurinta.

| BlackPixel a răspuns:

Salut!
Cea mai eficienta varianta este sa folosesti un soft dedicat. Acesta vad ca este cel mai folosit pentru anti-spyware:
https://www.malwarebytes.com/mwb-download/

Alta varianta ar fi sa vezi programele care pornesc automat atunci cand calculatorul tau se deschide.
Cum?
Da click-dreapta pe TaskBar (bara de jos) > Click pe 'Task manager' > din meniul de sus, selecteaza 'Startup'.
Aici sunt toate aplicatiile care se lanseaza automat. Daca vezi vreuna dubioasa, da click pe ea si apasa 'Disable'.


__________________________
Raspuns de BlackPixel.
Daca raspunsul meu a fost bun sau ti-a placut, apasa pe Funda pentru a-l seta ca raspuns castigator.

| Monst a răspuns:

Cel mai bun pentru Windows 10 este Windows Diffender impreuna cu Eset Smart Security si pentru extra protectie Malware Bytes versiunea platita si ceva mai slabut CC Cleaner