| Crynaa a întrebat:

am creat un cont pe situl be2, am selectat un abonament de 14 roni din care mi-au fost retrasi 15 euro fara a da autorizatie prin cod la plata, nu stiu cum au facut, problema è ca regulamentul abonamentului spune ca daca nu il reziliez in 14 zile mi se activeaza automat pe cate luni vor ei. Hotia e ca nu am pe cine contacta, faxul nu primeste, la mail nu mi se raspunde. Am trimis si recomandata dar sunt sigura ca nu o vor ridica! Ce este de facut in cazul asta?

| Ora de net a răspuns:

Bună ziua,

Sfatul nostru este să păstrați dovada că ați trimis cererea pe mail/în scris și să depuneți o plângere la ANPC (https://www.anpc.ro/). Totodată, puteți merge către bancă pentru a face refuz la plată atfel încât să nu vi se mai retragă banii din cont.

Pe viitor, pentru a va asigura ca un site este de incredere va incurajam sa verificati daca acesta are date de contact, adresa magazinului fizic si datele fiscale ale firmei.

Ora De Net
6 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

N-ai citit atent Termenii si Conditiile.
Daca te-ai angajat ca membru PLATITOR, atunci trebuie sa-ti dezactivezi contul (din setari) pentru a nu mai fi taxata in continuare.
Odata devenita platitoare, in fiecare luna ti se trage abonamentul din cont + costul serviciilor facute de site.

Deci, atentie la serviciile (interne ale site-ului) folosite!
Daca nu mai vrei sa folosesti contul, atunci intai anuleaza-l, iar dezinstalarea (eventualei aplicatii) s-o faci DOAR dupa ce nu te mai poti loga in cont!
Daca si dupa anularea contului iti mai vin note de plata (dupa achitarea consumului ultimei luni), atunci mergi la banca ta si blocheaza platile spre contul "be2.com".

| Bizon95 a răspuns:

Poti sa
- scoti cardul din cont (daca te lasa)
- stergi contul (daca te lasa)
- blochezi orice plata la banca catre respectivul site
- scoti toti banii din card si nu mai au ce sa retraga (daca ai internet banking si cont dublu, unul pentru card si unul pe langa, poti sa golesti instantaneu contul de card in celalalt cont)

DUPA CARE te duci la politie si faci reclamatie penala de furt!
(daca ai acceptat 14roni si ti-au luat 15eu atunci deja ai caz penal)

data viitoare (la TOATE site-urile in care nu ai incredere ABSOLUTA)
- foloseste cont dublu (cum am scris mai sus), si baga in card exact cati bani trebuie sa platesti
- foloseste un sistem de plati sigur pe internet cum ar fi paysafecard, prin care poti sa limitezi EXACT cat sa se faca plata, inainte de a se face plata

| BogdanM275 a răspuns:

Singura solutie ar fi sa mergi la banca, si sa ceri ca tranzactia sa fie oprita dar sunt slabe sanse sa îti vezi banii înapoi.

| Crynaa explică (pentru BogdanM275):

As dori macat sa ma pot dezabona dar e imposibil

| BogdanM275 a răspuns (pentru Crynaa):

În cazul acesta, mergi la banca și cerele sa blocheze orice plata/tranzacție catre site-ul respectiv alta soluțir nu ai.