| Oliver24 a întrebat:

As dori sa comand ceva de pe internet, un site dintr-o alta tara si cere plata cu paypal, este de incredere? Este risc de teapa? Prietenii mi-au zis ca paypal este bun dar vreau si parerea altora.

| Ora de net a răspuns:

Salut,

Paypal este unul dintre cele mai folosite procesatoare de plăți. Îl poți considera ca pe un cont bancar online. Atunci când îți faci un cont, va trebui să îi atașezi un cont bancar sau card. Astfel, vei putea adăuga bani în contul tău de paypal sau să-i scoți folosindu-te de cardul tău.

Vei putea plăti numai cu banii pe care deja îi ai în Paypal. Când plătești cu Paypal, site-ul de cumpărături nu are acces și la cardul tău atașat.

Faptul că site-ul folosește un anumit procesator de plată nu spune despre acesta dacă este serios sau o înșelătorie. Pentru a verifica site-ul respectiv îți recomand să cauți review-uri pe internet de la alți clienți. Un magazin online este cel mai probabil sigur atunci când sunt afișate și ușor de accesat următoarele elemente:
- Datele de contact (nume, adresa fizică, telefon la care îi poți contacta în cazul în care este o problemă cu comanda plasată)
- Datele fiscale
- Secțiunea de "Politici de confidențialitate" și "Termeni și condiții"
- Redirecționare către alte pagini ale site-ului respectiv (Exemplu pagina de Facebook)

Dacă realizezi o plată cu Paypal și ajungi la concluzia că serviciile magazinului online sunt false, poți oricând să deschizi o dispută la Paypal care vor investiga situația și îți pot restitui banii.

Ora De Net
Răspuns Câştigător
| NLS a răspuns:

Când site ul e de încredere, cunoscut, poți efectua tranzacția liniștit cu balans 0.
Adica nu ai nici un ban în contul de paypal, și când plătești, suma se va retrage de pe contul bancar atașat contului de Paypal.
In acest caz firma va vedea și unele dintre datele contului tău bancar. (numele sau codul băncii, tara, și ultimele câteva cifre din IBAN)

Când site ul nu e sigur, e mai bine sa nu afle nici o informație despre tine în afara de adresa de Paypal.
Fa un drum pana la banca unde ai contul, și alimenteaza contul de Paypal cu suma necesara plății. (poți pune mai mult, surplusul nu se va pierde, rămâne pe cont). Durează cam doua zile lucrătoare pana se realizează transferul din contul bancar în contul de PayPal.

7 răspunsuri:
| Digikey a răspuns:

De ce iti este frica nu scapi.Pana acum nu au fost probleme dar ai putea sa fii primul.
Parca vad stirea in ziaretonguerimul om din lume tepuit de PayPal este un roman.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Din contul de paypal iti pot lua doar cat ai depozitat acolo. Daca ai balans 0, stai linistit, contul se alimenteaza prin metoda de plata pe care ai precizat-o fix cu cat ai nevoie pentru a efectua tranzactia

| Oliver24 explică (pentru anonim_4396):

Si nu exista riscul sa mi se ia bani din banca nu? Stiu ca suna stupid, dar parintii mi-au bagat asta in cap.

| Anonim a răspuns (pentru Oliver24):

Nu, se ia doar ce ai in contul de paypal, stai linistit

| Laur014 a răspuns:

Eu am tot platit cu Paypal si nu am avut nici o problema.

| Annef a răspuns:

Eu mă gândesc ca Paypal este de încredere. Eu am auzit numai de bine, nici vorbă de luat bani din Paypal sau cont mai mult decât trebuie. Desigur, dacă vrei să fii precaut, atunci prima dată transferă-ți banii din cont in Paypal exact cât trebuie și apoi fă achiziția. Eu așa aș face.