|

Hei, TPU. Am nevoie de puțin ajutor. Sunt total paralelă cu informatica. Mă uitam la serial când s-a închis fereastra și am observat că îmi apar pe ecran două shortcut-uri, BigFarm și Big Bang Empire. M-am gândit clar că îs viruși sau ceva, dar antivirusul meu îmi spune că am laptopul curat. Vreo idee despre ce sunt și cum scap de ei?

2 Raportează Evaluează
| a răspuns:

Buna,

Avand in vedere ca s-au instalat doua programe/shortcut-uri pe computerul tau, acesta este infectat cu un soi de malware. Iti recomandam sa iti salvezi datele pe un dispozitiv extern si sa iti reinstalezi sistemul de operare.

Pe viitor, este bine sa retii ca pentru a avea computerul protejat este foarte important sa ai firewall-ul activat si sa folosesti un antivirus. In cazul programelor antivirus, nu exista o solutie care te va proteja suta la suta, dar indiferent de programul ales (chiar si o varianta free), este bine ca el sa fie updatat constant. Daca un antivirus nu isi updateaza zilnic baza de date el nu va putea sa te protejeze de noi atacuri aparute si nu va fi deloc util. In acelasi timp, e bine de retinut ca si tu ai un rol activ in a-ti proteja computerul – nu da click pe link-uri necunoscute, nu instala programe straine sau programe care vin din partea unor straini si ai grija ce tip de situri accesezi.

Ora De Net
RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
2 răspunsuri:
| a răspuns:

Probabil site-ul pe care te-ai uitat avea reclame si cateodata cand apare chestiile alea sau chestii gen *Ai 3 virusi click aici pentru a-ti curata pc-ul* daca dai click iti iei tu virusi, daca antivirusul tau nu detecteaza nimic inseamna ca nu ai.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează