|

Hey TPU! Cum iti poti da seama daca un material de pe internet este piratat? Stiu de exemplu despre carti, ca daca au trecut 100 de ani( cam asa) de la aparitia cartii, isi pierde dreptul de autor si deci nu mai sunt probleme. Am zis asta in caz ca cineva poate face revizuiri.Se primeste amenda pentru chestii din astea, nu?

Multumesc, funda big grin

6 Raportează Evaluează
| a răspuns:

Buna, Iulia,

Te sfatuim sa nu descarci de pe internet programe, filme sau jocuri care se afla sub incidenta drepturilor de autor - aceasta este o practică ilegală si fisierele pot contine virusi.

In cazul cartilor, depinde foarte mult de tipul de copyright. Unele opere sunt oferite gratuit atat timp cat sunt folosite in scop personal si nu in unul comercial (ex. a fi vandute mai departe). Daca descarci carti doar pentru tine, pentru a le citi, cel mai probabil nu se intampla nimic.

Mai multe despre asta poti citi aici https://legestart.ro/care-este-durata-drepturilor-de-autor/

Ora De Net
RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns Apreciat de Editori
| a răspuns:

Poate te ajuta asta: http://www.legi-internet.ro/......autor.html
Sau daca iti este mai usor, poti intreba un avocat.
Eu am sunat acum cativa ani in urma la cei care se ocupa cu drepturile de autor din Romania, sa-i intreb in legatura cu niste melodii. Dar nu m-au lamurit, nu mi-au dat un raspuns concret; si cred ca nici nu puteau sa faca asta. Doar atat mi-au spus: daca am bon fiscal atunci nu este nici o problema. M-au bagat asadar intr-o ceata foarte densa, si a trebuit sa ma descurc dupa instincte. :) Pai cine imi da mie bon fiscal daca descarc ceva, si nimeni nu imi cere sa platesc pentru acel download?
Eu cred ca trebuie sa fim atenti doar la acele materiale care se specifica in dreptul lor drepturile de autor -cum sunt cartile.
In privinta programelor, trebuie sa ne interesam personal producatorului daca nu suntem siguri ca acesta l-a oferit gratis.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Stai linistita si descarca tot ce vrei si iti place! Nimeni nu va veni la tine sa te intrebe ce si cum! big grin 99% din romani asta facem happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Stai linistita si descarca cat/ce vrei. Nu sta nimeni in Romania sa se uite dupa tine.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu iti face griji draga, descarca cat inca se mai poate peste cativa ani, posibil sa nu mai poti descarca nimic, asa ca spor la descarcat!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează