| Betegon a întrebat:

De cateva luni am o problema in legatura cu contul de Facebook, apare ca, contul meu de fecabook a creat pagini de Facebook fara ca eu sa habar de aceastea. In urma cu o luna prima pagina a fost creata, am observat aceasta cam dupa 3 zile dupa care am sters-o si la sfatul prietenilor mi-am schimbat parola de pe Facebook. Acum de 2 zile am observat din nou ca o noua pagina a fost creata de catre contul meu dupa ce am primit un mesaj in care spunea ca pagina pe care o detin datoreaza Facebook 108 lei in urma activarii modului de promovare a paginii care a fost activat la fel ca si crearea pagini fara ca eu sa am habar. Intrebarea este ce as putea face in aceasta privinta? Nu gasesc vreo sectiune pe Facebook unde sa poti trimite ticket. As vrea sa aflu dispozitivul de pe care a fost creata pagina. Si care ma repet a accesat contul chiar si dupa ce am schimbat parola.Iar in legatura cu suma care imi apare ca o am de platit ce se poate face?

| Ora de net a răspuns:

Buna,

In primul rand, te sfatuim sa mergi cu mouse-ul in coltul din drepta sus a paginii de Facebook, sa dai click pe sageata si sa alegi, din lista care va aparea, optiunea Settings. Mai apoi, mergi la lista din partea stanga si acceseaza Apps. Iti vor aparea aplicatiile pe care le folosesti, cu care contul tau este conectat. In acea lista se poate sa existe si un virus deghizat sub forma unei aplicatii. Poti sterge toate aplicatiile sau le poti sterge pe cele care ti se par suspecte, cele pe care nu iti amintesti sa le fi accesat sau folosit. Faci acest lucru accesand X-ul din dreptul fiecarei aplicatii.

In al doilea rand, schimba din nou parola si foloseste optiunea Where You're Logged In de la secțiunea Security & Login din Settings pentru a te deloga de pe toate dispozitivele straine.

Daca aceste lucruri nu functioneaza, poti raporta o problema folosind iconita "?" din partea de sus a oricarei pagini, asa cum este descris aici https://www.facebook.com/help/186570224871049/

Ora De Net
5 răspunsuri:
floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Întâi, ar fi bine să verifici căror aplicații le-ai dat accept să facă acest lucru. Poate că nu ai citit "Termenii și condițiile de utilizare" și le-ai dat acceptul de a posta, ori de a crea pagini în numele tău.
Șterge toate aplicațiile care ți se par ciudate, mai ales cele 'găzduite' in perioada când ai început să te confrunți cu problema asta. Https://www.facebook.com/settings?tab=applications
Dacă nu ai făcut asta, s-ar putea să fie un virus. Poți raporta problema la Facebook, acolo unde scrie "Raportează o problemă" (cred că ar fi bine să le scrii mesajul în lb engleză, fiindcă nu mi-i pot imagina pe cei de acolo, folosind „google translate").

| LasleaIoan1972 a răspuns:

Deci schimba adresa de mail, numele, parola adecvate contului
in mod sigur nu vor mai aparea acele probleme
cineva stie datele tale foarte bine adica mail, nume, parola, mai mult poate chiar monitoriza(vede ce tastezi sau faci) ce faci pe calculator
Facebook nu cere bani pentru nimic
deci :
1.reinstaleaza windows
2.modifica tot ce am zis: mail de la Facebook, nume user, parola, nr de telefon poate sa ramana, nu imprumuta mobilul la nimeni indiferent cine este chiar coleg sau colega
3.nu avea incredere in nimeni pentru ca asa o sa ai necazuri
bafta

| floresdemayo a răspuns (pentru LasleaIoan1972):

Dacă băiatu' își folosește numele real, îi recomanzi să și-l schimbe cu un nume fake? Și dacă într-o zi, Fb-ul îi va cere să facă dovada identității, cum le va putea dovedi că el e Betegon, nu Vasile? ))

| Anonim a răspuns (pentru LasleaIoan1972):

Facebook cere bani pentru promovarea postarilor de pe o pagina...
On-topic: mai mult ca sigur cineva te-a adaugat ca admin pe acele pagini, pe care tu le-ai sters. Imi e mila de acele persoane.