| Janaaaa11 a întrebat:

Pot sa merg la poliție dacă cineva tot îmi intra pe conturile de socializare? Adică deja e culmesad

| Ora de net a răspuns:

Salut,

Din informațiile pe care le-ai scris în comentarii reiese că ai luat deja măsurile de securizare a conturilor, pentru ca acestea să nu fie accesate de o altă persoană.

În funcție de acțiunile străine pe care le observi în activitatea conturilor tale, este posibil să nu fie vorba de o persoană, dar de acceptarea unei aplicații terțe care face acele acțiuni. Îți propunem să ne contactezi aici pentru a identifica împreună despre ce este vorba și care pot fi posibilele soluții: https://oradenet.salvaticopiii.ro/ctrl-ajutor

Referitor la poliție, poți depune plângere la care va fi nevoie să atașezi dovezile infracțiunii și daunele provocate. Dacă ești minoră va fi nevoie ca un părinte să facă acea plângere sau să-și dea acordul. Polițiștii pot continua ancheta numai dacă au dovezi suficiente și dacă pot încadra acțiunile respective într-o infracțiune.

Ora De Net
Răspuns Câştigător
anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Pentru că tu nu știi sa îți securizezi conturile, nu cred ca te baga cineva în seama. Adică na, cf. Codului Penal ar fi violarea corespondenței. Însă mai bine poți securiza contul. O parola greu de ghicit și activează verificare în doi factori ( cu codul sms pe telefon). Dacă vrei sa îți spun sincer, pe Facebook și Google am parole cu vreo 150 de caractere. Cu cifre, litere, simboluri. Asta după ce am pățit să îmi spargă și mie conturile.

| Janaaaa11 explică (pentru anonim_4396):

Dar deja e a 3-a oara când schimb parola. Am dat conectare cu doi factori și tot felul...

8 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Nu! Politia nu este responsabila de cui ii dai tu parolele si nici de site-urile pe unde umbli.

| PainTech a răspuns:

Da.
Dar mai întâi schimba parolele la toate conturile.

| floreadan a răspuns:

Securizeaza-ti mai bine contul.

| Janaaaa11 explică (pentru floreadan):

A fost securizat în totalitate, dar deja a început sa întreacă măsura. Acuma s-a conectat și la conturile surorii mele

| Mosotti a răspuns (pentru Janaaaa11):

Ti s-a pus pe calc vreau keyloger de vede ce faci, orice parola pui, ti-o vede. Ca sa sparga contul de pe FB trebuie sa aiba acces in serverele lor, altfel cum? Singura chestie este cu brute force adica sa tot incerce pana da de ea, insa acum mai e cu verificare pe mail, pe telefon sa pui codul, nu stiu daca e asa simplu.

| UnAltUtilizatorTpu1 a răspuns:

Exista politie, se ocupa si de atacuri cibernetice
Poti face o reclamatie