|

Salut! Cat de sigur este sa platesti o comanda plasata pe internet cu cardul? Datele cardului sunt retinute de site-ul respectiv? Povestiti-mi daca voi ati avut vreo neplacere utilizand acest mod de plata. Multumesc anticipat!

3 Raportează Evaluează
| a răspuns:

Buna, Eva,

Depinde foarte mult pe ce tip de site plasezi comanda sau introduci datele. Pentru a te asigura ca un site de cumparaturi este de incredere te incurajam sa verifici daca acesta are date de contact, adresa magazinului fizic si datele fiscale ale firmei. De asemenea, poti incerca sa cauti pe internet recenziile altor utilizatori legate de situl respectiv.

Mai mult decat atat, asigura-te ca pagina unde introduci datele bancare este securizata - paginile securizare au https:// in fata lor si o iconita cu un lacat. Daca crezi vreun moment ca ceva este in neregula, poti suna la banca pentru a verifica tranzactiile sau pentru a bloca cardul.

Ora De Net
RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Foarte sigure. Site urile nu retin datele cardurilor, nici macar nu ajung la ei aceste date. Cardurile sunt procesate de procesatori autorizati pentru plati si acesti procesatori sunt integrati in site

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Exista site-uri care seamana foarte mult cu cele sigure, care redirectioneaza intai datele platilor, iar dupa ce le retin trimit mai departe (sau nu) comanda ta. La fel, daca un site este spart, se pot ascunde pe el rutine care culeg informatiile.
Pentru a evita asemenea redirectionari este foarte indicata folosirea unui program de protectie puternic, cum este AVG antivirus. Isi face treaba excelent in varianta platita (costa mult mai putin decat se poate fura de pe un card, in lipsa lui).

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează