|

Salutare! Acum aproximativ o luna am descarcat in PC fara sa-mi dau seama un keylogger (Pentru cine nu stie cand iei un keylogger in pc/laptop/telefon iti este inregistrat orice user si orice parola utilizata la tot felul de conturi multimedia special facut sa le sparga) la un moment dat m-am trezit cu parola si numarul de telefon de la email schimbate, l-am lasat asa pentru ca nu stiam ce pot face, acum cateva zile mi-a venit o idee cum pot incerca sa-mi recuperez adresa de email si a functionat, in acelasi timp am gasit la securitatea email-lui puse de cel care mi-a spart adresa un al email de-al lui si numarul lui de telefon.

Ei bine eu vreau sa stiu daca se poate face plangere la politie pentru "spargerea unei adrese de e-mail" avand adresa lui si numarul lui de telefon se poate ajunge si unde sta. Deocamdata nu vreau sa-i creez probleme dar vreau sa stiu daca se poate face plangere pentru acest lucru. Imi cer scuze daca nu am pus categoria care trebuie la intrebare.

5 Raportează Evaluează
| a răspuns:

Buna,

Se poate depune o plangere la Politie cu mentiunea ca aceasta ar trebui sa fie insotita de dovezi (Print screen, loguri ale computerului etc.). Ceea ce a facut aceasta persoana intru sub incidenta Legii 161 (Prevenirea și combaterea criminalității informatice), Art. 43.

Pe viitor, este bine sa retii ca pentru a avea computerul protejat este foarte important sa ai firewall-ul activat si sa folosesti un antivirus. In cazul programelor antivirus, nu exista o solutie care te va proteja suta la suta, dar indiferent de programul ales (chiar si o varianta gratuita), este bine ca el sa fie actualizat constant. Daca un antivirus nu isi actualizeaza zilnic baza de date el nu va putea sa te protejeze de noi atacuri aparute si nu va fi deloc util. In acelasi timp, e bine de retinut ca si tu ai un rol activ in a-ti proteja computerul – nu da click pe link-uri necunoscute, nu instala programe straine sau programe care vin din partea unor straini. Totodata, te sfatuim sa iti securizezi conturile (adresa de email, conturile pe retele sociale) setandu-ti o intrebare de siguranta, un email alternativ si numarul de telefon. Astfel, le vei putea recupera in cazul in care acestea au fost compromise.

Ora De Net
RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
5 răspunsuri:
| a răspuns:

Buna. eu cred ca da, poti face plangere. e un utilizator TPU
"Ioandelasal" care presupun ca e cel mai in masura sa iti spuna.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca cineva ti-a accesat contul de yahoo, se numeste Acces fara drept la un sistem informatic, Violarea Corespondentei si modificarea fara drept, a unor date informatice. Da, poti face plangere impotriva persoanei. In serverele firmei de internet ramand date care confirma / infirma acesarea adresei de yahoo si se vede exact de pe care adresa de IP, si a cui.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Schimba-ti toate parolele si sterge-ti toate datele personale din conturi, deconecteaza-te de la Internet si scaneaza-ti PC-ul.
De acum mereu, dar mereu sa ai un antivirus! Atat pe PC cat si pe browser.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

In primul rand, te sfatuiesc sa iti instalezi un antivirus, eu folosesc bitdefender de circa 2 ani si niciodata nu am avut probleme de acest fel. Daca ai windows mai vechi precum xP, are si o versiune pentru acest sistem, Poti lua gratuit cu evaluare pentru 30 de zile, acest antivirus sterge instant orice keylogger si orice virus ai putea lua in pc. Mereu dupa ce ai instalat windowsul de la 0, nu descarca nimic fara sa bagi antivirus, este periculos, iar daca ai facut asta, da o scanare la tot pc-ul, depinde de fisierele din pc, iti va lua aproximativ 2 ore sau 30 de minute, depinde de cate fisiere ai in pc.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează