| AlexPopescu2234 a întrebat:

Am 13 ani jumate (poza de profil e veche) si fac exercitii pentru abdomen de 2 ori pe zi(dimineata si seara).
Exercitiile consta in 6 timpuri de exercitii a cate 50 de secunde fiecare. Se poate estima cat timp imi va lua sa fac patratele?
Si inca o intrebare: este adevarat ca daca fac exercitiile respective de prea multe ori si fara pauza la 2-3 zile, muschii se obisnuiesc cu miscarea si nu mai lucreaza nimic? Dau funda va rog raspundeti

Răspuns Câştigător
| Apokales a răspuns:

In cam 6 luni vei avea patratele, dar nu le vei evidentia de stratul adipos, daca il ai.
Ai nevoie de pauza pentru ca muschii se refac si cresc in zile de odihna, iar abdomenul nu este o grupa mare de muschi, asa ca nu trebuie solicitati. Axeaza-te pe intensitate, nu pe volumul de antrenament atunci cand vine vorba de cresterea in masa.

4 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

1. Nu se poate estima.
2. Nu e adevărat.

| Cosmin86 a răspuns:

De ce dimineata? E cea mai proasta perioada sa faci exercitii pentru abdomen, doar iti fortezi aiurea coloana.

Si de ce zilnic? Muschii se dezvolta in zilele de pauza, de-asta sportivii adevarati (aia care au patratele la 90-100kg) lucreaza abdomenul o data pe saptamana, maxim de 2 ori.

| RoCkKiD a răspuns:

1. Patratelele se fac mai degraba in bucatarie decat cu exercitii. Trebuie ca procentajul de grasime din corpul tau sa fie intre 5-15% ca sa se vada.

2. 6 minute de exercitii nu fac diferenta de pe lume + ca daca vrei sa iti creasca masa mulsculara muschiul ala trebuie pus la treaba pana simti ca arde nu gadilat putin.

3. Pe langa faptul ca faci niste exercitii semi-superficiale daca dieta ta nu contine destule proteine e greu sa vezi rezultate.

| andreiandu211 a răspuns:

Salut, sunt antrenor personal online, daca vrei te pot ajuta cu sfaturi, programe nutritionale si antrenamente, andreiandu211 pe Instagram.