| Sociopatul a întrebat:

Am o intrebare, vreau sa ma apuc de sala dar nu stiu exact ce exercitii sa fac. Imi poate explica cineva va rog? Si cu ce greutati sa incep? Mentionez ca am o masa musculara considerabila. Va multumesc.

5 răspunsuri:
| AndreiWeisz a răspuns:

Ce inseamna masa musculara considerabila? Ai facut rugby sau sporturi in genul?

| Sociopatul explică (pentru AndreiWeisz):

Nu am facut nimic. E genetic, am masa musculara de parca am facut 1 an sala.

| AndreiWeisz a răspuns (pentru Sociopatul):

Pai nu stiu cum evaluezi tu asta daca nu ai facut vreun sport. Dar ok fie. In primul rand, in prima saptamana o sa faci acomodare. O zi piept cu biceps, alta spate cu triceps, alta picioare si alta abdomen cu umeri. Plus cardio, depinde de cat de mult vrei sa slabesti. Ce fel de exercitii...Pai in primul rand impins cu bara la piept (plan drept pentru inceput, dupa daca vrei si plan inclinat). Roaga pe cineva sa te ajute cu miscarea ca sa o inveti corect. Poti sa mai faci fluturari, fie cu gantere, fie la aparat. Flexii cu gantera pentru biceps (tip hammer iti recomand). Nu stiu sa iti zic cu cat, depinde de tine. Incepe cu cele de 6 kg, daca ti se pare usor (faci usor vreo 12 repetari), cresti usor, apoi poti sa cu bara, fie dreapta, fie Z. Pentru triceps in special la scripete iti recomand cu bara dreapta sau eventual sfoara. Pentru picioare genuflexiuni cu bara si presa. Iti recomand mai la toate sa ai pe cineva pe langa tine care stie sa execute corect ca sa te invete.

| Kefry a răspuns:

Dacă te apuci de sală cu siguranță acolo există un antrenor și îți va zice toate exercițiile la ce ajută și cum se execută corect. Deci, nu ai decât să te duci.

| Juravle_Mihai_1997 a răspuns:

Stai de parte de aparate! Foloseste bara. Bara e baza (geno cu bara, impins la piept cu bara, umeri, spate ramat cu bara, indreptari).
Urmeaza ganterele sunt aproape la fel de importante ca și bara.
Si aparatele, aparatele le folosesti la finalul antrenamentului pentru burnout. Niciodata sa nu te bazezi pe aparate in dezvoltarea COMPLETA a vreo unei grupe de muschi. Ajuta si ele, dar nu in totalitate, de aia ele se situeaza bine la sfarsitul antrenamentului.
Mastering the BASICS!