anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Azi am făcut skandenberg cu un băiat de vreo 16-17 ani si m-a pus...am ceva forță, brațul il am foarte bine dezvoltat, dar m-a pus... Am încercat sa-i fac top roll, abia am reușit sa-i misc puțin încheietura, și când l-am prins in poziție perfecta tot m-a pus si nu inteleg cum.
La mine in clasă imi pun toți colegii dar cu prietenii de peste 16 ani nu am sanse, in două secunde mă pun.
Ce aș putea face să ii pun? Credeți ca e vorba doar de ajustarea forței? Pe la câți ani voi avea mușchii destul de dezvoltați pentru a-i pune pe cei de peste 20 de ani?
Ce trucuri aș putea folosi ca sa câștig mereu?
Am văzut la Oncescu că făcea skandenberg cu oameni foarte solizi și nici nu il mișcau, de exemplu Daniel Racoveanu.
Cu ce m-as putea antrena astfel încât să-mi dezvolt brațul pentru skandenberg?
Am aproape 15 ani.

7 răspunsuri:
| DovleacTurbat a răspuns:

Vad ca sti putin despre ce este vorba aici. TEHNICA/TACTICA. Ai nevoie se rezistență in antebrat si de articulatii groase. Oase mari si groase. In sportul asta nu există forta. Exista rezistenta in antebrat, încheietura groasă si foarte multa tehnica si tactica. Nu cunosc foarte multe detalii pentru ca nu ma pasioneaza. Cauta pe internet exercitii pentru antebrat, încheietura, exercitii pentru rezistenta antebratului (unul din ele ar fi sa ti palma cu gantera in palma flexata spre tine pentru 30-45 secunde). Pe langa astea ai nevoie si de restul grupelor musculare, umeri care sunt implicati in diferite tehnici, bicepsul este si el implicat in una din tehnici daca nu ma insel. Chiar si picioarele pentru stabilitate buna, pe scurt antreneaza-ti tot corpul. Totusi nu prea ar fi indicat acest sport dupa parerea mea ca sunt sanse foarte mari ca peste 10-15 ani cand iei cana de apa sa tremuri ca suferinzii de parkinson. Iti distrugi tendoanele, articulatiile pentru ca asta inseamna skandenberg.

| SkandallKamataru a răspuns (pentru DovleacTurbat):

In skandenberg este necesară si un pic de forță... Azi când am făcut skandenberg m-am forțat foarte tare si acum ma doare încheietura dintre antebraț si biceps, mai mult zona de antebraț.
Cum as putea să-mi întăresc osul?
Si in mana dreapta cum fac sa am mai multa dexteritate? Ma pune si un copil de clasa 6-a, deci cand trag mana să-mi pun oponentul simt presiune pe încheietura si ma doare si cedez ușor, mana am avut-o de vreo 3 ori aproape rupta dar nu am fost la medic de prost, asta înseamnă că va trebuii sa ma operez.
Nu ca nu am putere deloc dar la skandenberg sunt varză.
Si in legătură cu boala parkinson factori de risc pot fi: factori genetici, varsta, toxine din mediul inconjurator, boala din câte știu apare la persoanele de 50-60 de ani, iar prin skandenberg doar iti întărești mâna, nu ar trebui sa se ajungă la parkinson

| DovleacTurbat a răspuns (pentru SkandallKamataru):

Cedezi usor pentru ca nu ai rezistenta in antebrat. Nu ma refeream ca te poti imbolnavi de parkinson. Ma refeream la faptul ca skandenbergul pune accentul pe incheietura, articulatii in general ceea ce nu e tocmai sanatos, mai ales daca e facut fara indrumarea unor specialisti ceea ce poate duce in timp la tremuratul mainilor si cand iei o cana cu apa happy. Ar fii mai bine sa renunti mai ales ca ai probleme cu mana. Nu ne putem modifica structura sau rezistenta oaselor, prin sport si mai ales acest tip de sport care pune accent pe articulatii doar le mai "sudăm" putin. Daca nu ai o genetica favorabila, oase groase, "grele" n-are rost sa te incurci cu asa ceva, poti face de distractie si cam atat. Unul putin muncit cu incheietura groasa se va juca cu tine chiar daca tu te antrenezi special pentru asa ceva, asta in cazul in care repet nu ai o gena favorabila pentru asa ceva, dar in cazul tau mai intai treci pe la medic ca sa nu agravezi si mai tare situatia. Sanatatea e pe primul plan, iar sportul trebuie privit ca pe o cursa lunga. Nu are rost sa ajungi sa regreti mai tarziu. Orice tip de sport ai face trebuie privit ca pe o cursa lunga, trebuie facut cu cap.

| SkandallKamataru a răspuns (pentru DovleacTurbat):

Eu sunt stangaci, zic de mână dreaptă că nu e o mână normală... Stânga nu o dă nimeni. :laughing doar cei peste 16 ani.
Si am oasele destul de tari am un biceps definit, chiar dacă nu am făcut exerciții, ar fi păcat să ma opresc acum pentru că tot ce am de făcut este sa cresc, astfel imi voi întării brațele, oasele, muschii, etc.
Vreau să fiu ca Oncescu, pe el nu il da nimeni din România.

| Cosmin86 a răspuns (pentru SkandallKamataru):

Nimeni? Olimpiu Fat l-a dat de cateva ori...

| CocaColaRO a răspuns:

Salut,cred ca te pot ajuta.

In acest sport nu exista o tehnica anume, forta conteaza si esti bun.Problema este ca unii sunt foarte munciti si chiar daca au bratul mai mic ca al tau, tot o sa te dea deoarece sunt munciti si sunt obisnuiti.Forta ta poate fi una minora pentru ei in comparatie cu forta care o face acasa sau eventual la sala.

Lucreaza prin gradina eventual (Daca stai la casa) daca nu fa cumparaturi, ajuta-ti parintii si nu in ultimul rand fa sala.O sa te "intaresti" cu totul. Succes!

| Cosmin86 a răspuns (pentru CocaColaRO):

Serios? Nu e o tehnica anume?

Dar "Top-Roll", "high hand", "low hand", "hook", "push", "dead wrist", CE NAIBA SUNT?

Sunt tehnici de skandenberg.

p.s. : pentru skandenberg se face antrenament SPECIAL, la o sala speciala de skandenberg, nu "prin gradina" sau la o sala normala ( decat daca iti cumperi tu echipament ).