| FilipJicha a întrebat:

Bicicleta mea fitness imi arata cum ca as arde 15 calorii pe kilometru, fara sa completez pe undeva inaltimea, varsta sau greutatea. Eu pedalez cam 100 km pe zi la nivelul cel mai mare, cel mai greu pe care il are, la o viteza de 26-30 km/h. Asta ar insemna, deci, ca am ars 1500 de calorii, ceea ce mi se pare foarte mult, avand in vedere ca nu e un efort chiar atat de considerabil. Sunt valorile astea cat de cat aproape de adevar? Ard macar 1000 de calorii la suta de kilometri?

4 răspunsuri:
| Ineys a răspuns:

1000 de calorii la suta de m?
Tu iti dai seama ce inseamna asta? Daca mergi 200m ai ars 2000 calorii. Daca mergi 1 km ai ars 10.000 de calorii. Ceea ce e imposibil.


In jur de 1000 de calorii arzi daca mergi cam o ora cu vreo 30 de km/h. Asta ar insemna vreo 60 de km.

| FilipJicha explică (pentru Ineys):

Pardon, era vorba, evident, de 100 km.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De ce nu mergi cu bicicleta reala. Cum vine primavara ia mai fa o tura
Pe langa ca faci sport si arzi calorii, mai vezi si peisaje, ma refer la distante de macar 20km dus + inca 20 km intors. Poti face pauza cand vrei tu
Tot ce tine de fitness electronic, datele respective sunt teoretice, nu practice

| REMiXDJ a răspuns:

Tot ce este indicator electronic pe aparatele de fitness din comert si de pe la sali indiferent de firma nu arata nimic real doarece ele sunt etalonate doar pe turatie si pe deplasare la banda, etc etc.Nu au nici o legatura cu calculul de efort si arederea de calorii.Ele sunt puse acolo sugestiv ca sa faca psihoza in mintea celui care le foloseste si sa ai induca in minte ca a ars calorii.Asta e smecheria.Ti-ai pus intrebarea daca poti pedala in real pe o bicicleta reala zi de zi 100 de km? si cam cate calorii ai arde si de ce alimentatie zilnic ai avea nevoie ca sa poti face asta macar 7 zile? adica sa pedalezi 7 zile in real zi de zi 7 zile cate 100 km pe zi? Fa un test de deplasare in real dus intor pe o distanta de 100 km departare de casa ta, ia bani la tine, apa de baut pe drum si vezi ce poti sa mananci ca sa ai caloriile necesare sa poti continua ok drumul. Apoi functie de cata apa consumi pe suta de km pedalati si de cata mancare mananci calculata in grame functie de alimente, apoi este calcul de cate calorii ai inghitit si apoi inainte de a porni la drum te cantaresti si dupa cei 200 de km te cantaresti iar.O sa gasesti apoi pe internet valori reale de la nutritionisti cate calorii ai ars functie de cat ai dat jos raportat la alimentatie. Unii mananca trag in organism calorii si apoi fac diferite eforturi fizice ca sa le arda si in astfel de mod greutatea ori o poti scade cat vrei tu in timp sau o poti pastra in variatii de 2 - 7 kg slabind si ingrasandu-te iar.